Lammetjes all over! Laat de lente maar beginnen!

8 februari 2022
Laat de lente maar beginnen! Op verschillende plekken wordt er een Lammetjesdag georganiseerd en daarbij de plekken waar je met plezier de lammetjes kan bewonderen en knuffelen!
Lammetjesdagen rondom Zwolle!

Lammetjesdagen

Lammetjesdag Twilhaar
Zondag 20 Februari 2022 houden zij hun jaarlijkse lammetjesdag. Dit keer maken we er een gezellige boel van. Je bent van harte welkom om dit evenement mee te maken. Diverse kraampjes zijn aanwezigen uiteraard is ook aan de inwendige mens gedacht. Ook voor de kinderen is er van alles te doen. Welkom om vanaf 12.00 tot 16.00 uur dit gezellige evenement bij te wonen.

Lammetjesdag Erve te Pas in Haarle
Erve te Pas in Haarle organiseert op 6 maart 2022 de lammetjesdag in Overijssel. Er is deze dag van alles op de herberg te beleven. Je kan rondsnuffelen bij lokale kraampjes, een speurtocht doen in de Speelnatuur en kijken hoe de herder van Scheperij Salland de schapen bij elkaar drijft samen met haar honden. Na al deze activiteiten kan je bijkomen van deze leuke dag onder het genot van een kopje koffie of thee en een pannenkoek!

Lammetjesdag Epe/Heerde
Lammetjesdag - 14.00-16.00 uur op 19 maart 2022. Feestelijke afsluiting van de lammertijd in de schaapskooi en aangrenzende weilanden. Bezoekers mogen met lammetjes knuffelen en met de schapen het weiland in. Diverse attracties en activiteiten en weer beschuit met muisjes als traktatie. Toegang gratis.

De leukste plekken om lammetjes te knuffelen en te zien


De Vreugdehoeve
De Vreugdehoeve is een biologische melkschapenboerderij met zo’n 200 schapen, net buiten Zwolle in de Vreugderijkerwaard. Op de boerderij bevinden zich een schapentheater, een boerderijwinkel, horeca gedeelte, speelweide en een informatiepunt van Natuurmonumenten.

Schaapskudde Herfte
Deze schaapskudde bevindt zich op het buitengoed de Herfte. Een heerlijk plek en verschillende rassen door elkaar. De eerste lammetjes zijn onderweg. Combineer het bezoekje met de Kas van Kaat!

Kinderboerderijen Zwolle
Op veel kinderboerderijen worden jonge diertjes geboren. Van lammetjes tot lieve kleine geitjes, kalfjes en biggetjes. Ontdek ze hier:
Park de Stadshoeve
Wijkboerderij de Klooienberg
Wijkboerderij de Eemhoeve
Wijkboerderij de Schellerhoeve
Boerderij de Weezenlanden
Cantecleer Kampen

Schaapsscheerdersfeest op Wijkboerderij de Klooienberg
Waarschijnlijk wordt op Tweede Pinksterdag de schapen van de Zwolse schaapskudde geschoren tijdens het schaapscheerdersfeest. Houdt onze uitagenda goed in de gaten voor de juiste data! Naar de website