Vuursteenberg bosTerug naar het overzicht

Ontdek dit mooie wandelgebied samen met de kids! Van dierensporen zoeken tot schotse Hooglanders!
Het startpunt is parkeerplaats Vuursteenberg aan de Keizersweg in Hattem. De wandeling begint wanneer je door het klaphekje loopt. Dan kom je bij de uitgestrekte heide.


Dieren op de heide

Op de Wezepsche Heide is er een grote verscheidenheid aan dieren. Er zijn wilde zwijnen, edelherten en reeën. Ook de das is meer dan eens gesignaleerd, al is de kans dat je er een tegenkomt niet groot. De kans om een havik of een buizerd te spotten is daarentegen veel groter. Op de grond kunnen de kids naar meerdere voetafdrukken speuren, genoeg te zien!

Schotse hooglanders

Begin 1900 was dit een groot heidegebied. Nu staan er echter Schotse hooglanders. Zij grazen het gras tussen de heides weg en eten jonge uitlopers van de hei op, zodat dit niet gemaaid hoeft te worden. De dieren lusten alleen jonge dennen. Daarom zijn er een paar keer per jaar vrijwilligers aan het werk om de wat oudere dennen weg te halen.

Hoewel de dieren met hun grote hoorns er dreigend uit kunnen kunnen zien, zijn de runderen niet agressief. Wel kun je beter bij de moeder met jongen uit de buurt blijven.

Kortom een heerlijk gebied om met de kids te ontdekken, er zijn veel klimbomen onderweg en op verschillende plekken worden er hutten gebouwd van de losse takken.

Vuursteenberg

Keizersweg
Hattem
Naar de website
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Koningsdag in en om Zwolle 2024

Koningsdag in en om Zwolle 2024

Leve de koning, Hoera, hoera, hoera! Eropuit met de kids op Koningsdag! Wij hebben de leukste tips en adresjes voor je verzameld in en om Zwolle.

Nieuwsgierig naar deze Konings-special tips?

Lees ze hier!