Kidsjury bij ANNO | De Zwolse Machtwacht

27 februari 2023
Bij museum ANNO in Zwolle is er en GIGA-GROOT kunstwerk. De Machtwacht van Zwolle met allerlei personen die ooit belangrijk zijn geweest voor Zwolle, maar met nog een plekje vrij! Merle en Flore waren kidsjury voor een dag, maar ook jij kan meestemmen! Benieuwd wat zij vonden? Je leest het in deze blog.
De Zwolse Machtwacht in ANNO

Kidsjury 4 wapenschilden

De zonovergoten dag begon met stemmen op een van de 4 wapenschilden, die een plekje op de Machtwacht kunnen bemachtigen. Het wapen met de meeste stemmen wint! En wordt later zichtbaar door het hele museum. Zodra je dit wapenschildje ziet staan of liggen, mag je het met hartenlust aanraken, ontdekken en beleven. Heel waardevol dat deze door de kids dus goed gekozen wordt! Deze taak namen ze dan ook heel serieus en twijfelde lang...uiteindelijk kreeg hun favoriet (die met het vergrootglas) een muntje.

Maar dat was nog niet alles. Samen met kunstdocent Simone van der Meulen ontdekten zij wie er op de Machtwacht staan en waarom ze zo belangrijk waren voor Zwolle. Daarna gingen Merle en Flore zichzelf tekenen. Een hele uitdaging, want hoe zie ik eruit? Wat draag ik? Na een tijdje waren hun eigen persoonlijke machtwachten af en kregen een mooi plekje op de Machtwacht wand. Onwijs tof, riepen ze in koor!

Merle ANNO machtwacht


Ook jij mag stemmen en de Machtwacht inkleuren!

In de voorjaarsvakantie maken zij bij Museum ANNO de Zwolse Machtwacht. Een GIGA-GROOT kunstwerk van meer dan 6 meter breed en 2,4 meter hoog. 

Op de Machtwacht staan ook een aantal kinderen. Niet zo gek, want ook jij hebt deze voorjaarsvakantie de macht in handen! In hun Machtwacht zit namelijk nog een groot gat. Zoals hierboven al beschreven bepaal jij welk logo er straks in dat gat komt! Zodat Museum ANNO voortaan voor alle kinderactiviteiten dat gaat gebruiken. Bekijk de logo’s in het museum en stem op je favoriet.

Na het stemmen mag je helpen om de Machtwacht verder in te kleuren. Iedereen mag helpen. Jijzelf, je vriendjes en vriendinnetjes, maar ook papa, mama, opa of oma. Hoe tof?!

logo's ANNO


Kidsproof activiteiten bij ANNO.

Van 25 februari t/m 5 maart is in het museum ANNO éxtra sfeervol met (gratis) activiteiten voor de kids! Tijdens deze week genieten kinderen, ouders en grootouders van de verschillende activiteiten. Zo komt er een familie stadswandeling, diverse workshops, op pad met de poortwachter en op bezoek bij de archeoloog. Kortom een hele week vol toffe kidsproof activiteiten!

anno speldje

Ontdek ANNO, museum in de maak.

Kennen jullie ANNO nog niet? ANNO vertelt de verhalen van Zwolle. Museum, archeologie, bouwhistorie, monumenten en archief komen hier samen op één plek onder één naam. Het museum in de maak is het (t)huis van, voor en door Zwollenaren en toeristen van de stad. Het is hét vertrekpunt als je Zwolle beter wilt leren kennen met en zonder kids! ;)

Tip! Met het zonnetje is de museumtuin ook open, geniet samen van het prachtige uitzicht op het Drostenhuis en de Peperbus.

De gehele agenda van ANNO bekijken? Of meer informatie? Klik op onderstaande roze website button. Naar de website