7x een wandeling met kinderen

1 maart 2024
Even lekker naar buiten? Pak een heerlijk moment om met de kinderen te wandelen in onze prachtige regio. Wij hebben de leukste hotspots voor wandelingen met de kinderen voor je op een rijtje gezet. Geniet er lekker samen van!
7x wandeling in regio Arnhem


1. Nationaal Park Veluwezoom

Je kunt vanuit Nationaal Park Veluwezoom heerlijke wandelingen maken. Zo is er bijvoorbeeld een buggy-route met onderweg leuke OERRR-opdrachten voor de kids.

2. Uiterwaardpark Meinerswijk

Uiterwaardpark Meinerswijk is een heerlijke plek in Arnhem. Hier krijg je echt het gevoel dat je in een heel andere wereld bent. Lekker over de rotsen klimmen of avonturier spelen op een van de bunkers.

3. Sonsbeek

Park Sonsbeek mag natuurlijk niet ontbreken in ons overzicht! Heerlijk park om met het hele gezin te gaan lopen. De paden zijn helemaal buggyproof al is het soms flink duwen.

4. Kabouterpad Renkum 

Voor de kleintjes onder ons is een boswandeling vaak lang en saai. Maar je kunt dit aantrekkelijker maken door het kabouterpad in Renkums Beekdal te lopen. Bij het bezoekerscentrum krijgen ze een echte puntmuts en gevulde knapzak mee. Superleuk!

5. Het Nationale Park De Hoge Veluwe

In het Nationale Park De Hoge Veluwe valt van alles te beleven. Je kunt zwijnen spotten, verschillende speurtochten lopen of ga met z'n allen het park per witte fiets ontdekken.

6. Landgoed Mariëndaal

Wandelen op Landgoed Mariendaal is een ideale uitvalsbasis voor een middagje natuur. Via de website van Hoeve klein Mariëndaal kun je leuke routes downloaden.

7. Landerij de Park

Vanaf Landerij De Park kun je 'Ommetje De Park' lopen. De wandeling van 3,5 kilometer begint en eindigt bij Landerij De Park en gaat door het deelgebied De Park van Park Lingezegen.


In deze wandelgebieden vind je ook leuke horecalocaties waar je terecht kunt om even lekker op te warmen met een hapje en drankje.

Hele fijne wandeling!

Lieve groetjes, Esther

Wil je liever een dagje thuis blijven? Lees dan deze leuke blog met 4 toffe spelletjes.