12 X wandel en speelplekken met kinderen én fijne horeca!

2 februari 2023
Lekker een frisse neus halen in het bos, de duinen, het strand, park of polder met je kinderen en daarna bijkomen in een kindvriendelijk restaurant of op een gezellig terras... Hieronder tippen we onze favoriete wandel en buitenspeelplekken in het groen mét fijne horeca. Echte pareltjes in en om Den Haag, Delft en Zoetermeer en een leuk gezinsuitje in ieder seizoen!

Het Bentwoud: verrassend veel te doen!

Het Bentwoud is het grootste aaneengesloten bosgebied in de Randstad. En er is hier zoveel te beleven met je kinderen! Zo is er een superleuk Kabouterpad wat natuurlijk hélemaal leuk is als je met je kleintjes op pad gaat. Ook is er een toffe speeltuin: de Bentjungle met heuvels, waterpartijen en boomstammen waarmee je over het water kunt klimmen. Trek je laarzen aan en doe het laarzenpad door het oudste deel van het bentwoud, met kans om die enorme Schotse Hooglanders tegen te komen.



Toe aan iets lekkers? Wij zijn dól op schenkerij de Boomgaard waar je heerlijk kunt zitten of bijvoorbeeld een high-tea kan bestellen.



Struinen en smullen in De Horsten

Eén van onze favoriete zondagwandelingen met het gezin is in De Horsten op de grens van Wassenaar en Voorschoten. Zo heerlijk om samen met je kids één van de wandelroutes te lopen en - bij ons vaste prik - de Seringenberg te beklimmen. Dat is een leuk paadje dat helemaal omhoog cirkelt en daarna heb je een prachtig uitzicht vanaf het torentje bovenop. De Horsten is in alle seizoenen leuk, zeker ook in de winter met de slee! Uitgeraasd? Dan kun je genieten van heel veel lekkers in het sprookjesachtige Theepaviljoen De Horsten.



Restaurant Greens - Westbroekpark in Scheveningen

Ontdek het mooie Westbroekpark vlakbij de kust in Scheveningen. Heerlijk om lekker rond te wandelen (bekijk de 300 soorten rozen!), een bezoekje te brengen aan de eendjes in de eendenvijver en lekker te spelen in speeltuin Westbroekpark. Na het ravotten kun je naar het terras van restaurant Greens, waar alles draait om eerlijk en heerlijk eten & drinken! 



Koffiehuis 't Pompke - Scheveningse bosjes

Op de hoek van de Pompstationsweg ligt het knusse en sfeervolle koffiehuis 't Pompke, aan het Scheveningse bos. Precies op de route naar zee, dus een ideale en fijne plek om even bij te komen van een fietstochtje naar of van het strand. Vlakbij 't Pompke vind je een supertoffe speeltuin, uit onze blog best bewaarde geheim Den Haag. Echt een aanrader om daar heen te gaan met de kids! Als je de speeltuin uit komt en nog eens goed kijkt, vind je ook nog het gezellige horecapaviljoen met enorm terras Onder de watertoren, ja bij die watertoren. Lekker weer? Geniet van kindermenu op het zonnige terras met een ijsje toe.



Zuiderstrand & pannenkoeken bij Pex

Het Zuiderstrand is een heel mooi Haags strand met leuke strandtenten, maar net wat rustiger dan Scheveningen. Je kunt hier heerlijk rondwandelen. Dichtbij het Zuiderstrand kun je smullen van de pannenkoeken bij Pex, echt een begrip in Den Haag, zo lekker! Natuurlijk met een flink terras tussen het Haagse groen en binnen vind je een aparte speelruimte. Voor de wat grotere kids is de grote speeltuin van de bosjes van Pex om de hoek. Een topplek!



Landgoed Ockenburgh: kids paradise!

Het is altijd prachtig bij Ockenburgh! Je vindt hier bos, duinen, weides, een nét nieuw Kabouterpad en je kunt eventueel kaartjes kopen voor het kwetsbare natuurgebied Solleveld. En natuurlijk genieten bij Villa Ockenburgh! Wist je dat ze hier een trampoline hebben? En een zandbak? Skelters? Speelgoed? Spelletjes? Een ijskraam? En regelmatig leuke activiteiten? Kortom: Kids paradise! Kom ook genieten van de eerlijke menukaart gevuld met producten van lokale leveranciers!



Pluk! Den Haag - oase in Den Haag

Tegenover Ockenburgh zit Pluk! Den Haag. Een hele fijne en bijzondere kinderboerderij met lieve diertjes, een speeltuin, lunchroom met terras, speeltuintje en een speurtocht. Ook verbouwen ze bij Pluk! hun eigen groenten en (klein)fruit die je kunt kopen in het winkeltje. Genoeg te doen dus!



Theeschenkerij IJgenweis - Clingendael

Nog een paradijsje in het groen is Theeschenkerij IJgenweis in het stadspark Clingendael in Den Haag. Een theehuis met sprookjesachtige rood-witte luikjes, een rieten kap en een zonnig terras met uitzicht over het groen. Voor kinderen vind je hier een kinderkaart en speelhoek. In de omgeving van het theehuis zijn de oud-Hollandse tuin, het Sterrebos en een Japanse tuin. Je kunt er heerlijk wandelen over het landgoed en er zijn twee speelweiden met natuurlijke speelvoorziening.


Actie & genieten in Meijendel!

In het prachtige bos- en duingebied Meijendel aan de kust is het prachtig wandelen met je kinderen met fijne stops onderweg! De hit van Meijendel bij onze kinderen, speelbos Monkeybos! Kinderen kunnen hier letterlijk en figuurlijk de natuur beleven. Boshutten bouwen, in bomen klimmen, van de kabelbaan, op de uitkijktoren, lopen door hele grote waterleidingbuizen en nog veel meer! Je moet het echt zelf komen beleven.



De Duincampus in Meijendel is dé plek voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar om op onderzoek uit te gaan. Voor wie alles wil weten over de natuur, het water en dieren! Dit is zo ontzettend leuk om te doen, wij hebben ondertussen alle 3 de routes gedaan en zijn fan! Extra fijn, het is allemaal gratis.

Je gaat over een blotevoetenpad, een voelpad, neemt plaats in een enorme luisterhoorn en speurt naar dieren.



Tip: Naast het bezoekerscentrum vind je de pannenkoekenboerderij. Een fijne afsluiter van een top dagje uit met kinderen in Meijendel!

Leuke buitenplekken in Delftse Hout

Net buiten Delft, achter de IKEA langs de A13, vind je een supermooi, groen gebied bomvol leuke adresjes met kinderactiviteiten: De Delftse Hout! Niet te missen is Stadsboerderij BuytenDelft, hier is het altijd leuk! Er zijn heel veel leuke lieve dieren en er worden het hele jaar activiteiten georganiseerd.



Ook vind je op deze boerderij een gezellig restaurantje waar je o.a. lekkere pannenkoeken kunt eten. In de zomer haal je daar natuurlijk een ijsje en geniet je van waterpret in de waterspeeltuin.



Aan de overkant van Stadsboerderij BuytenDelft vind je
natuur en milieucentrum de Papaver. Voor kinderen zijn daar hele leuke speur- en ontdektochten voor in het Delftse Hout. Speel bijvoorbeeld samen zwerfafval-bingo in de Delftse Hout, doe een heuse kompastocht, ga slootje vissen of maak je eigen knapzak en ga op een tocht door de Polder van Biesland en naar de Berg van Zegwaard. Heb je jongere kinderen? Dan is het dierenvriendjespad perfect.



In het Delftse Hout vind je nog 2 leuke restaurants om met je kinderen naartoe te gaan. De eerste is
Knus, waar je ook waterfietsen kunt huren en een modderspeeltuin is (schone kleren mee dus..;). 



Ook héél leuk is restaurant Du Midi, waar ze ook geitjes houden in een weitje waar de kinderen bij mogen. Vlakbij vind je Hoeve Bieslandhof. In de stal kun je daar heerlijk biologische producten kopen. De groenten, het vlees en de zuivel is veelal van de eigen boerderij of uit de omgeving. Een fijne plek om naar toe te gaan, ook omdat je daar de dieren ziet en mag aaien. En er staat een grote trampoline in de tuin, altijd fijn!



Blij in De Balij

Het Balijbos ligt aan de rand van de wijk Rokkeveen in Zoetermeer. Vlak bij de stad en toch helemaal buiten. In dit bos is speelbos De Balij verscholen waar je lekker kan spelen en vies mag worden. Na het spelen kan je nog even wat drinken en de dieren aaien bij Stadsboerderij De Balijhoeve. Ook een heerlijk plekje om te smullen is de Balije Tuin tussen het Balij Bos en het Bieslandse Bos.



Kortom: héél veel leuke groene plekken voor een uitje met het hele gezin in onze omgeving! Deze en nog véél meer fijne buitenplekken, speeltuinen en kindvriendelijke horeca adresjes voor families vind je natuurlijk op Kidsproof Den Haag!

Heb je een tip? Mail ons! Dat kan direct op denhaag@kidsproof.nl


groet, Tamara & Jantine - Kidsproof Den Haag