NIEUW! Minimagazine met 25 hotspots in de Kop van Noord-Holland

29 maart 2023
Whoop whoop, onze nieuwe gids met meer dan 25 hotspots in de regio is uit! Je vindt hem bij de VVV, campings, accommodaties en leuke hotspots in de Kop van Noord-Holland. Scoor dus snel dit leuke bewaarexemplaar! Kan je niet zolang wachten? Check hieronder dan alvast onze favoriete hotspots!
Tips voor de lente en zomer in de Kop van Noord-Holland
In de meivakantie en de zomervakantie gaan veel gezinnen op vakantie in Nederland. Wist je dat de Kop van Noord-Holland één van de populairste vakantiebestemmingen is in Nederland? Wij zijn vooral fan van de zee, het strand en de duinen en de prachtige noordhollandse bossen. Leuk voor een weekendje weg, een midweek weg of voor een langere vakantie. Wij verzamelden 25 leuke dingen om tijdens je vakantie in de Kop van Noord-Holland te doen met kinderen. Klik hier voor de digitale hotspotgids!

Gek op dieren > De leukste kinderboerderijen en dierenuitjes in Noord-Holland

In de Kop van Noord-Holland vind je een aantal hele leuke plekjes voor echte dierenvriendjes. Kidsproof-adresjes waar wij erg fan van zijn en die wij graag met je willen delen!

HOOG AAIGEHALTE
Midden in stadspark de Alkmaarderhout dartelen geitjes, schapen, kippen en konijnen rond. Op de gezellige Stadsboerderij De Hout ontmoet je een heleboel knuffelbare dieren. Voor de kleintjes is er ook een leuke belevingstoren, een klein amfitheater én er is een kabouterspeelplaats aan de overkant.

TROPISCHE VERRASSING
Kijk je ogen uit! Bij Vlindorado wonen meer dan 1000 vlinders met vleugels in de mooiste kleuren. Met de vlinderkaart op zak ga je met je gezin op speurtocht in de vlindertuin. Tip: daag je kids ook uit voor een potje tropische minigolf. De kunstgrasbaan is net een echte golfbaan, maar dan in het mini.

DIERENPARK HOENDERDAELL
Een wandeling in het bos langs verschillende dieren, lekker spelen in de grote speeltuin en misschien wel met gebrul van een leeuw op de achtergrond. Het kan in Dierenpark Hoenderdaell!

DIERENEILANDJES
Museum BroekerVeiling is de oudste doorvoergroenteveiling ter wereld. Leer alles over de groenteveiling en knuffel op de diereneilandjes met kippen, varkens en pauwen. Zo leuk!

ONDER WATER
Bij Fort Kijkduin bezoek je het vernieuwde aquarium vol dieren van de Noordzee. En natuurlijk de super vette interactieve tentoonstelling in het fort. Lekker avontuurlijk!

kidsproof uitjes in de Kop van Noord-Holland

Lekker spelen > de leukste speeltuinen en avonturenparken in Noord-Holland

Kinderen moeten af en toe echt even lekker los kunnen gaan! Springen, glijden, spetteren, klimmen en natuurlijk lol maken. Met deze dagjes uit zit je zeker goed!

OUDE KLEREN AAN
Aan obstakels geen gebrek in Outdoorpark Alkmaar. Voor het echte teamgevoel is de obstaclerun een aanrader. Met elkaars hulp klim, klauter en spetter je naar de eindstreep. Oude kleren aan, want onderweg word je lekker vies. Tip: in de vakanties zijn er gave vakantieprogramma’s. En vergeet niet vooraf te reserveren.

BOMMETJE!
Zwembad Hoornse Vaart is echt zo’n plek waar je het uren volhoudt. Met binnen een golfslagbad, wedstrijdbad én waterspeeltuin voor de kleintjes. Buiten lig je ‘s zomers heerlijk op de ligweide naast het buitenbad. Tip: in de vakanties zijn er vaak leuke kinderactiviteiten.

DROOMSPEELTUIN
Een 7 meter hoge klimkaas, enorme springkussens, toffe waterkussens en een duo-kabelbaan om naar de overkant te sjezen. In Speelpark de Swaan komen al je speeltuindromen uit. Tip: neem zelf eten & drinken mee voor een fijne picknick.

EEN BALLETJE SLAAN
Speel minigolf tussen de exotische planten en vijvers vol koikarpers bij Indoor Adventure Minigolf. Je slaat hier een balletje op kunstgrasbanen in een tropische tuin naast Vlindorado.

AVONTURENPARADIJS
Land van Fluwel mag je zeker níet overslaan! Met een blotenvoetenpad, klimkei, bos om je te verstoppen, toffe skelterbaan en uitkijktoren is dit de place to be voor kinderen. Ze zijn hier met gemak de hele dag zoet. Ook fijn: de speelplaats voor speciaal voor kids vanaf 1,5 jaar.

SPANNING EN SENSATIE
Leef je uit tijdens het lasergamen, laat je hersens kraken in één van de escaperooms (speciaal voor kinderen!) of leer van een echte brandweerman hoe je brandjes moet blussen. Bij FORTtreffelijk vind je deze coole activiteiten in een écht fort.

NET ALS MAX
Flink door de bochten scheuren kan bij SkagaVenture in Schagen. Er is een cool parcours met E-karts en de kids kunnen er ook lasergamen, jumpen, gamen en wat lekkers halen.

REN JE ROT
Midden in het kustdorp Schoorl vind je het Klimduin. Hier kunnen kids heerlijk spelen! Daarna lekker picknicken of neerstrijken op een van de terrassen in de buurt.



Coole musea voor kids > leuk kindvriendelijk museum in Noord-Holland

Even cultureel
Een cultureel uitstapje saai? Echt niet! Bezoek een kindvriendelijk museum, neem een kijkje in een echte onderzeeboot of haal je hart op tussen de gele Alkmaarse kazen. Psst: op Kidsproof.nl vind je ook meer dan 200 kinderfeestjes op een rij!

KLIM AAN BOORD
Wat is dit een stoer uitje! In het Marinemuseum in Den Helder duik je in het leven van onze mariniers. Leuk: spiek in onderzeeboot Tonijn. En maak grappige foto’s in één van de kleine bedjes waar de bemanning tijdens de reis in slaapt.

LEKKER HOLLANDS
Een bezoek aan het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is een leuke én leerzame dag uit voor de hele familie! Dwaal door de straatjes van het buitenmuseum, speel Oudhollandse spelletjes en eindig bij de snoepwinkel. Of ontdek meer over de kracht en betekenis van water bij Expeditie Waterwerken

VAN KOE... NAAR KAAS
Denk je aan Alkmaar, dan denk je aan de kaasmarkt. Echte kaasgekken mogen ook het Kaasmuseum niet missen. Met speurtocht en een kijkje in de keuken van de kaasmaker.

GEVONDEN VOORWERPEN
In archeologiemuseum Huis van Hilde leren kinderen wat archeologie is. Met een leuk ArcheoLab waar archeologen in de dop zelf op onderzoek uit kunnen.

ANDERS KIJKEN
Leuk! Stedelijk Museum Alkmaar heeft een toffe serie opdrachten ontwikkeld die je samen kunt doen. Achttien gratis prikkelende teken-, doe- en doordenk opdrachten voor alle leeftijden. Kom ook anders naar kunst kijken.




Uiteten met kinderen > kindvriendelijke restaurants in Noord-Holland

Wij zijn echte bourgondiërs. En een lekker kopje koffie of een hapje eten is extra compleet voor ons gezin als er ook iets leuks te doen of te beleven is voor de kinderen. “Zij blij, wij blij!”

FEEST BIJ TANTE SUUS
Op de vrolijke speelplek van Tante Suus in Heerhugowaard mag bijna alles! Dus kom gezellig op visite. Kinderen kunnen bouwen in de Timmertuin, tutten met nagellak, schilderen en lekker buiten spelen. Of koekjes en pizza bakken. Die eet je daarna lekker samen op.

TOFFE HOTSPOT MET SPEELPLEK
Ook Brownies & downieS is een van onze favorieten. Een sfeervol lunchcafé in het centrum van Alkmaar met een hele grote speelhoek en speciale kindergerechtjes.

KOSTELUK VERMAAK
Met een strandbad, springkussen, kayakjes, airhockey en nog véél meer binnen- en buitenvermaak zijn je kids uren zoet op deze fijne plek in Egmond aan den Hoef. Het terras s ook heerlijk, dus Kosteluk Fun & Food is er een voor op je lijstje!

SPEELPARADIJS
Knoest eten & drinken is een groots speelparadijs voor kinderen. Een heerlijke plek op camping Geversduin. Vanaf het zonnige terras bij het restaurant heb je zicht over de avontuurlijke speeltuin. Daar zorgen het water, het zand, de uitkijktoren en de kabelbaan voor urenlang speelplezier. Daarna is het tijd voor (mega lekkere) pizza.

PANNENKOEKEN!
De Pannenkoekenvallei in Den Helder heeft een heerlijk terras met een goed overzicht op de zandbak. In de buurt is een kinderboerderij en bij minder weer vermaken kinderen zich binnen in de speelkamer

kindvriendelijke restaurants in de Kop van Noord-Holland

De natuur in

Mijn kinderen hebben hun liefde voor natuur niet van een vreemde! Wij brengen heel wat uurtjes door in de natuur: lekker het water op, het bos in of naar een toffe natuurspeeltuin.

DUIZEND EILANDEN
Haal je zeebenen maar uit de kast! Bij Museum BroekerVeiling huur je een leuk fluisterbootje, kano, akkerschuit of sup. De waterrijke omgeving van het museum wordt ook wel het Rijk der Duizend Eilanden genoemd. Prachtig om doorheen te varen. Snel reserveren dus via zelfvaren.nl. Aanrader: verken de naastgelegen Noorderplas met een fluisterboot. Vergeet je picknickmand niet!

LEKKER PLEKKIE
Het mega recreatiegebied Geestmerambacht heeft geweldige avontuurlijke speelplekken om te klimmen en klauteren, plekjes om je te verstoppen, zwembaaitjes en nog veel meer. Hier is altijd een ‘lekker plekkie’ voor iedereen.

MEGA ZANDBAK
Buitencentrum Schoorlse Duinen is het startpunt van een uitje vol zandpret. In het duinlandschap ligt Speelbos Het Zandspoor met een waterspeelplaats. En er is een blotevoetenpad, fijne horeca én het hoogste duin van Nederland.

LEKKER VERFRISSEND
Neem een picknick mee en strijk neer bij het Park van Luna. Een fijn zwem-meertje in Heerhugowaard met bos, weides, strand en vooral veel water. Ook leuk: de waterpomp!

NATUURAVONTUREN
Vlakbij zee, strand en bos vind je De Helderse Vallei. Dit natuurcentrum is het startpunt voor een dag vol natuuravonturen. Met kinderboerderij, uitkijktoren, klimparcours, blotevoetenpad en meer!

Spelen in de natuur in de Kop van Noord-Holland

We hebben er een mooi minimagazine van gemaakt, heb je 'm al gespot? Hij ziet er zo uit en we zijn er héél trots op :)

25 uittips in de Kop van Noord-Holland