20x de leukste uitjes met kinderen in Apeldoorn

26 juni 2023
Er is zoveel leuks te doen in Apeldoorn met kinderen! Lekker de natuur in, een dagje cultuur, actieve uitjes, lekker chillen bij het water of dieren kijken: in Apeldoorn kan het allemaal! Wij verzamelden de leukste hotspots voor uitjes met het hele gezin.
De leukste uitjes met kinderen in Apeldoorn!

Lekker in de natuur
Royal Ride Apeldoorn
Ontdek het koninklijk spoor van Apeldoorn met de Royal Ride. De route is niet te lang en heeft meerdere leuke stops. Goed te doen voor kinderen dus! Lees ook onze ervaringsblog >>

Lees ook onze blog met de leukste wandelingen met kinderen >>


Stadspark Berg & Bos
Er is van alles te beleven in Stadspark Berg & Bos in Apeldoorn. Beklim de 26 meter hoge uitkijktoren, heerlijk uitrazen op de veelzijdige speelweide, lekker struinen door het bos of ga speurneuzen met de nieuwe GPS app van IVN.

Het Leesten
Het Leesten is elk seizoen prachtig! Wandel door het bos en over de hei. Kinderen kunnen ook lekker uitrazen op de speelberg en in het speelbos. Het dierenvriendjes pad is ook een aanrader om de kids te doen! Na afloop kun je terecht bij het Bospaviljoen voor iets lekkers.

Even afkoelen


Boschbad Apeldoorn
Wist je dat het Boschbad in Apeldoorn het grootste buitenbad van Nederland is? Er zijn hier 3 verwarmde baden, een wedstrijdbad, een recreatiebad, peuterbaden én een hele leuke waterspeeltuin. Ook zijn er verschillende speeltuintjes, dus jij zit hier sowieso goed deze zomer!

Check ook onze blog met alle openluchtbaden en strandjes >>


Recreatiegebied Bussloo
Bussloo ligt mooi tussen Apeldoorn, Deventer en Zutphen in. Lekker met de voetjes in het zand en duiken in de natuurplas. Ze hebben hier een speciaal kinderstrand met leuke speeltoestellen. Zwemmen is gratis, maar kom je met de auto dan betaal je wel parkeergeld.

Aquacentrum Malkander
Aquacentrum Malkander heeft alles: een wedstrijdbad, instructiebad, recreatiebad, peuterbad, whirlpool én een buitenbad. Ook zoef je hier van de snelste waterglijbaan van Apeldoorn! Jouw waterratjes vermaken zich hier wel even.

Tijd voor cultuur

Paleis Het Loo

CODA Museum
Een museumbezoek aan het CODA Museum in Apeldoorn is hartstikke leuk met de speciale opdrachtenboekjes die bij elke tentoonstelling worden gemaakt. Of ga creatief aan de slag in het Atelier! Ze organiseren hier ook heel veel kinderactiviteiten, die je vindt in onze Uitagenda.

Paleis het Loo
Paleis Het Loo is totaal gerenoveerd en écht een aanrader. Bezoek het Juniorpaleis of volg de leuke audiotour voor kinderen in het 'echte' paleis. Of beleef een sprookjesachtige dag tijdens de Prinsen- en Prinsessendagen!

De Veluwsche Stoomtrein
De Veluwsche Stoomtrein stoomt er lustig op los en neemt je mee over de oude spoorlijn tussen Apeldoorn en Dieren. Een echte belevenis voor 'jonkies' en 'oudjes'.

Uitjes voor dierenvriendjes


Kinderparadijs Malkenschoten - Binky show

Kinderparadijs Malkenschoten

Bij Kinderparadijs Malkenschoten is zoveel leuks te beleven: dieren knuffelen, (water)speeltuinen, het verkeersplein, waterfietsen en de Binky show. Gelukkig mag je hier onbeperkt spelen!

Alle uitjes voor dierenvriendjes vind je hier >>


Apenheul
Ontdek ruim 300 apen in het prachtige bos van Apenheul. Er is een nieuw losloopgebied voor dwergapen en heel veel toffe speeltuinen voor de kids mét een heerlijk terras voor jou! 

Kinderboerderij de Maten
Op Kinderboerderij De Maten in het Matenpark vind je verschillende dierenweiden, een knuffelwei, een grote speeltuin, bijzondere vogels en een winkeltje met terras! Ook mag je hier regelmatig een ritje maken op een paard (tegen een kleine betaling)!

Alle energiebommetjes verzamelen!Klimbos Veluwe
Het klimbos der klimbossen met maar liefst 9 verschillende routes en circa 90 verschillende overgangen! Vanaf 6 jaar en een reikhoogte van 1.30 meter mag je je uitleven in het junior klimbos. Vanaf een reikhoogte van 1.60 meter mag je ook de andere 6 routes verkennen. 

Multi Fun Bussloo
Bij Multi Fun Bussloo heb je keuze uit meer dan 20 verschillende in- en outdoor activiteiten. Kies je bijvoorbeeld voor Lasergame, Minigolf USA, Voetgolf of Pitch & Putt? Ze hebben hier ook een hele stoere Jungle Escape Room die je met je gezin kunt spelen. Weten jullie te ontsnappen?

Nog meer actieve uitjes vind je in onze Eropuit-categorie >>


ZERO55
Bij ZERO55 in Apeldoorn kunnen kinderen én volwassenen zich helemaal uitleven met elektrisch karten, bowlen, lasergamen en nog veel meer stoere games. De perfecte hotspot voor als het weer wat tegenvalt of als je juist de airco op wilt zoeken! 

Binnen spelen
In Apeldoorn zijn er maar liefst twee jumphallen te vinden! Ga uit je dak bij Funzone Apeldoorn of jump tot je erbij neer valt bij Street Jump. Ouders kunnen lekker plaatsnemen in de horeca of lekker meejumpen. Wij springen het liefste mee; veel te leuk! Kleinere aapjes vermaken zich bij Monkey Town! Ze hebben hier ook een toffe lasergame arena.

Honger gekregen? Soap Apeldoorn
De beachclub aan het Apeldoorns Kanaal. Gerechten op de kaart waar het water je van in de mond loopt én een heerlijks speelterrein voor kids. Met tropische temperaturen staan er zwembadjes klaar, er zijn schommels en genoeg te scheppen in het stadsstrand! 

Check ook deze 8 leuke restaurants met speelplek in de omgeving >>


Heerlijk Lokaal
Op de rand van Apeldoorn centrum vind je Heerlijk Lokaal. Laat je verwennen met allerlei hapjes! Voor kinderen is er een eigen speelkamer en staan er berenpannenkoeken op de menukaart!

Restaurant Malkenschoten

Op zoek naar een plekje waar je als gezin of groep gezellig kunt tafelen? Restaurant Malkenschoten is ruim opgezet en kids kunnen zich lekker uitleven op de trampoline en het speeltoestel. Binnen is er zelfs een speciale speelkamer. Perfect te combineren met Kinderparadijs Malkenschoten!

Zijn jullie eropuit geweest? Laat ons weten hoe het was via apeldoorn@kidsproof.nl of tag ons op instagram!

Veel plezier in Apeldoorn!

Lieve groetjes,
Patricia


Naar de website