• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Peperbus ZwolleTerug naar het overzicht

Een behoorlijk klim, die meer dan de moeite waard is!
Vanaf de Peperbustoren heb je een prachtig uitzicht over de Hanzestad. Het is een behoorlijke klim, maar dat is het meer dan waard! In één oogopslag overzie je de hele binnenstad. 

Beneden in de torenhal kun je een kaartje kopen om de toren te beklimmen. Op de rand van de omloop bevinden zich borden om je te helpen wat je allemaal kunt zien. Zo kun je het ei zien dat op het museum De Fundatie is gebouwd, de markt, verschillende kerken en als mooiste misschien wel, de Sassenpoort.

Als je weer beneden komt krijg je een herinneringskaartje dat je de Peperbus beklommen hebt. Daar staat op hoeveel treden de toren heeft. Dat gaan we dus niet verklappen! Veel plezier met klimmen, kijken en weer dalen. Loop niet te snel omhoog en let op de bordjes.

Tip! Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad en alle bijzondere gebouwen zien? Maak dan een stadswandeling, hoogstpersoonlijk met de poortwachter van de Sassenpoort! Je kunt deze wandeling reserveren bij het Zwolse Balletjeshuis.

Peperbus Zwolle

Ossenmarkt 10
8011 MS Zwolle
Openingstijden De basiliek is open voor bezichtiging en de toren voor beklimming op maandag tot en met zaterdag van 13.30 tot 15.30 uur.
Gesloten op zon- en feestdagen.
Prijs Volwassenen € 2,50 Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding € 1,00 Tot 4 jaar gratis Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Tips van de maand

Uitgelicht

Zomervakantie in en om Zwolle

Zomervakantie in en om Zwolle

Laat die zon maar lekker schijnen want het is zomervakantie! Lekker zwemmen, creatief aan de slag, een dagje in de stad... bekijk snel de leukste zomeruitjes. Ook voor de minder zonnige dagen..:-).

Check de leukste zomeruitjes hier