De VreugdehoeveTerug naar het overzicht

Biologische schaapmelkerij en speelboerderij De Vreugdehoeve! Heerlijk vertoeven!
YAY! Ook vanaf 1 juni kun je weer terecht op het terras van de Vreugdehoeve. Wel is het handig van te voren te reserveren en alleen bij afname van een arragement kunnen de kids in de speeltuin spelen. Ook voor een ijsje of voor een koffie to-go op de bonnefooi ben je welkom! Liever picknicken aan de IJssel? Ze hebben de lekkerste picknickmanden samengesteld.

De Vreugdehoeve is een biologische melkschapenboerderij met zo’n 200 schapen, net buiten Zwolle in de Vreugderijkerwaard. De boerderij moest ‘letterlijk’ wijken voor de rivier die meer ruimte nodig heeft om veiligheid te bieden bij hoog water. De nieuwe boerderij is volledig transparant, waardoor kids kunnen meekijken via de ramen bij het maken van kaas en ijs. Ook de schapen kunnen via ramen worden bekeken.

Op de boerderij bevinden zich een schapentheater, een boerderijwinkel, horeca gedeelte, speelweide en een informatiepunt van Natuurmonumenten. Natuurmonumenten is al 50 jaar beheerder van de Vreugderijkerwaard. Natuurmonumenten geeft in de Vreugdehoeve informatie en organiseert excursies in het prachtige gebied rondom de boerderij.

Tip! wist je dat je ook kunt blijven eten bij de Vreugdehoeve

De Vreugdehoeve

Zalkerveerweg 20
8042 PL Zwolle
Openingstijden Woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Prijs Entree is gratis. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De tofste kinderfeestjes vind je hier!

De tofste kinderfeestjes vind je hier!

Je zoon of dochter binnenkort jarig? Of wil je alvast wat inspiratie voor kinderfeestjes opdoen? Onze super leuke kinderfeestjes nieuwsbrief is uit!

Lees 'm hier