30x fantastische zomervakantie uitjes in en om Amsterdam op een rij!

12 juli 2023
VAKANTIE!!! Blijf jij in Amsterdam in de zomervakantie? Check snel deze super leuke tips voor uitjes, gezinsuitjes en vakantiekampen! Fijne vakantie!

Actieve en leuke gezinsuitjes binnen

Van petfles tot pronkbokaal

Stap in de fantasiewereld van glas en tover een petfles om tot coole trofee. In Museum JAN kunnen kinderen net als Glaskunstenaar Bernard Heesen aan de slag. Zijn werken worden op 27 aug een inspiratiebron tijdens de workshop! Gratis en beperkt aantal plekjes!

Junior Grachtenfestival

Het Grachtenfestival heeft een uitgebreid kinderprogramma! Op unieke locaties in Amsterdam zijn er verschillende optredens om kinderen met muziek in aanraking te brengen. Kom heerlijk genieten door en voor kinderen!

De Bleke Baron | 8+

Op 7 september strijden tijdens het Nederlands Theater Festival, twee muzikanten tegen een Bleke Baron die niet van poëzie houdt. Waar de baron alleen het nut inziet van het nut, lezen de zangers graag tussen de regels door. Bekroonde voorstelling door de Vlaamse Theaterjury.

Verhuisd: Het Muizenhuis Mini Museum

Sam en Julia en al hun muizenvriendjes zijn verhuisd naar een nieuwe locatie. Het Muizenhuis is er weer te bewonderen en de decors van de beroemde boeken! Met een toffe winkel waar je bouwpakketjes koopt om je eigen muizenhuis te bouwen.


Zomervakantie in de OBA

Deze zomer kun je afreizen naar allerlei werelden in de OBA! Stap het Dierenrijk binnen, sport mee in Sportmanië en word vrolijk in Lachland! Op het programma staan superveel workshops, lachyoga, een dansmiddag en meer! Doe je mee?

Zomerfilms in Eye

Toffe vakantietip: er is van alles te doen in Eye deze zomer. Heerlijke zomerfilms, leer alles over de magie van film, laat je meevoeren met Kiddo of doe de speurtocht. En beneden maak je een minifilm met een flipboekje!

Zo'n lollig zomeruitje!

Duik in een zee van roze marshmallows, schrijf op de muren en word één met kunstwerken bij WONDR. In de zomer zijn kinderen elke dag welkom tijdens KIDS TIME. Mét een fotograaf die jullie in deze grappige wereld vol kleur vastlegt.

Indoor en outdoor actief!

In Aalsmeer vind je een supergroot in- en outdoor klimpark: Funmania. Het hele gezin kan hier deze zomer klimmen, klauteren, springen, turnen en voetballen. Er zijn speciale routes voor de jongsten, oudere kinderen en zelfs voor ouders!

Zomeractie bij Aloha

Zin in een potje bowlen, lasergamen of glow in the dark minigolfen? Bij Aloha kan dat deze zomer met 25% korting op een activiteit en 10% korting op een arrangement! Boek zo'n feestelijke middag van 1 juli t/m 31 augustus!

De Mediaclub

Speciaal voor kinderen die willen leren fotograferen, video’s maken, interviewen en schrijven is er de Mediaclub! Van 26 juli t/m 30 augustus kunnen ze elke woensdag GRATIS aan de slag met Zomer in Nieuw-West. Met echte publicaties!

Gratis zomeractiviteiten!

Van 24 juli t/m 1 september zijn er iedere doordeweekse middag activiteiten te doen met Zomer in Nieuw-West! Denk hierbij aan: knutselen, sporten, dansen, muziek maken en nog veel meer! Leuk voor kids tussen de 4 en 12 jaar.


Lekker naar buiten: buitenuitjes in de Zomervakantie

Vreemde Vogels (5+)

Voor dit familieconcert verhuist Het Concertgebouw naar een hele bijzondere plek; het Amsterdamse Bos! Hoor jij de dierengeluiden? Luister naar het zingen van de vogels, het geritsel van de insecten en het kraken van de takken! Op 18, 19 en 20 augustus.

Jeugdland natuurzwembad

Waterratjes opgelet! In de zomervakantie is het natuurzwembad van Sport4kidz elke dinsdag t/m zondag geopend! Dat biedt ruimte voor een frisse duik en oneindig waterfun. Extra leuk met al het watersportmateriaal om mee te spelen!

Verveel je geen moment

In het Amsterdamse Bos zijn deze zomer extra activiteiten: kinderen kunnen een droombos komen knutselen, op zoek naar de bomenschat of mee op de kleine beestjes expeditie. En check vooral ook even de rest van dit enorme bos!

ARTIS bij Zonsondergang

Tijdens de Zoomeravonden is ARTIS op zaterdagen open tot zonsondergang. Er wordt van alles georganiseerd en er is een toffe kinderroute. Vergeet vooral de picknickmand niet want hoe leuk om in het park omringd door dieren te eten!

Varen door de grachten

Kruip achter het roer en ontdek de Amsterdamse grachten vanuit de sloep. Op 7 locaties kun je een bootje huren van Mokumboot verhuur. Aan boord zijn er zwemvestjes voor de kids. Handig! Een vaarbewijs is niet nodig.

Mini Dam tot Damloop

Op 17 september zal het startschot van de Mini Dam tot Damloop weer klinken. In Amsterdam-Noord en Zaandam zijn er verschillende afstanden voor kinderen te lopen. Ren lekker mee of moedig de lopers aan vanaf de kant! Meld je aan voor 5 sept.

Vrolijke voorstelling SingCity

In deze voorstelling in het Amsterdamse Bostheater verandert alles in muziek! Maar dan komt er een inwoner in de stad die niet kan zingen. Laat je meenemen in een voorstelling vol melodieën over de uitdagingen van communicatie.

Pluk de Nacht filmfestival

Pluk is allang niet meer alleen voor grote mensen! Zondag 27 augustus vindt Pluk MINI weer plaats met lieve filmpjes en gratis activiteiten. En 1 & 2 september vertonen ze de klassieker E.T. en School of Rock in een circustent vol zitzakken.

Kinderatelier op de NDSM

De NDSM werf wordt op 18 en 19 aug weer omgebouwd tot kinderatelier! Tijdens de editie 'Vrijheidszwemmers' staan timmeren, schut patronen verven en laten drijven op het programma. Laat je prikkelen en inspireren!

De Kinderparade

De Parade is terug in Amsterdam! Van 18 augustus t/m 3 september staan de theatertenten weer in het Martin Luther Kingpark. De kids zijn welkom om te schilderen, swingen, zweven in de Zweef, en zelf poffertjes te bakken!

Pootjebaden en spelen

Op een warme zomerdag is er niks fijner voor kinderen dan lekker pootjebaden in de waterplassen aan de rand van de stad. Stap op de fiets met de kids en ontdek de drie leuke strandjes met speelruimte in Groengebied Amstelland!

Speurtocht in de Hortus

Duik tijdens de zomervakantie in de kleur- en geurrijke wereld van bloemen en bestuivers bij Hortus Botanicus! Met de speurtocht kom je langs de tuin en de kassen en leer je over de ondergrondse wereld. Wat wordt jouw favoriete bloem?

Birdroute in het Diemerbos

De 1.200 meter lange kids vogelroute bij House of Bird heeft een digitale update gekregen! De route bevat nu ook allerlei extra opdrachten en quizvragen. Kan jij de (metal)birds langs de weg vinden? Zo leuk voor kleine natuurspeurders!


Musea met een tof familie zomervakantie programma

Zomervakantie bij Move

Deze vakantie beleef je super diverse workshops en activiteiten bij Move Amsterdam! Met opties als Freestyle football, Drone vliegen, Stuntsteppen en Racen als een F1 coureur valt er genoeg te kiezen. Nieuwe herinneringen maken!

Walvissen, water en schepen

Start met Walvisyoga, maak op het Open Plein een kleurrijke tekening over Bigi Kayman, vaar mee met Plastic Whale of doe de botenroute. En natuurlijk stap je aan dek van het VOC-schip bij Museum van het jaar Het Scheepvaartmuseum.

NIEUW: Missie Meesterwerk

Zijn de diamanten op de kroon van Willem I echt of nep? Is het kunstwerk nog intact en hoe herken je een echte Vermeer? Met de modernste technieken onderzoek je deze zomer in het Rijksmuseum echte kunstvoorwerpen.

B.B. met R & Sabi Suriname

Kook en proef de lekkerste Surinaamse gerechten tijdens de kookzondagen. Ontwerp je eigen Keti Koti button in de feestwinkel of ga op junior- of familietour in Sabi Suriname. Het Tropenmuseum is deze zomer echt leuk voor het hele gezin!

Dit is Kwast!

Kwast was Rembrandts hondje. Vandaar dat je hem op veel van zijn schilderijen ziet, lollig hè? En Kwast kent alle hoeken & gaatjes van zijn voormalige huis, het Museum Rembrandthuis. Kom je mee speuren met de nieuwe multimediatour?

Verzetsmuseum Junior

Stap in de tijdmachine en ga mee naar Nederland in de jaren 1940-1945. Aan de hand van waargebeurde verhalen leren kinderen in het Verzetsmuseum over de Tweede Wereldoorlog. Extra spannend met het gratis speurboekje!

Verrassende kunst

In het Moco Museum vind je kunst die nergens anders te zien is. Je bewondert hier de bellen en diamanten van Studio Irma. NFT laat zien hoe digital art werkt. En vergeet de knuffelbank niet. Zeker weten dat kinderen het geweldig vinden!

Familiedagen in 't van Gogh

Elke woensdag en vrijdag in de zomervakantie staan families centraal in het Van Gogh Museum. Schilder een landschap, krijg een toffe tekenopdracht van een kunstenaar bij de Tekenkar of doe mee met de familieyoga en meer.

Met extra zomeractivitieiten!

Het Amsterdam Museum is hét museum over Amsterdam: toen, nu en straks. Maak hier deze vakantie je eigen bloem, bekijk een tentoonstelling over de WOII, luister naar verhalen over de slavernij of volg duif Gigi door het museum!

Maak je eigen 3D eiland

Breng je fantasie in kaart in het Allard Pierson en maak met knipsels en prints je eigen droomeiland. Wie komen er allemaal te wonen en hoe gaat het eiland heten? De workshop is geschikt voor kids van 6 t/m 12 jaar.

Bezoek het Paleis

Als de koning er niet is, mag het publiek naar binnen bij het Koninklijk Paleis! Met een speurtocht en audiotours voor kinderen en volwassenen maak je kennis met de indrukwekkende geschiedenis van dit bijzondere gebouw. Kijk je ogen uit!

Zomer in het Joods Museum

Wat weten jullie van Joodse tradities? Laat je verwonderen door de cultuur en de geschiedenis in het Joods Museum. Extra leuk tijdens een gratis familietour of een workshop 'poster ontwerpen' en 'regenboogboterkoek' maken!

Jouw kindermuseum?

In het Amsterdam Museum mogen kinderen meedenken over de bouw van een kindermuseum! Van 28 aug t/m 1 sept start het project met de eerste lab-sessies. Dat betekent aan de slag met theorie, kunst en bij musea op bezoek!

Iets bijzonders bezoeken!

Kijk je ogen uit in het goed bewaarde grachtenhuis uit de 17e eeuw: Museum Ons’ Lieve Heer op Solder. Met de Lieveheersbeestje-speurtocht of vrolijke audiotour wordt een rondje door dit historische plekje heel bijzonder! Al leuk vanaf 5 jaar.


Boek nog snel een kamp

Dit kamp is 1 groot feest!

Op een te gekke locatie in Amsterdam West organiseert UP Events een kamp wat elke dag een kinderfeest is. Bubbelvoetballen, boogschieten, lasergamen, vrienden maken, je kind komt gegarandeerd enthousiast thuis!

Flora Fantastica

De laatste week van de vakantie gaan de kinderen knutselend en plakkend aan de slag in het Cobra Museum! In vier dagen zetten ze samen een tentoonstelling in elkaar die een maand lang te zien zal zijn. En wie spreekt de audiotour in?

Zomer: sport- en zeilkamp

De hele zomer biedt Sport4kidz 2 te gekke kampen (1 tot 5 dagen). In het Outdoor Sportkamp ga je op pad met GPS en is er veel waterfun en spel. Op het zeilkamp maak je kennis met de Optimist en leer je zeilen. En natuurlijk vriendjes maken!

Zomervakantie Ponykamp

Verschillende weken in de zomervakantie stappen kinderen in de paardenwereld bij De Hollandsche Manege. Met op het programma spelletjes, pony's verzorgen, pony rijden, taarten maken voor de pony's en een spannende wedstrijd!

Voor jonge kunstenaars

Elke week van de zomervakantie vindt er een kunstkamp plaats van ARTZUID. Kinderen leren over vormen, contouren en kleuren en gaan als kunstenaar aan de slag. Aan het eind van de week mogen ze hun werk tentoonstellen!

Fitness Camps

Speciaal voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar organiseert Little Star deze zomer kampen waar van alles aan bod komt: sporten, circus, voeding, wetenschap, knutselen, yoga en meer! Inschrijven kan voor een hele week of per dag. Naar de website