Kidsproof blogTerug

Lammetjes all over! Laat de lente maar beginnen!

28 januari
Laat de lente maar beginnen! Op verschillende plekken wordt er een Lammetjesdag georganiseerd en daarbij de plekken waar je met plezier de lammetjes kan bewonderen en knuffelen!
Lammetjesdagen rondom Zwolle!
Lammetjesdagen

Lammetjesdag Schaapskooi Lemelerberg
Het is elk jaar een prachtig feest op de schaapskooi op De Lemelerberg. Overal springen lammetjes tussen de schapen en de kinderen met (groot)ouders door. De één wat verlegen, de ander nieuwsgierig. Op zaterdag 28 maart 2020 ben je vanaf 11.00 uur van harte welkom!

Lammetjesdag Epe/Heerde
Lammetjesdag - 12.00-16.00 uur op 21 maart 2020. Feestelijke afsluiting van de lammertijd in de schaapskooi en aangrenzende weilanden. Bezoekers mogen met lammetjes knuffelen en met de schapen het weiland in. Diverse attracties en activiteiten en weer beschuit met muisjes als traktatie. Toegang gratis.

Lammetjesdag Ruinen
Het is elk jaar voor jong en oud een feest om de pas geboren lammetjes te zien dartelen door de kooi. Alle drachtige ooien hebben gelammerd en er zullen dan circa 375 lammeren geboren zijn. Deze zijn op zondag 5 april van 11.00 uur tot 15.00 uur te bewonderen en te knuffelen.

De leukste plekken om lammetjes te knuffelen en te zien

De Vreugdehoeve
De Vreugdehoeve is een biologische melkschapenboerderij met zo’n 200 schapen, net buiten Zwolle in de Vreugderijkerwaard. Op de boerderij bevinden zich een schapentheater, een boerderijwinkel, horeca gedeelte, speelweide en een informatiepunt van Natuurmonumenten.

Schaapskudde Herfte
Deze schaapskudde bevindt zich op het buitengoed de Herfte. Een heerlijk plek en verschillende rassen door elkaar. De eerste lammetjes zijn onderweg. Combineer het bezoekje met de Kas van Kaat!

Kinderboerderijen Zwolle
Op veel kinderboerderijen worden jonge diertjes geboren. Van lammetjes tot lieve kleine geitjes, kalfjes en biggetjes. Ontdek ze hier:
Park de Stadshoeve
Wijkboerderij de Klooienberg
Wijkboerderij de Eemhoeve
Wijkboerderij de Schellerhoeve
Boerderij de Weezenlanden
Cantecleer Kampen

Schaapsscheerdersfeest op Wijkboerderij de Klooienberg
Waarschijnlijk wordt op Tweede Pinksterdag de schapen van de Zwolse schaapskudde geschoren tijdens het schaapscheerdersfeest. Houdt onze uitagenda goed in de gaten voor de juiste data!