6x Extra plezier op pakjesavond

28 november 2023

Leuke ideeën voor pakjesavond met je kinderen. Voor wie het dit jaar nét even anders wil doen, verzamelden we 6 variaties voor Sinterklaasavond. Extra handig: met deze spelletjes voorkom je dat op 5 december álle kadootjes binnen een half uur uitgepakt zijn. Van Speurttocht tot bingo!

1. Pietenbingo

Rijtje vol? Bingo! Bij de Pietenbingo mag je pas een cadeautje uitpakken als je bingo hebt. Zo duurt het heerlijk avondje lekker lang.

2. Speurtochtpiet

De cadeaus komen dit jaar niet vanzelf naar jullie toe. Maak een speurtocht door het huis, zodat de kinderen op zoek moeten naar hun cadeautjes. Zorg wel voor wat hints, zodat je niet om middernacht nog aan het speuren bent. Ook leuk: geef hints met behulp van foto’s, liefst met een handschoen van Piet er nog net zichtbaar op. Zie die oude knuffelbeer in de kast maar eens te vinden.

3. Sint memory

Hoe zit het met jullie kortetermijngeheugen? Het is tijd voor memory! Maak voor ieder kind een eigen memory-spel met foto’s van hun pakjes. Je kunt ervoor kiezen om een foto van een ingepakt cadeautje te gebruiken, of geef je liever al een tipje van de sluier?

4. Sinterklaas-karaoke

Vooral leuk als je met een grotere groep kinderen bent: karaoke met Sinterklaasliedjes. Een goed programma voor Pakjesavond, voor tijdens het wachten op de cadeautjes. De fanatiekelingen kunnen er ook een karaokewedstrijd van maken.

5. Grabbelpiet

De cadeautjes zijn genummerd en jullie trekken één voor één een nummer uit de grabbelton. Welk cadeautje is voor jou? We bouwen de spanning flink op. Misschien krijgt iemand een cadeau van een ander verlanglijstje... Natuurlijk hebben jullie alleen kleinere cadeautjes, die leuk zijn voor iedereen, in de grabbelton genummerd. De zak met de ‘echte’ cadeautjes wordt halverwege de avond bezorgd door Slodderpiet.

6. Vergeetpiet

Na een geslaagde pakjesavond weten de kinderen niet wat ze zien. Er ligt nóg een cadeautje voor ze in de woonkamer! Met een briefje met excuses van de Vergeetpiet. Een leuke verrassing voor als de Sinterklaaspret voorbij lijkt te zijn.

Ook tof is ons dobbelspel, print hem hier uit!

Veel plezier!

~ Carlijn ~

Ben je op zoek naar leuke Sinterklaasactiviteiten bij jou in de buurt? Neem eens een kijkje in onze Uitagenda.

Naar de website