• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

19x Leuke tips en pareltjes in de Vechtdal Overijssel streek

17 juni 2024
Heb je zin in actie, spelen, lekker buiten, soms wat chillen, lekker eten, kortom: vakantie (gevoel)? Ontdek dan Vechtdal Overijssel. Hier is er iedere dag een avontuur. Er valt zo veel moois te beleven. Wat precies? Lees hieronder onze favorieten kidsproof tips en activiteiten in de Vechtdal streek.
Bos en Boomgaard Landgoed de Horte
Of je uit eten wilt bij een kindvriendelijk restaurant in Vechtdal, buiten wilt gaan picknicken, gaat spelen in de bossen, of op avontuur gaat bij een van de vele attracties, het kan hier allemaal. Wij geven je graag de leukste tips voor jullie en de kids.

Eropuit in de natuur van Vechtdal Overijssel


Speelbos Lemeberg 'Hol van de Leeuw'
Speelbos Lemeberg 'Hol van de Leeuw' wordt ook wel de leukste buitenspeeltuin van Overijssel genoemd. In deze buitenspeeltuin klim je naar een hoge boomstoel, zwaai aan touwen, verstop je in de boomhut of kruip door rioolbuizen. Moe van het spelen? In het bos hangen hangmatten waar je lekker in kunt liggen. Het speelbos is leuk voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Tip: Leuk om te combineren met de kinderwandelroute over de Lemelerberg Spoor van de Leeuw.

Bos & Bomgaard op Landgoed de Horte
Ontdek dit prachtige stukje natuur samen met de kids. Bos & Bomgaard op Landgoed de Horte is een unieke plek en een echte parel! Er zijn bruggetjes, bomen die over het water zijn gevallen, de boomgaard van het landhuis, een uitzichttoren, toffe natuurspeeltoestellen en vooral heel veel groen met allerlei soorten dieren.

Bas de Das natuurspeelpad
Het speelnatuurpad in Balkbrug is een vrij toegankelijk speel-, ontdek- en belevingspad. 
Door de poort te openen en het pad van Bas de Das te volgen, maken kinderen kennis met verschillende huisjes en verstopplekken van de dieren in het Reestdal.Ontdekkingstocht op het klompenpad Hoeve Bosman
Een ontdekkingstocht op de Hoeve Bosman in De Krim absoluut niet ontbreken. Tijdens een ontdekkingstocht op Het Klompenpad ontdek jij en de kinderen door middel van een leuk routeboekje de boerderij en het boerenleven. Extra leuk: haal je diploma voor ‘Opperstalmeester!’ en voel je voor een dagje een echte boer.

Waterspeeltuin Dalfsen
Uniek! Deze waterspeeltuin in Dalfsen. In de wadi is een (water)speeltuin aangelegd waar in grote delen van het jaar kinderen kunnen spelen. Zelfs (en misschien juist) als er water staat is het leuk spelen. Van een waterpomp, kabelbaan, loopbruggen, schommelen tot slootje over door middels van keien of boomstam. Echt een pareltje om te ontdekken! 


Kidsproof restaurants & de lekkerste ijsjes

Theetuin de Stokte
Naast lekker eten en drinken bij theetuin de Stokte hebben ze ook een speeltuintje, met 2 schommels, een trampoline en als absolute blikvanger ons varken....... Om en op het erf grazen koeien, schapen en 2 dwerggeitjes, Je zou het niet zeggen maar het zijn zusjes en verder hebben ze 5 kippen. En als je geluk hebt, zie je een ree voorbij komen, buizerds, vlinders, konijnen en de bonte specht. Biologisch, fairtrade en streekproducten zijn de kernwoorden!

Boscafè de Lemeler Esch
Verborgen aan de voet van de Lemeler- en Archemerberg zit Boscafé De Lemeler Esch. Proef de taarten die ze allemaal zelf maken en de verse pannenkoeken met meel van Molen De Lelie, eieren van Schuttert uit Ommen en Spek van ’t Schuurtie uit Lemele..Top plekje!

Pannenkoekrestaurant De Nieuwe Brug
De Nieuwe Brug is een sfeervol familie restaurant aan de voet van de lemelerberg in het toeristische Ommen. Bij het restaurant hebben zij een mooie speeltuin voor de kinderen waar ze zich kunnen uitleven. De speeltuin is direct naast het grote zonnige terras gelegen zodat je lekker kunt ontspannen terwijl de kinderen spelen!

IJsboerderij de Meulenhorst
Deze IJsboerderij maakt op ambachtelijke manier ijs. Voor het ijs gebruiken zij zoveel mogelijk biologische grondstoffen.
Naast roomijs is er ook veel vraag naar het lekkere frisse yoghurtijs met vers fruit en sorbetijs, met vers fruit en zonder melkbestanddelen.

IJssalon Ekkelenkamp
Op drukke zomerse dagen trekt heel (toeristisch) Ommen en omgeving uit voor een heerlijk soft- of schepijsje van Ekkelenkamp. Niet zo gek want de ijsjes van ijssalon Ekkelenkamp zijn een van de lekkerste ijsjes uit de hele regio. Uniek is dat alle ijsjes in de ijssalon worden bereid naar eigen recept. De ijssalon is daarnaast één van de grootste ijssalons van heel Nederland.

Zwemmen


Openluchtbad Gerner in Dalfsen

Het zwembad heeft twee grote baden met glijbaan en duikplank en een peuterbad. Ook is er een zonneweide en een kiosk waar (koude) lekkernijen gekocht kunnen worden.

Openluchtbad Olde Vechte in Ommen
Openluchtbad Olde Vechte is gelegen aan de Vecht in Ommen, een heerlijke zwemplek met de kids!
Het openluchtbad heeft twee grote zwembaden met een grote glijbaan en duikplank. Daarbij een fijne ligweide met springkussen.

Openluchtzwembad de Tippe in Heino
Openluchtzwembad de Tippe in Heino heeft, naast een prachtige ligweide maar liefst drie verwarmde baden: een wedstrijdbad, een ondiep bad en een peuterbad. Een toffe glijbaan en een fijn horecapunt, meer dan genoeg om een hele dag te vermaken! 

Indoor spelen


De Flierefluiter in Raalte
Boerderij De Flierefluiter is een indoor en outdoor speelparadijs met kinderboerderij in Raalte. Het indoor speelparadijs heeft heeft meerdere verdiepingen waardoor je van de ene naar de andere etage glijdt, evenwichtsparcours en een blokkenzolder met luchtkussens. Kinderboerderij, zwembad, trampolines, skelterbaan....en nog heel veel meer! Aanrader!

Speelparadijs Octo4Kids in Ommen

In speelparadijs Octo4Kids kunnen kinderen van 0 tot 12 jaar naar hartenlust klimmen, klauteren, glijden en spelen. Octo en zijn oceaanvriendjes zorgen er voor dat kinderen zich tijdens het spelen wanen in een onderzee-wereld. Er is voor ieder wat wils.

De Wolventuin in Ommen
De Wolventuin spelen is het nieuwe indoor speeltuin op camping De Kleine Wolf. Het is de perfecte locatie voor het hele gezin om zich uren te vermaken! Terwijl de kinderen aan het spelen zijn in de indoor speeltuin kunnen ouders en grootouders in de direct naastgelegen horeca van een kop koffie genieten, relaxen, of gebruikmaken van een lunch of diner!


Theater


De Stoomfabriek in Dalfsen

Het theater, de Stoomfabriek, brengt artiesten en bezoekers samen in een kleine, intieme setting. Met een avontuurlijke programmering voor iedereen. Ze bieden van cultuur en inspiratie voor iedereen op een prachtige plek aan de Vecht.

Parel van een openlucht theater
Openlucht theater in Ommen. Ontdek de beleving van een voorstelling in het prachtige openlucht. Pareltje dit!


Museum

Het Tinnen figuren museum
Een bezoek aan het Tinnen Figuren Museum in Ommen aan de Vecht is een beleving voor jong en oud. In het museum maak je kennis met de wereld van de tinnen figuren. Zij vertellen ons een verhaal. Er valt niet alleen veel te bewonderen in het museum, er zijn ook leuke activiteiten.

TIP: Ontdek ook onze 12x hotspots in Hanzestad Ommen Naar de website