• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Waterspeel-doeplaats HeinoTerug naar het overzicht

Waterspeel- en doeplaats Aver in Heino
Water als speelgoed verveelt nooit! Kom daarom naar de waterspeel- en doeplaats in Aver Heino. Hier kun je naar hartelust spelen met en in het water! 
Ga over de wiebelbrug of via de stapstenen door het water. Of ga met de grondwaterpomp aan de slag, graaf rivieren en bouw dijken. In de speciale informatiekiosk kun je allerlei dingen lezen over water en laat Droppie Water je leuke spelletjes en proefjes zien die je kunt doen. Of klim in de boomhut of ga met een nat pak lekker over de rekstokbrug.

Waterberging
De waterspeel- en doeplaats Aver Heino legde het Waterschap Drents Overijsselse Delta aan in een speciaal gebied voor de opvang van water. Deze 'waterberging' houdt in droge perioden het water langer vast en in natte perioden zorgt het ervoor dat het teveel aan water opgevangen kan worden. Het leuke aan waterbergingen is niet alleen dit opvangen van water, maar ook het mooie effect wat het op de natuur heeft. Er groeien en bloeien veel planten, en dieren als de kikker, de lepelaar, de reiger en diverse kleine dieren weten de berging ook te vinden.

Kids doetip!
Je eigen stroomgebied

Wat heb je nodig?
Een zanderige plek bij het water
Bouwmaterialen zoals:
Verschillende soorten zand (grof en fijn)
Kiezels en stenen
Takken
Flessen of emmers met water
Zoek een zanderige plek. Een plek waar je lekker kunt graven en bouwen, zonder dat anderen daar last van hebben. Bouw een heuvellandschap dat afloopt naar een breed vlak land. Laat hier het water overheen stromen. Zo ontstaan kronkelende rivieren die obstakels tegen komen, breder worden en uitmonden in een meer.

Een proefje
Giet boven de heuvel voorzichtig water uit de fles. Wat gebeurt er met de ‘regen'? Zakt het water de grond in? Stroomt het water van de heuvel en ontstaan er één of meerdere riviertjes? Veel plezier met ontdekken

Boerderij Aver

Lemelerveldseweg
Heino
Openingstijden De waterspeelplaats is te vinden langs het fietspad bij de voormalige proefboerderij Aver Heino. Prijs Gratis Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Uitgelicht

Zomervakantie in en om Zwolle

Zomervakantie in en om Zwolle

Laat die zon maar lekker schijnen want het is zomervakantie! Lekker zwemmen, creatief aan de slag, een dagje in de stad... bekijk snel de leukste zomeruitjes. Ook voor de minder zonnige dagen..:-).

Check de leukste zomeruitjes hier