Lammetjes all over! Laat de lente maar beginnen!

25 januari 2024
Laat de lente maar beginnen! Op verschillende plekken wordt er een Lammetjesdag georganiseerd en daarbij de plekken waar je met plezier de lammetjes kan bewonderen en knuffelen!
Lammetjesdagen rondom Zwolle!

Lammetjesdagen Overijssel 2024


Lammetjesdag Twilhaar
Zondag 5 maart 2023 houden zij hun jaarlijkse lammetjesdag. Dit keer maken we er een gezellige boel van. Je bent van harte welkom om dit evenement mee te maken. Diverse kraampjes zijn aanwezigen uiteraard is ook aan de inwendige mens gedacht. Ook voor de kinderen is er van alles te doen. Welkom om vanaf 12.00 tot 16.00 uur dit gezellige evenement bij te wonen.

Lammetjesmiddag Elspeet
Kom in de middag op 15 en 22 maart, lammetjes en schapen knuffelen, een lammetje adopteren of knutselen en spelen! Hartig & Zeut zorgt voor heerlijke hapjes en drankjes voor jong en oud.
Tijd: van 14 - 16 uur
Locatie: Stakenbergweg 6 in Elspeet

Lammetjesdag op de Lemelerberg
In de schaapskooi De Lemelerberg zijn de lammetjes geboren. Kom ook de lammetjes van dichtbij bewonderen en knuffelen op zaterdag 23 maart 2024. Aanmelden is mogelijk per tijdvak, zodat er voor iedereen tijd en ruimte is om de lammetjes te knuffelen en aan te sluiten bij de knutselactiviteiten. Tip: trek kleren aan die vies mogen worden.

Lammetjesdag Epe/Heerde
Lammetjesdag - 12.00-16.00 uur op 16 maart 2024. Feestelijke afsluiting van de lammertijd in de schaapskooi en aangrenzende weilanden. Bezoekers mogen met lammetjes knuffelen en met de schapen het weiland in. Diverse attracties en activiteiten en weer beschuit met muisjes als traktatie. Toegang gratis.

Lammetjesdag Ruinen
Op zondag 7 april 2024 zal er weer een lammetjesdag plaatsvinden bij de schaapskooi. U bent van harte welkom vanaf 11:00 tot 15:00 bij onze schaapskooi.

De leukste plekken om lammetjes te knuffelen en te zien


De Vreugdehoeve
De Vreugdehoeve is een biologische melkschapenboerderij met zo’n 200 schapen, net buiten Zwolle in de Vreugderijkerwaard. Op de boerderij bevinden zich een schapentheater, een boerderijwinkel, horeca gedeelte, speelweide en een informatiepunt van Natuurmonumenten.

Schaapskudde Herfte
Deze schaapskudde bevindt zich op het buitengoed de Herfte. Een heerlijk plek en verschillende rassen door elkaar. De eerste lammetjes zijn onderweg. Combineer het bezoekje met de Kas van Kaat!

Kinderboerderijen Zwolle
Op veel kinderboerderijen worden jonge diertjes geboren. Van lammetjes tot lieve kleine geitjes, kalfjes en biggetjes. Ontdek ze hier:
Park de Stadshoeve
Wijkboerderij de Klooienberg
Wijkboerderij de Eemhoeve
Wijkboerderij de Schellerhoeve
Boerderij de Weezenlanden
Cantecleer Kampen

Schaapsscheerdersfeest op Wijkboerderij de Klooienberg
Waarschijnlijk wordt op Tweede Pinksterdag de schapen van de Zwolse schaapskudde geschoren tijdens het schaapscheerdersfeest. Houdt onze uitagenda goed in de gaten voor de juiste data! Naar de website