• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

De 10x leukste buiten (natuur)speeltuinen in Zwolle

24 juni 2024
Naar de speeltuin is altijd leuk! We klommen, spetterden, gleden en draaiden wat af... Deze 10 horen bij onze favoriete buitenspeeltuinen in Zwolle. Urenlang speelplezier gegarandeerd!
De leukste (natuur)speeltuinen van Zwolle

Speeleiland Frankhuis Stadshagen

Hebben jullie dit natuurlijke speeleiland al ontdekt? Het is ligt verscholen in de Broderiestraat en onze kids vinden hem onwijs tof! Het speeleiland wordt geheel omgeven door water en ontsloten via de Broderiestraat. Er zijn speelbulten, evenwicht parcours, waterpomp, strandje, visplek en nog veel meer om te beleven!
natuurlijk speeleiland zwolle

Speeltuin de Regenboog Holtenbroek

Kleurrijk spelen in de omheinde speeltuin de Regenboog. Van schommels tot kabelbaan. Voorin een peutergedeelte en achterin de speeltoestellen voor de grotere kinderen. Zij hebben een klein horeca punt en wc's!


Speeltuin Assendorp

Een 7 meter hoog kasteel, met 6 torens, 2 glijbanen en nog veel meer leuks vind in je speeltuin Assendorp. De speeltuin is geheel omheind ook voor kinderen die minder valide zijn is het heerlijk samen spelen, het kasteel is namelijk toegankelijk dmv een oprijdbaan.


Speeltuin het Noorden

Lekker weids spelen in speeltuin het Noorden. De speeltoestellen zijn verspreid over een groot stuk grond zoals glijbanen, schommels, klimtoren en voorin is er zelfs een mini kinderboerderij aanwezig. Ook is er een wc! 


Speeltuin Wezelanderpark

Deze speeltuin heeft ook een geweldige kinderboerderij! Veel schommels, glijbanen, speelhuisjes in een grote zandbak, wipkippen, klimtorens en dat in combinatie met de boerderij dieren. En ook handig, wc's voor de kids!


Voor de grotere kids is achterin op Park de Wezenlanden een grotere klimspeeltuin te vinden. Loop het pad rechtdoor en je loopt er zo tegen aan. Niet te missen!

speeltuin Wezenlandenpark zwolle


Park de Stadshoeve

Een heerlijke plek om spelend de natuur te beleven. Hier vind je een natuurspeeltuin, speelkasteel, wilgenburcht, voor de kleinste een houten omheinde speeltuin van natuurlijk materialen. Daarnaast volop bleving van de kinderboerderij en een heerlijke bistro! En Park de Stadshoeve heeft een geweldig houten speelkasteel!


Speelschip en speeltuin Wipstrik

In de speeltuin vind je een grote houten speelboot met overal ingangen, klimrekken, loopbrug, glijbaan en schommels! Heerlijk voor een middagje vertier! Rondom de speeltuin zijn veel parkeerplaatsen waar je vrij kan parkeren.
wipstrik speeltuin


Natuurlijke speeltuin Doepark Nooterhof

Midden in Zwolle ligt Doepark Nooterhof, een prachtige groene oase waar iedereen volop kan genieten en kennis kan maken met allerlei aspecten van een groene leefomgeving. Doepark Nooterhof is een park met een educatief karakter dat in het teken staat van natuur, milieu en duurzaamheid. In het park is van alles te doen en te beleven. Van een waterplaats met keien en kleine watervallen, beekjes tot een bomen parcours en een blotevoetenpad. Momenteel wordt het speelpark door vrijwilligers geopend.
Doepark Nooterhof


Natuur en beleef speeltuin Vrije School Bachlaan

In plaats van tegels ligt er zand op het plein. Met behulp van ingegraven rioolbuizen en stoere toestellen van echt hout is het allemaal net wat spannender en duurzamer gemaakt. Een toffe boomhut, waar je goed voor moet klimmen, waterpomp met daarin een poeltje waarin je dammen kan maken, glijbaan, amfi theatertje en nog veel meer tofs! Spelen kan hier altijd na schooltijd en in alle vakanties! Als je dan toch in de buurt bent van deze toffe speelplek, is iets verderop in de Uiterwaarden van Holtenbroek ook een hele fijne natuurspeelplek met boomstammen om in te klimmen en slootje over springen.
vrije school bachlaan speeltuin

Nieuwsgierig naar de andere leuke speeltuinen? Kijk in onze erop uit rubriek! of geen weer voor buitenspelen? Check hier onze binnenspeeltuinen! Naar de website