WestduinparkTerug naar het overzicht

Tussen Scheveningen en Kijkduin vind je dit heerlijke fiets en wandelgebied. Lekker struinen!

Het Westduinpark is een ongeveer 240 hectare groot park gelegen tussen de haven van Scheveningen en Kijkduin. Het is een heel afwisselend natuurgebied met veel planten en diersoorten. En je kunt er naar hartelust rondfietsen, wandelen, paardrijden en lekker ravotten!

Omdat het aande rand van de stad én zee zit, vind je er zowel stads als bosvogels maar ook zee en watervogels. Heel gaaf zijn natuurlijk de Schotse Hooglanders die hier wonen. Altijd geweldig om er een paar te spotten!

Het natuurgebied heeft sinds 1990 een beschermde status als ‘Beschermd Natuurmonument Westduinpark’.

Het duingebied heeft diverse ingangen die te voet, te paard en met de fiets toegankelijk zijn. Deze ingangen bevinden zich aan de Wieringsestraat, de Duivelandsestraat, de Laan van Poot, De Savornin Lohmanlaan en de Kijkduinsestraat. Parkeren kan heel goed bij Kijkduin.

Check vooral ons blog hieronder met alle kidsproof tips voor het Westduinpark!

Tip: Heb je em al? De lijst met 50 dingen die je gedaan moet hebben voor je 12e!? Neem de lijst hier zeker mee naartoe en je kunt de leukste buitenactiviteiten afstrepen. Bv nr 15 van een heuvel afrollen. Check!

 

Westduinpark


Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Er is zoveel te doen in Madurodam

Er is zoveel te doen in Madurodam

Van Nederland in het klein tot spectaculaire attracties en de leukste doe-dingen. In Madurodam kom je ogen, maar vooral handen tekort! Ben jij klaar voor een dag vol doen, zien, spelen en leren voor jong én oud?

Moet je meemaken. Kom langs!