Zomer in Den Haag, stad en strand!

12 juli 2016
De zomervakantie is hét moment om een keertje wat verder weg iets leuks te gaan doen, een andere stad te ontdekken. Wij hebben in dit blog de leukste tips voor Den Haag voor je op een rijtje gezet. Ook leuk voor als je wél bekend bent in Den Haag!

De Lonely Planet publiceerde onlangs de top 10 citytrip steden aan het strand. En welke mooie stad stond daar naast Sydney, Barcelona en Kaapstad? Juist Den Haag! Wat ons betreft helemaal terecht. We inspireren je graag om een dagje naar Den Haag te komen met de kids!

Den Haag is prima te bereiken met de trein. Als je een Kids vrij abonnenment bij de NS besteld reizen de kinderen nog gratis ook. Handig.

Direct achter het Centraal Station vind je Het Kinderboekenmuseum, met o.a. de tentoonstelling Kikker voor de kleintjes. Tijdens de zomervakantie opent het Kinderboekenmuseum de deuren van de Zomertekenschool. Van 9 juli t/m 4 september kun je er terecht voor leuke workshops. Ook op maandag!




Film
Bij minder mooie dagen duik je lekker naar binnen om een mooie film te zien, bijvoorbeeld bij het Omniversum. Deze zomer draait Giant Whales, een echte Kidsproof film! Sta oog in oog met de Bultrugwalvissen. Alleen op het enórme koepelscherm zie je deze giganten op ware grootte. Een onvergetelijke ervaring!

Den Haag heeft ook een heel leuk filmhuis. Wát een leuk programma deze zomer! Ze hebben  speciale aandacht voor boekverfilmingen van Annie MG Schmidt. Minoes, Pluk van de Petteflet, Pim & Pom, Abeltje... Wij willen ze allemaal wel zien!

Ben je in de ban geraakt van de karakter van Annie MG Schmidt en de illustrator Fiep westendorp, loop dan echt langs Museum Meermanno. Fiep Westendorp is de illustrator van Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet en veel meer figuurtjes. In Museum Meermanno kom je deze zomer álles over haar te weten. Met workshops én Floddertje's ballenbad!

Tijdens een dagje Den Haag mag het Binnenhof natuurlijk niet ontbreken. Wil je wat meer dan alleen rondlopen dan is het programma Kinderrijk van ProDemos super inspirerend. Tijdens Kinderrijk ontdek je wat jij zou doen als je baas was! Stel je vragen aan echte politici en ga mee naar de Tweede Kamer of Ridderzaal. Te gek voor alle wijsneuzen! Deze zomer op 18 en 19 augustus.




Met de tram langs de haagse hotspots
Nieuw in Den Haag is de hop on, hop off verbinding tussen stad en strand met historische trams. The Tourist Tram rijdt gedurende de zomer van 2016 in de weekenden elk half uur tussen 09:30 en 17:30 uur van de Haagse binnenstad naar het Scheveningse strand. Tijdens de rondrit langs de vele toeristische attracties en bezienswaardigheden krijg je via een audiotour van alles te weten over Den Haag. Met een kaartje voor één of meer dagen kun je onbeperkt in- en uitstappen tijdens de route. In totaal heeft de route 14 haltes waar je onderweg kunt in- en uitstappen.

Het is een klein stukje lopen naar Madurodam vanaf de historische tramhalte, maar zeker de moeite waard! Deze zomer ontdek je Nederland tijdens de Hollandse Dagen in Madurodam. Loop op klompen, wek windenergie op, laad containers in de Rotterdamse haven, weeg kaas en mix als een DJ. Tip: doe de Hollandquiz en win een fiets!

Daarna tram je lekker door richting Scheveningen, bekend om Sea Life en  De Pier. Ook leuk, ga lekker surfen. De golfen in Scheveningen behoren tot de beste van Nederland en bij Hart Beach Surfschool leer je je eerste moves of juist de kneepjes van het surfvak. Cool!

Bij ons thuis is de Jutterskeet op het strand bij Kuikduin het favoriete stranduitje. Op het strand van Kijkduin, richting Scheveningen staat de keet van Ome Jan. In de zomervakantie zijn er Juttersspeurtochten te koop en metaaldetectors te huur bij de Jutterskeet. Zo ga je zelf als echte jutter op pad! Welke schatten vind jij?

Tijd om te ontspannen
wat is er fijner na een hele dag stad met de kids om op een plek terecht te komen waar je echt even ontspannen kunt zitten. Waar der kids zich prima vermaken in een omheinde speeltuin, een pluktuin of op een andere fijne plek. En dat jij dan kunt genieten van een kopje koffie en wat te eten.. Ze bestaan! Die plekken hebben we voor je op een rijtje gezet. We noemen ze de Haagse hot spots, want fijner dan dit vind je ze niet.



Tips
Voordat je op pad gaat in Den Haag zorg dat je Kidsproof bij de hand hebt op je mobiel. Onze Uitagenda staat -ieder dag- bomvol actuele uitjes, festivals en meer. Of bekijk alles in Eropuit. Daar vind je ook tips om te overnachten met de kids. Zo maak van iedere vakantiedag een feestje! Heel veel pleizer in ons mooie Den Haag!

Happy Holidays,
Jantine en Tamara