Spelen met wiskundeTerug naar het overzicht

Familietentoonstelling vol doe-activiteiten over wiskunde in Rijksmuseum Boerhaave!
Wat hebben een fotomodel, formule-1 coureur en muzikant met elkaar gemeen? Wiskunde!

Wiskunde is écht overal. In de vernieuwde doe-tentoonstelling Spelen met Wiskunde in Rijksmuseum Boerhaave ontdek je er alles over.

Maak zelf een draaikolk en bouw je eigen brug. Ontdek hoe geluid eruitziet en speel als een kunstenaar met perspectief. Een superleuke doe-tentoonstelling voor de hele familie!
 
De Leidse hoogleraar en wiskundige Ionica Smeets bezocht de tentoonstelling en deed alle interactieve spellen en proefjes die er deel van uitmaken. Wat haar betreft is Spelen met Wiskunde geslaagd voor de test! Ionica’s favoriet? “De knikkerbaan met de kansberekening over het vakje waar de knikker uiteindelijk terecht komt. Het museum heeft een verbeterde versie gemaakt. Het zijn perfectionisten bij Rijksmuseum Boerhaave.”

Ionica schreef in het afgelopen jaar een kinderboek over wiskunde: ‘Rekenen voor je leven’. Kun je na alle spelletjes in de tentoonstelling nog geen genoeg krijgen van wiskunde? Het boek is te koop in de museumwinkel.

Lees meer over Rijksmuseum Boerhaave

Rijksmuseum Boerhaave

Lange St. Agnietenstraat 10
2312 WC Leiden
Openingstijden Vanaf 17 december 2021 is de familietentoonstelling Spelen met Wiskunde weer geopend voor publiek! Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Welk vakantiekamp wordt het?

Welk vakantiekamp wordt het?

We hebben zoveel te gekke vakantiekampen voor je verzameld, in de regio én in de rest van Nederland! Met en zonder overnachten. In de zomervakantie. Kijk snel!

Op zomerkamp met en zonder overnachten