7x gratis speelbossen en natuurspeeltuinen

26 september 2023
Als het zonnetje schijnt, wil je natuurlijk lekker naar buiten! Hieronder vind je een overzicht met gratis natuurspeeltuinen en speelbossen in de Kop van Noord-Holland. De kids kunnen hier klimmen, klauteren, ravotten en lekker vies worden.
1. Heerhugowaard | Park van Luna
Water en land komen samen in Park van Luna. Je hebt hier super leuke speeltoestellen en kunt er heerlijk wandelen, zwemmen, fietsen, mountainbiken, skeeleren en varen. Zo is er voor iedereen wat te doen!

2. Schoorl | Speelbos Zandspoor
Speelbos Zandspoor wordt beschermd door een legertje ‘wortelwakers’ en ‘knotse knoesten’. Deze grappige boompoppen bewaken de waterspeelplaats, een springbak en een klimtouw. Je kunt in het speelbos heerlijk rennen, ravotten en zand verplaatsen met een treintje. Het is de ideale plek om vies te worden en je uit te leven in de natuur. Een heerlijke natuurspeelplaats!

speelbos schoorl

3. Oudkarspel | Recreatiegebied Geestmerambacht
Recreatiegebied Geestmerambacht ligt ten noorden van Alkmaar en biedt allerlei mogelijkheden voor recreatie in een natuurlijke omgeving. Stap lekker op de fiets, maak een wandeling of ga het water op. En vergeet de Avonturenspeelplaats niet. Ook zijn er fijne strandjes met speeltoestellen. Je kunt hier met het hele gezin terecht voor een ontspannen dagje uit! 

4. Hoogwoud | Natuurspeeltuin De Weijver
Natuurspeeltuin De Weijver is verdeeld in verschillende gebieden waar je superfijn kunt spelen. Zo is er een overzichtelijke speelweide, een amfitheater, een zandbak en kun je heerlijk spelen in een van de speelhutjes.

5. Bovenkarspel | Het Streekbos
Bij Het Streekbos kun je niet alleen op het land spelen, maar ook op het water! Ga heerlijk wandelen of fietsen door het bosgebied, lig lekker in de zon op het strand, roei op het water of leef je uit in de speeltuin.  Je kunt zelfs een kijkje terug in de tijd nemen door over het Archeologisch Voetspoor te gaan.6. Blokweer | Het Boezelbos
Het Boezelbos van MAK Blokweer is geschikt voor kids van alle leeftijden. Klim, klauter en steek het water over met de kabelbaan. Verdwaal in het jungle-achtige doolhof of ontdek alle beestjes die er in dit speelbos wonen.

7. Heerhugowaard | Speelbos Waarderhout
Er valt van alles te beleven in Speelbos Waarderhout. Je kunt er namelijk op een heuse ontdekkingstocht gaan. Zoef met de kabelbaan of wandel over de wiebelbrug. Om bij de wiebelbrug te komen moet je wel eerst bruggetjes bouwen over slootjes. Gaat jou dat lukken?

Mis je een leuk speelbos, natuurpark of natuurspeeltuin? Laat het ons dan weten via kopvannoordholland@kidsproof.nl

TIP: ben je op zoek naar meer uitjes in de natuur? Kijk dan even bij ons overzicht met natuurplekken voor kinderen in de Kop van Noord-Holland