icon-closeLandelijk leaderboard Watermonsters
icon-closeLandelijk leaderboard Watermonsters

Griezelen met Halloween!

1 oktober 2019
Durven jullie voor een spookachtig sfeertje te gaan in huis? Ga dan vooral aan de slag met deze 21 tips. Boooeeeeehaaaaa!!
1. Scary Movie Night: Met zijn allen onder een dekentje een spannende film kijken met jullie favoriete familie Halloweenfilm. Kiezen jullie een film over heksen, spoken, monsters of andere griezels? Afhankelijk van de leeftijd van je kids denken we aan de Griezelbus van Paul van Loon, Paranorman, Coraline, Monster House, Harry Potter of enkele films van Roald Dahl kunnen ook wel lekker spannend zijn! (Twijfel je of een film gescjikt is? Misschien eerst even zelf kijken!) 

2. Natúúrlijk een pompoen: Deze klassieker mag niet ontbreken. Een mooie oranje pompoen uithollen en er een grappig gezicht in snijden. Leuk om bij de voordeur te zetten voor de echte Halloweensfeer.

3. LEGO Challenge: Heb jij een kleine LEGO master thuiszitten? Dan is het tijd voor een LEGO Halloween challenge! Wie bouwt het engste spookhuis?

4. Mondkapje maken: Je hebt ze in alle soorten en maten: mondkapjes. Voor Halloween mogen de mondkapjes extra scary! Met enge tanden of vol met spinnen. Laat de kinderen hun eigen mondkapje versieren met textielstift of verf.5. Schminken: De schmink mag weer uit de kast! Dat Halloween kostuum wordt nog grappiger met een geschminkt gezicht erbij. Tips: De Zombie, het Duiveltje of de Vampier doen het vast goed! 

6. Halloween spooktocht door het huis: Zet alle lichten uit en ga met een zaklamp op zoek naar de volgende aanwijzing. Misschien staat er een leuke beloning aan het eind?

7. Monsterrrrtaarrrrtttt: Samen een lekkere taart bakken is nooit vervelend, maar hoe leuk als het speciaal voor Halloween een monstertaart wordt! Je kunt aan de slag met kleurstof om de taart monsterlijke kleurtjes te geven en van marsepein kun je enge tanden maken. Bekijk ook eens ons blog met creepy halloween snacks

8. Wie heeft de beste Halloween outfit? Trek allemaal je engste kostuum aan en hou een modeshow in de woonkamer.9. Herfst/ halloween knutsel: Verzamel samen met de kinderen een heleboel grote herfstbladeren in het bos en schilder deze wit. Met zwarte verf of markers kun je er grappige spookgezichtjes op tekenen. Leuk om als een slinger op te hangen of op het raam te plakken.

10. Jullie huis als spookhuis: Een spannende uitdaging: tover allemaal je (slaap)kamer om tot spookhuis. Achter welke deur zit het spannendste paleis?

11. Schud ze uit je mouw: We kennen ze allemaal, de enge verhalen die rond het kampvuur worden verteld. Niet iedereen heeft plek voor een vuurtje in de tuin, maar rond de open haard of bij kaarslicht kan het natuurlijk ook.

12. Toch liever een Halloween uitje buiten de deur? Check onze Uitagenda voor alle Halloween uitjes in de buurt.13. Creepy eten: Maak tijdens Halloween op al het eten eetbare oogjes. Opeens wordt je aangestaard door een wortel of een tosti.

14. Buiten is het ook spannend! Nu het weer vroeger donker is, kun je na het eten naar buiten voor een wandeling. Extra spannend als je elkaar Halloweenverhalen vertelt! Vergeet niet onderweg de Halloweenversiering van andere huizen te bewonderen. Hoeveel pompoenen kun je spotten?

15. Als een weerwolf: 31 Oktober is het volle maan! Kun je daar spannende verhalen bij verzinnen?

16. Laat de buren schrikken; Zet de kinderen aan het werk met stoepkrijt. Wedden dat er allemaal monsters en enge wezens op de stoep verschijnen. Vergeet er geen “Fijne Halloween” bij te schrijven. Nog gaver? Gebruik glow in the dark stoepkrijt!17. Lekker! Het is er weer voor. Een dampende mok warme chocolademelk met slagroom. Met Halloween maken we er natuurlijk een griezelig drankje van. Versier de slagroom met enge snoepjes, oranje hagelslag of minimarshmallows met gezichtjes erop.

18. De kleuren van Halloween zijn natuurlijk oranje en zwart. Daag elkaar uit om de hele dag alleen maar oranje en zwarte dingen te eten.

19. Versier het huis en de voortuin helemaal in Halloweenthema. Hoe enger hoe beter! Dus haal de Halloween slingers, vleermuizen, spinnen en spinnenwebben maar uit de kast. En niet te vergeten je eigen uitgeholde pompoen.

20. Groetjes van het monster! Ga met de kinderen enge Halloween kaarten knutselen. Leuk om op te sturen of bij de buren in de brievenbus te doen.

21. Boe! Laat elkaar schrikken met nep spinnen of andere enge Halloween versiering. Dat is wel even schrikken als je ’s ochtends het keukenkastje opentrekt.


Griezelige Halloween!