Hoera, zomervakantie in en om Den Haag

12 juli 2019
Of het nu mooi weer is of wat minder, er is méér dan genoeg te beleven in en om Den Haag. We hebben hieronder heel veel superleuke tips voor je op een rijtje gezet. Uiteraard vind je in onze Uitagenda nog veel meer toffe kinderuitjes. Vervelen is geen optie!
Hoera, zomervakantie!
Superpower Dogs
In Omniversum maak je kennis met de Superpower Dogs! Een nieuwe IMAX-film over zes bijzondere honden die levens weten te redden. Als badmeester bijvoorbeeld of bij rampen... Wat tof! En echt niet alleen voor hondenfans! Kom je kijken naar deze superhelden met superpower?

Hallo Rembrandt! 
In het prachtige Mauritshuis ontdek je deze zomer spelenderwijs álles over Rembrandt in de nieuwe familie-doe-tentoonstelling Hallo Rembrandt! Hoor, ruik, kijk, voel en natuurlijk ga je ook zelf aan de slag als zijn leerling! En extra leuk: kinderen zijn altijd gratis!



Letterzomer bij Meermanno
Deze zomer is het één groot letterfeest bij Huis van het Boek | Museum Meermanno! Zo opent Letterland boordevol letteractiviteiten, er is een Lettertuin, Letterpret-tentoonstelling en open schilderateliers. Letterlijk super!

Binnenhof & Ridderzaal
Tijdens de Kinderrondleiding van ProDemos zijn kinderen de baas! Ga op avontuur naar de Ridderzaal, verdien munten en bepaal waar jij het geld aan uit zou geven als jij de baas van Nederland was. Deze vakantie vrijwel iedere dag. Reserveer je plekje!



Nieuw: Mappa Mundia!
Ontdek de bijzondere wereld van Mappa Mundia bij Avonturia! Dwaal door het grottenstelsel, bezoek de Pinguin Academy, ontdek de gekste dieren in de mini-zoo en plof neer op een terras tussen de piranha's... Een top dagje uit!

Heerlijk zomerse kinderfilms
Bij Filmhuis Den Haag geniet je van zomerse kinderfilms! 'Mijn Bijzonder Rare Week Met Tess' neemt je mee naar Terschelling, 'Mia & de Witte Leeuw' naar Zuid-Afrika, 'Kleine Nicolaas gaat op Vakantie' naar Frankrijk en meer!



Zomertekenschool
In de vakantie opent het altijd leuke Kinderboekenmuseum de deuren van de Zomertekenschool! Deze zomer geheel in het teken van Sieb Posthuma, bekend van Aadje Piraatje en Mr Finney. Met workshops, voorstelling en meer!

Techniek is top!
Bij het Science Centre Delft ontdek je de gave projecten van de studenten van de TU Delft. En natuurlijk ga je ook zelf aan de slag! Maak je eigen speedboot, de LEDybug die naar je knipoogt of bouw in de tuin een stevige dijk. Superleuk! 



Haagse historie
Spelenderwijs ontdekken hoe het dagelijks leven in de Gouden Eeuw er uitzag in onze Hofstad. In het Haags Historisch Museum wordt het je duidelijk tijdens de familierondleiding. En de workshop is ook zeker een aanrader!

Boeven opgelet!
De boeven van vroeger kregen heel andere straffen dan tegenwoordig. In Museum de Gevangenpoort kijk je tijdens een spannende tocht door de oude gangen en cellen je ogen uit. Durf jij het aan? Museum de Gevangenpoort is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.



Zomers strandavontuur

Op het strand van Kijkduin kun je deze zomer iedere woensdag met Stichting Ken je Omgeving op strandavontuur! Je leert van alles over de Noordzee en ontdekt schatten van deze zee. En ga op zoek naar je eigen schatten! 

Speuren en spelen
Deze zomer is de leuke speurtocht de Hulp Duinwachter gratis af te halen bij De Tapuit, het bezoekerscentrum van Dunea in Meijendel. En bezoek ook zeker de Duin Campus, het Monkeybos en de waterspeeltuin! Er is zoveel te doen in Meijendel!



Reserveer de laatste plekjes bij deze supertoffe zomerkampen!

Voor een dag of een hele week. Met slapen of liever thuis. In de zomervakantie kun je kiezen uit heel veel vakantiekampen. Welke is jouw favoriet? 

Leer zeilen bij WSC Vlietland!
Met veel plezier goed leren zeilen, dat doe je deze zomervakantie bij WSC Vlietland! Er zijn nog een paar plekjes vrij bij de zeilcursus in de Optimist (8-12jr), dus meld je snel aan. Ook gaaf is de Vlietlandweek (10-14 jr)!

Surf & Action
Nieuw op De Pier in Scheveningen: Surf's Cool! Hier zijn de hele vakantie te gekke surfkampen. Met natuurlijk surfles, maar ook iedere dag een toffe tweede activiteit zoals trampoline springen, snowboarden en skateboarden!



Pak die golf!
Surfen, sporten, spelen en lekker gek doen in de vakantie? Nou, dat kan bij het Hart Beach Kids Surfcamp in Scheveningen. Na 3 of 5 toffe dagen mag jij jezelf een echte surfer noemen en ga je naar huis met waanzinnige herinneringen!

Happy Kids in de sneeuw
Vier de zomer in de sneeuw! Bij De Uithof kun je kiezen uit een ochtend- of dagprogramma. Wat kies jij? Een ochtend lekker skiën of snowboarden? Of een hele dag met nog veel meer gave sporten? Voor kids van 3 t/m 12 jaar.



Leuk in Zoetermeer
Niet alleen in Den Haag, maar ook in de directe omgeving zijn te gekke Kidsproof activiteiten te doen. In Zoetermeer bijvoorbeeld!

Iedere dag actie!

Bij Ayers Rock kun je deze zomer iedere dag heel veel verschillende activiteiten doen. Van klimmen naar grote hoogtes tot razendsnel naar beneden tokkelen... En heb jij de behendigheid voor de vernieuwde outdoor hindernisbaan? Ayers Rock is leuk voor het hele gezin!

Museum De Voorde
Creatieve kids opgelet, bij museum De Voorde is er op woensdagen in juli en augustus een tof Voordekids Kunst Zomerprogramma.
Samen met andere creatievelingen kijk je naar kunst uit de tentoonstelling ‘Dit zijn wij!’ en daarna mag je vol inspiratie zelf aan de slag!

Stormbaan Festival
Whaaa, hoe gaaf dit! Deze zomer vind je een mega stormbaan van maar liefst 400(!) meter tijdens het Stormbaan Festival bij Gamecity Zoetermeer. Ga jij de uitdaging aan op deze grootste stormbaan van Zuid-Holland!? Bestel nu je ticket!


Superleuke musea voor kids in Leiden!
Doe tijdens de vakantie eens een dagje Leiden. Zoveel leuks te ontdekken en je bent er zo! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze superleuke musea voor kids.

Kunstdetectives gezocht
Help! Dieven willen een beroemd beeld uit Rijksmuseum van Oudheden stelen... en Professor Aardewerk heeft jouw hulp nodig! Met de gratis kunstdetective-speurtocht ga je op onderzoek uit. Superspannend! Kraak jij de hiërogliefencode?

Museum van het jaar!
Midden in Leiden vind je Rijksmuseum Boerhaave, onlangs uitgeroepen tot het Europees museum van het jaar! Ontdek de wetenschap in Schateiland, het anatomisch theater, knutsel een skelet en de waterspeeltuin buiten is fantastisch!



Reis rond de wereld in 80 minuten
Deze zomervakantie maak je in Museum Volkenkunde een reis rond de wereld in 80 minuten! Tijdens deze bijzondere reis ontdek je alles over verschillende landen, hun inwoners en culturen. En check al die leuke activiteiten van Helende Kracht! Ga je mee op wereldreis?

Win een trolley!
Ontdek samen in de zomervakantie de leukste musea in Nederland! Meld je kind aan als museuminspecteur, ze maken dan kans op een coole Museumkids-trolley. Bekijk snel de vlog van onze Kidsproofreporters die je voor gingen!

Heel veel plezier!

Tamara & Jantine - Kidsproof Den Haag