Maak een ontdekkingsreisTerug naar het overzicht

Zomervakantietip! Ontdek het OERmuseum en sta oog in oog met een imposante mammoet en haar jong!
Maak een ontdekkingsreis
Bij binnenkomst in het karakteristieke Schultehuis in Diever sta je direct oog in oog met een imposante mammoet en haar jong. Heel vroeger leefde de mammoet hier in de omgeving, zo blijkt uit gevonden botresten. Duizenden jaren geleden was het hier een uitgestrekte toendra, maar nu wandel je door mooie bossen en over prachtige heidevelden. Het is bijna niet meer voor te stellen.

In het OERmuseum maak je een ontdekkingsreis door de verschillende tijdperken, vanaf de laatste ijstijd en de neanderthalers tot aan de brons- en ijzertijd. Diorama’s, filmpjes en interactieve spelelementen zorgen voor een ware beleving voor jong en oud. In de oude kelder is ook een expositie ingericht over archeologie en achterin het museum kun je de tijdelijke urnententoonstelling bezoeken.

Kinderspeurneuzen
Speuren in de oertijd. Verkleed je als rendierjager, bouw een hunebed, doe een opgraving en ontdek hoe een prehistorische bronsoven werkt. Of maak een speurtocht door het museum. Vanaf 12 jaar kun je ook mee met de OERwandeling naar de hunebedden. Een ervaren gids vertelt het boeiende verhaal van het hunebed en zijn hunebedbouwers.

Volg de mammoet
Buiten openingstijden is er ook een QR-rondwandeling. 4 of 7 km sjouwen door het dorp en in een prachtig bos speurend naar de mammoetlabels - sommige zijn een uitdaging - wordt zo extra leuk. . Door de rode mammoetlabels te scannen krijg je nieuwe aanwijzingen. Aanrader dus. Als je hier woont óf op vakantie bent. Onderweg verzamel je cijfers om de code te kraken van de schatkist.

Meer info? Klik op de roze website button

Leuk weetje: OERmuseum vormt samen met Museum Valse Kunst en Miramar Zeemuseum de ‘Schatkamers van Zuidwest-Drenthe’.

OERMuseum

Brink 7
7981 BZ Diever
Naar de website
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Het worden TOP weekenden!

Het worden TOP weekenden!

Wat een heerlijke tijd is dit! Veel vrije dagen, dus veel tijd om met je kids eropuit te gaan!

Nieuwsgierig naar de uittips? Lees de leukste tips

Uittips in Drenthe