Lezen in Stadsbieb CentrumTerug naar het overzicht

Lezen, lezen, lezen en nog veel meer, dat kan bij Huis73 in het Centrum van 's Hertogenbosch.
In een mooi historische pand in het centrum van Den Bosch is de Openbare Bibliotheek 's Hertogenbosch gevestigd. De Bieb is niet alleen een openbaar gebouw waar je boeken, cd’s en dvd’s kunt lenen. Ze bieden meer dan u misschien in eerste instantie verwacht. De Bieb is ook een plek van ontmoeting en een podium voor informatie en cultuur.

Er is een uitgebreid en gevarieerd cultureel biebprogramma met onder meer lezingen en workshops, het Literair Café, Zondag op het Biebplein, exposities, Literaire Manifestatie en Voordeelmetjebiebpas-acties. Veel activiteiten vinden plaats in samenwerking met andere culturele instellingen in de stad.

Op de 2e verdieping is er een volledige ruimte ingericht voor de jeugd. Hier zijn kinderen van 0 - 13 jaar van harte welkom en kunnen hier gezellig snuffelen naar een goed boek of lekker rustig lezen. Ze hebben een groot assortiment aan kinderboeken en daarnaast hebben ze er een aparte ruimte waar kinderen zich kunnen terugtrekken. Ook voor de allerkleinste is er genoeg te beleven, zo kunnen zij spelend kennismaken met lezen. Je kunt er puzzels, spellen en leuke prentenboeken vinden, maar ook lenen. Daarnaast houden zij diverse kinderactiviteiten gedurende het jaar. Kijk voor een actueel aanbod in onze Uitagenda.

Bibliotheek 's Hertogenbosch is een inspirerende omgeving voor zowel jong en oud. Ook wel het kloppend hart van 's Hertogenbosch genoemd!

Praktisch
Parkeren: om de hoek zit parkeergarage St. Jozefstraat (betaald)
Openbaar vervoer: er stopt voor de deur een bus

 

Huis73

Hinthamerstraat 72-74
5211 MR Den Bosch
Openingstijden Prijs GRATIS Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Uitgelicht

Kies hier je Kinderfeestje!

Kies hier je Kinderfeestje!

Super drukke tijd altijd als de kids jarig zijn. Vaak moet je dan ook nog een kinderfeestje organiseren. Ontdek hier alle onze tips voor een tof kinderfeestje!

Welke kies jij?