5x wandelplekjes op de Veluwe (met horeca)

23 november 2022
Wij vinden het heerlijk om regelmatig lekker een frisse neus te halen met de kinderen. Wij verzamelden 5 mooie plekjes op de Veluwe waar je heerlijk kunt wandelen, spelen én iets lekkers kunt eten en drinken op een tof plekje voor, na of tijdens de wandeling. Geniet ervan!
5x wandelplekjes op de Veluwe met horeca

Theetje drinken?


Midden in de natuur van landgoed Planken Wambuis ligt Boerderij en Theeschenkerij Mossel. Geniet van de mooie omgeving, wie weet kom je de wilde runderen tegen! Bij de Boerderij kun je iets lekkers eten en drinken.
Wandelen maar!Uitrazen op de hei


Bij Het Leesten kunnen de kinderen heerlijk uitrazen in het speelbos of op de speelberg. Het bosdierenpad is ook een dikke aanrader. Na afloop kan je bij het Bospaviljoen terecht voor een warm drankje en iets lekkers.
Lekker spelen!
 


Tussen de schapen


Welke wandelroute zullen we nemen? Door het bos of over de hei. Vanaf Bezoekerscentrum en Schaapskooi Ermelo kan het allebei! En wil je even een korte pauze, haal hier dan wat lekkers te drinken. In het voorjaar kun je weer pasgeboren lammetjes bewonderen.
Daar wil ik heen!Op avontuur in de natuur

In Het Nationale Park De Hoge Veluwe is van alles te beleven! Bij de infobalie van het Park Paviljoen vind je allerlei leuke speur- en wandeltochten, voor jong en oud. Kies bijvoorbeeld de fantasierijke Lepelkoenspeurtocht (4-8 jaar) en ga op zoek naar deze elf-achtige mannetjes die onder de grond wonen. Kom meer te weten over de dieren in het Park met de Moeffie Ontdekkingstocht (9-12 jaar). Of kies voor de Suske en Wiske Avonturentocht (8-12 jaar) op één van de 1800 Witte Fietsen. Ga tijdens of na het speuren lekker opwarmen bij een van de horeca plekjes in het park (restaurant in het Park Paviljoen, De Theekoepel of Theehuis de Kemperberg). Zoek jouw favoriete plekje >>Wandelen en warme choco


Wandelpaden met leuke bruggetjes, een bijzonder pad tot bovenop een heuvel en een schitterende vijver. Dat is Landgoed Beekhuizen. En na een fijne wandeling lekker opwarmen met warme choco bij Woodz.
Ontdek dit plekjeZo wordt wandelen nóg leuker


Zijn jouw kinderen steeds moeilijker te porren voor een wandeling? Wij hebben 25 originele tips voor je voor onderweg! Wedden dat een ommetje zo weer hartstikke leuk wordt?
Naar de tips!
13x warme chocolademelk


Na een lange wandeling hebben jullie wel warme chocolademelk verdiend! Wil je eens iets anders proberen? We hebben 13 originele ideeën voor warme chocolademelk met een twist. Welke is jullie favoriet?
Lekker opwarmenVeel wandelplezier!
Liefs, Esther

Voor meer inspiratie voor toffe uitjes dit najaar, bekijk je onze Eropuit rubriek.