Rijksmuseum BoerhaaveTerug naar het overzicht

Rijksmuseum Boerhaave is een heel leuk museum met kinderen over de wetenschap. Met waterspeeltuin!
In het superleuke Rijksmuseum Boerhaave kijk je je ogen uit, én er is van alles te doen vooral voor kinderen! Wat zijn de belangrijkste ontdekkingen uit onze Nederlandse wetenschapsgeschiedenis?
Welke onderzoekers zaten daarachter en hoeveel impact hebben hun ontdekkingen op ons leven van vandaag? Ontdek meer over hun uitvindingen en denk mee over grote vragen van nu.

Steek je handen uit de mouwen en ga op ontdekkingsreis in de Gouden Eeuw, luister als een echte arts door de eerste stethoscoop, en stap in de wereld van de ingenieur en kom erachter hoe ultrasnel de snelste computer is.

Kijk hier wat onze Kidsreporters van dit museum vinden;Rijksmuseum Boerhaave heeft veel kinderactiviteiten en is daarmee een echt familiemuseum. Ontdek Schateiland, speel met wiskunde, doe de speurroute over de Canon van Nederland en ga op pad met de dokterstas. Ook fantastisch leuk is de wetenschappelijk waterspeeltuin van Boerhaave! Geopend tijdens de zomermaanden.

Let op: online reserveren verplicht!

Tip: In onze Uitagenda vind je leuke tips, neem dus geregeld een kijkje!

Rijksmuseum Boerhaave

Lange St. Agnietenstraat 10
2312 WC Leiden
Openingstijden zie website Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Ga je mee op kamp?

Ga je mee op kamp?

Je vervelen in de vakantie? Niet tijdens een van de toffe vakantiekampen. Sportief, technisch, dichtbij of wat verder weg, met of zonder overnachting....de mogelijkheden zijn eindeloos!

Supertoffe zomerkampen voor kids