Haagse BosTerug naar het overzicht

Wandelen, luieren, spelen. Heerlijk vertoeven in het Haagse Bos. Ook leuk voor je feestje!

Waar zie je buizerds en ijsvogels broeden midden in de stad? Waar hoor je in de herfst de bronstroep van edelherten en damherten, ook midden in de stad? Jawel in het Haagse Bos!

Het maakt het extra leuk als je de historie weet! In dit eeuwenoude bos maakten de rijke Haagse adel, koningen en prinsen vroeger rijtochtjes en vierde ‘het volk’ feest. Vandaag de dag kun je in het Haagse Bos wandelen, luieren op een van de ligweides of kijken naar de herten en galloways die in de Koekamp loom liggen te herkauwen.

In het Haagse Bos vind je ook speelbos Robin Hood en het Huttenspeelbos. Het Huttenspeelbos is bij de ingang van het Haagse Bos aan de Bezuidenhoutse weg ter hoogte van de Karel Reinierszkade. Het Robin Hood speelbos vindt je bij de ingang van het Haagse Bos aan de Bezuidenhoutse weg of aan de Boslaan.

Het Haagse Bos valt onder Staatsbosbeheer. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten die ook leuk zijn voor een verjaardagsfeestje.

Voor kinderen van 7 t/m 10 jaar is er Expeditie Boswachterscode. Ontdek van alles over zintuigen. Kraak de boswachterscode en ontdek een extra en zeer bijzonder zintuig. Duur circa 1,5 uur. Wil je Hulpboswachter worden? Kan ook!

Een rugzak of tas is te leen voor € 5. Hierin zit alles wat je nodig hebt voor een bos avontuur van circa 1,5 uur. Van te voren even telefonisch reserveren.

Kijk voor meer informatie over het Haagse Bos en de activiteiten van Staatsbosbeheer op de website via de roze button.

Tip: de activiteiten in het Haagse Bos zijn ook geschikt voor schoolklassen en BSO's!

Staatsbosbeheer


Prijs Bos gratis toegankelijk. € 5 voor een bruikleenrugzak of -tas van Staatsbosbeheer. Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De leukste zomerkampen!

De leukste zomerkampen!

We hebben zoveel te gekke vakantiekampen voor je verzameld voor deze zomer, in de regio én in de rest van Nederland! Van zeilen tot dansen en van avontuur tot sporten en alles ertussenin!

Welk kamp kies jij?