icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2

De VreugdehoeveTerug naar het overzicht

Biologische schaapmelkerij en speelboerderij De Vreugdehoeve! Heerlijk vertoeven!
De Vreugdehoeve is een biologische melkschapenboerderij met zo’n 200 schapen, net buiten Zwolle in de Vreugderijkerwaard. De boerderij moest ‘letterlijk’ wijken voor de rivier die meer ruimte nodig heeft om veiligheid te bieden bij hoog water. De nieuwe boerderij is volledig transparant, waardoor kids kunnen meekijken via de ramen bij het maken van kaas en ijs. Ook de schapen kunnen via ramen worden bekeken.

Op de boerderij bevinden zich een schapentheater, een boerderijwinkel, horeca gedeelte, super leuke speelweide en een informatiepunt van Natuurmonumenten. Natuurmonumenten is al 50 jaar beheerder van de Vreugderijkerwaard. Natuurmonumenten geeft in de Vreugdehoeve informatie en organiseert excursies in het prachtige gebied rondom de boerderij.

Tip! wist je dat je ook kunt blijven eten bij de Vreugdehoeve

De Vreugdehoeve

Zalkerveerweg 20
8042 PL Zwolle
Openingstijden Woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Prijs Entree is gratis. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kinderen thuis | Lockdown

Kinderen thuis | Lockdown

In verband met het coronavirus zijn de meeste activiteiten de komende tijd geannuleerd. Op Kidsproof houden we zo goed mogelijk bij wat er nog wel kan én delen we thuistips. Check ze hier!

Ontdek de tips hier