Kom deze zomer naar het platteland!

24 juni 2022
Kom deze zomervakantie naar het boerenerf voor de leukste activiteiten! Zelf fruit oogsten, helpen bij het melken van de koeien, dwalen door een spannend maisdoolhof, lekker spelen in de stal of op het erf, dieren knuffelen en zelfs helemaal zelf chips maken! Dit zijn nog maar een paar voorbeelden. Lees snel verder!
Boeren en tuinders pakken uit deze zomervakantie!
Deze zomer zijn de leukste activiteiten voor de hele familie op het platteland in heel Nederland. Wil je weten welke activiteiten er bij jou in de buurt zijn, klik dan even door via de roze websitebutton onderaan de blog! 

Welk soort activiteiten er zijn? Hieronder een greep uit de activiteiten die deze zomervakantie plaatsvinden bij de boeren in de regio. 

Kinderen mogen bijvoorbeeld zelf aardappelen, knolselderij en pompoenen oogsten. Maar ook een rondrit maken met de Elstar Express in de appelboomgaard waar "meester Kees" vertelt wat er allemaal gebeurt voordat dat mooie appeltje op de fruitschaal ligt.

Elstar Express

Altijd al eens willen knuffelen met biggetjes of ben je benieuwd hoe varkens bij De Ruimte in Dalfsen leven? Grijp nu je kans! Na een presentatie over de zorgboerderij en de varkens trekken we de overall en laarzen aan om samen een kijkje te nemen in de stal en is er alle ruimte om met de biggen te knuffelen. 

biggen knuffelen

Of lijkt het je gaaf om te dwalen in een maisdoolhof? Ook dat kan!

Maisdoolhof

Ben je toe aan iets actiefs, speel dan een potje Boerengolf door de weilanden in de Noardelike Fryske Wâlden. Extra: Alleen op maandag, dinsdag en woensdag met de boerin kijken bij de kalfjes en kijken bij de melkrobot. 

boerengolf

Kortom genoeg te beleven bij de leuke boeren op het platteland. Van zelf fruit oogsten, helpen bij het melken van de koeien, dwalen door een spannend maisdoolhof, lekker spelen in de stal of op het erf, dieren knuffelen en zelfs helemaal zelf chips maken! Dat wordt een heerlijke buitendag om nooit te vergeten! 

En dit zijn nog maar een paar voorbeelden! Kijk voor alle activiteiten bij jou in de buurt via de roze websitebutton! 

‘Boeren en tuinders pakken uit’ is een initiatief van LTO Noord, Boert Bewust en Team Agro NL en wordt elke zomervakantie gehouden. Deze verbindende reeks evenementen zijn dagen waarop je gezellig een leuke activiteit kan doen bij de boer. Want zeg nou zelf, wat is nou leuker voor een kind dat de vrijheid van een boerenerf? In 2022 lopen de evenementen van juli tot en met augustus. Naar de website