Meivakantie 2019 in en om Den Haag

12 april 2019
Hoera, meivakantie! En weet je nog niet wat je gaat doen? Lees dan snel verder, want we hebben een aantal hele leuke actviteiten voor je op een rijtje gezet in Den Haag en (voor een dagje weg) in de omgeving van Den Haag. Geniet!
Remember the Dragons - 11+
Je wordt in een bijzondere wachtruimte met liveverbinding ontvangen en ondergedompeld in een bad van verhalen die té absurd lijken om waar te zijn... Kom ook en beleef het op 24 & 25 april bij Theater aan het Spui!

De Sprookjessprokkelaar - 6+
Op 28 april komt deze spannende familiemusical van De Efteling naar het Zuiderstrandtheater in Den Haag! Het is gebaseerd op het gelijknamige boek van Paul van Loon en Prinses Laurentien van Oranje over Sterre en de Sprookjesprokkelaar...

Het donker - 6+
Hoe was het om als kind in Den Haag op te groeien in de Tweede Wereldoorlog? De ware verhalen worden gespeeld door Rabarber in de voorstelling Donker. Een familievoorstelling die deze meivakantie te zien is in Den Haag. Mooi!



De Kleine Zeemeermin - 4+
Het Zuiderstrandtheaterverandert op 4 mei in een sprookjesachtige onderwaterwereld. Als de kleine zeemeermin het leven van een knappe mensenprins redt, wordt ze op slag verliefd... Hoe loopt dit af?

Neem je ouders mee op safari
Test de kennis van je ouders over de natuur en neem ze mee op safari in de achtertuin van het Omniversum. Nadat je eerst de film Backyard Wilderness hebt gezien natuurlijk! Een routekaart met vragen en weetjes haal je bij de kassa.

Wonderbaarlijk mooi
In de Wonderkamers 3.0 van het Gemeentemuseum beleef je echt iets bijzonders. Ga op avontuur met de supergave museumgame en dans bijvoorbeeld met Piet Mondriaan, taxeer museumstukken of loop een modeshow. 



Vakantie bij de Romeinen
Van 20 april t/m 5 mei kun je in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden volop knutselen, kleuren en speuren. Alle activiteiten staan in het teken van de Romeinen. Zo maak je een geldbuideltje of een Romeins sieraad!

Uilentocht in Meijendel
Ga tijdens de meivakantie op Uilentocht en ontdek alles over kerkuilen. Over hun prachtige ogen, hoe ze geruisloos vliegen en hun lievelingseten bijvoorbeeld. Dit en veel meer ontdek je bij De Tapuit, het bezoekerscentrum van Dunea. 

Voor museumfans
Wat wordt de bestemming van jullie volgende museumbezoek? Ontdek samen in de meivakantie de leukste musea! Meld je kind vóór 5 mei aan als museuminspecteur, dan maakt hij of zij kans op een Museumkidspet en t-shirt. 

Yes, naar de film!
Een uitje dat het iedere vakantie goed doet: naar de film! En bij het Filmhuis Den Haag is er in de meivakantie genoeg te zien en te beleven. Voor jong en oud. Van 'Mascha en de beer' tot 'Circus Noël' en meer!



Workshops bij Science Centre
Breng in de meivakantie een bezoekje aan het Science Centre in Delft. Niet alleen een super tof museum, maar deze weken organiseren ze ook nog eens leuke workshops! Dagelijks geopend deze vakantie, behalve op Koningsdag.

Dagje Boerhaave
Met een bezoek aan Rijksmuseum Boerhaave in Leiden is de dag snel gevuld. Een waterspeeltuin, skeletten maken, een heuse VR game, een wiskunderoute, dokterstassen en meer. Heel veel leuks dus voor de hele familie!

Ontdek Ayers Rock
Tijdens de meivakantie zijn er dagelijks superleuke introductielessen bij Ayers Rock in Zoetermeer. Leef je, onder begeleiding, uit op de hindernisbaan, klimwand of het nieuwe hoogteparcours. Reserveer online je gewenste activiteit, dag en tijd. Handig! 

Reis mee naar Bali
Museum Volkenkunde in Leiden brengt Bali heel dichtbij. Kom deze vakantie naar Leiden en ontdek alles over de rijke cultuur van dit Indonesische eiland. De workshops, voorstellingen en rondleidingen maken je een heuse Bali-kenner.

Familieplezier op het kasteel 
Verkleed je als ridder of prinses en ontdek de verborgen verhalen van de bewoners van Kasteel Duivenvoorde. De speciale familierondleiding tijdens de meivakantie is leuk voor kids vanaf 6 jaar. Je vind het kasteel in Voroschoten, niet ver van Den Haag. En neem je ouders, opa en oma gezellig mee!  Ps..vlak bij is een mooie natuurspeeltuin (achter Hotel van der Valk).



9 tips van de boswachter
De meivakantie is een mooi moment om lekker naar buiten te gaan. Natuurlijk hebben de boswachters van Staatsbosbeheer weer een aantal leuke buitentips voor je. En ook in en rond de buitencentra is van alles te beleven. 

Ridders & prinsessen
Het Kinderboekenmuseum staat deze vakantie helemaal in het teken van koningen, ridders, prinsen en prinsessen. Zo kun je kastelen tekenen met Philip Hofman, naar een leuke vertelvoorstelling (2+) en nog veel meer. Leuk!

Zo Groot Is Oranje
In het vernieuwde Zo Groot Is Oranje bij Madurodam voel je hoe het is om voetbalkampioen te worden. Juich mee met het Nederlands elftal van toen en nu, laat je skills zien en in de 3D-engine tover je jezelf om tot voetbalkampioen!

En nog veel meer Kidsproofuitjes
In onze Kidsproof Den Haag Uitagenda verzamelen we iedere dag leuke kinderuitjes in de Haagse regio. En ook deze meivakantie is er zoveel leuks. Fijne vakantie!