Tips voor de voorjaarsvakantie!

13 februari 2024
2024- De voorjaarsvakantie is een heerlijke week vakantie om eropuit te gaan met de kinderen. Wij hebben onze favoriete tips weer op een rijtje gezet!
voorjaarsvakantie uitjes noord-holland
De voorjaarsvakantie staat voor de deur en dat betekent tijd voor leuke dingen doen met de kinderen! Hebben jullie al plannen? Wij hebben wel een idee. We verzamelden een hoop toffe uitjes zodat de vakantie goed gevuld kan worden!

Stoomtramavontuur
Avontuur in Museumstoomtram Hoorn-Medemblik! Ga terug in de tijd en leer alles over stoomtrams tijdens een speurtocht, gevolgd door een korte rit op de stoomtram! Kinderen reizen deze week extra voordelig mee.

Alkmaars ijsplein
Ontdek deze voorjaarsvakantie gezelligheid op het Alkmaars IJsplein bij IJsbaan De Meent! Geniet van familiepret op het ijs met diverse activiteiten, disco-schaatsen en warme chocomelk met slagroom in het restaurant.

TextielLab in Alkmaar
Ontdek je creativiteit in het TextielLab van Stedelijk Museum Alkmaar! Maak je eigen touw- en textielweefsel en creëer samen met de museumdocent een kleurrijk kunstwerk. Laat je inspireren door het werk van Sina Dyks.

Het Kaasmuseum
Het Kaasmuseum in Alkmaar. Een leuk uitje voor het hele gezin, waar je alles leert over de geschiedenis van kaas. Kinderen kunnen een speurtocht doen en interactieve ervaringen beleven via touchscreens, films en spelletjes.

All you can eat Teppanyaki
Geniet van een unieke ervaring bij Bob's in Uitgeest met het All You Can Eat Teppanyaki! Schuif aan bij de bakplaat en bereid zelf heerlijke gerechten. Combineer het met een uurtje bowlen voor een gezellige avond vol plezier!

Dierenpark Hoenderdaell
Dierenpark Hoenderdaell is écht anders is dan andere dierenparken. Het park biedt ruimte voor dieren die gered zijn uit slechte leefomstandigheden. Op het park zijn ook twee stichtingen gevestigd die hulp bieden aan dieren in nood: Stichting Leeuw en SOS Dolfijn. Kom je deze voorjaarsvakantie de leeuwen Remy en Luna uitzwaaien? Ze gaan terug naar Zuid-Afrika.

Museum BroekerVeiling
Kom deze vakantie langs bij Museum BroekerVeiling, er is van alles te doen voor kinderen! Zo kunnen kinderen koekjes bakken, experimenteren met groente in het Proeflab en zelf kaarsen maken in de lighallen.

Speelplezier bij Happy Italy
Geniet van eten en speelplezier bij Happy Italy Alkmaar! Kinderen kunnen genieten van een Happy Kids menu, terwijl ze spelen in de grote speelhoek met ballenbak. Nu bij aankoop van een hoofdgerecht één Kids menu gratis!

Voorstelling Rijnreisje 6+
Ontdek de Rijn, de belangrijkste rivier van Nederland en haar verhalen in Schouwburg Het Park in Hoorn. Volg twee zalmen op hun avontuurlijke tocht stroomopwaarts, langs mythen en legendes.

Proef het verleden!
Ontdek het verleden én de toekomst in Huis van Hilde! Proef zowel het 'menu van vroeger' als 'het menu van de toekomst' in het heropende museumcafé. Mis ook de nieuwe tentoonstelling 'De Makers van Holland' niet.

Handen uit de mouwen
Ontdek de zeemacht in het Marinemuseum! Doe mee aan het Kinderatelier "Handen uit de mouwen" op een dinsdag of donderdag. Leer touw maken, knopen en maak je eigen sleutelhanger. Gratis na entree!

Schuimparty
Zin in een dag vol uitdaging, activiteit en waterpret deze voorjaarsvakantie? Dan is De Waterhoorn wat voor jullie! Geniet tijdens het vrij zwemmen van extra activiteiten op het water. Prijs: € 9,75 voor 1 ouder en 1 kind samen.

Ga op reis en word waterwijs
Ontdek het het binnenmuseum van het Zuiderzeemuseum! Met de tentoonstellingen "Zee vol verhalen" en "Waterwijs" is er voor elke leeftijd plezier. Neem een selfie in de grote waterleiding en ontdek je eigen waterwissel!

Wie helpt Dorus (http://www.kidsproof.nl) ?
Dorus is 7 jaar en wil dolgraag mee op een reddingboot om de bemanning van een schip in nood op zee te redden, maar Dorus mag niet mee, hij is te klein. Kijk deze voorjaarsvakantie in het Reddingmuseum naar de voorstelling!

Iets verder weg, maar ook erg leuk!

Naar Artis
Beleef winterse activiteiten bij ARTIS! Ontdek de tuin met een speurtocht, reis naar het heelal in het Planetarium en geniet van kleurrijke voorstellingen. Alle activiteiten en toegang voor kinderen t/m 12 jaar tot Micropia zijn GRATIS.

Rijksmuseum voor families
Het Rijksmuseum is in de vakantie extra leuk voor families. De jongsten speuren met Pim & Pom, met de oudere ga je op expeditie of zelf een kraag knutselen. Vanaf 8 jaar is ook het Familiespel of het Open Atelier geschikt!

Lekker sportief of creatief
Naast de interactieve Mobility Experience zijn er in de voorjaarsvakantie weer kinderworkshops bij Move Amsterdam. Van freestyle voetbal tot een korte film maken, knutselen en BMX-en. Lol en beweging gegarandeerd!

Mijn miNiATUURmuseum
Maak je eigen mini-museum bij Natuurmuseum Fryslân! Knippen, kleuren, kleien en inrichten maar! Tijdens workshops leren de kids over het maken van tentoonstellingen. Thuis kunnen ze verder gaan en het nóg mooier maken!

Naar het theater in maart!

Koro Koro | 0,5 t/m 1,5 jr
Geniet van een ontroerende interactieve ervaring voor de allerjongsten in Theater De Vest met 'Koro Koro'. Ontdek de wereld waarin de artiesten improviseren en reageren op de bewegingen en geluiden van het jonge publiek.

Robin Hood | 6+ jaar
Beleef een betoverende, muzikale en humoristische familievoorstelling in Theater De Vest in Alkmaar met 'Robin Hood'! Ontdek een nieuw perspectief op het klassieke verhaal, waarin goed en kwaad op speelse wijze worden verkend.

Peter Pan de musical | 6+ jaar
Beleef het avontuur wanneer Peter Pan Wendy meeneemt naar Nimmerland in Theater De Vest! Ontdek de magische wereld met Tinkerbel, de Verloren Jongens en prinses Tijgerlelie. Tijdens deze tocht kruisen ruige piraten hun pad.

Creative kinderworkshops (http://www.kidsproof.nl)
Bij Museum Kranenburgh in Bergen kunnen de kinderen iedere zondag aanschuiven voor een creatieve workshop. Iedere week is er een ander thema. Zondag 3 maart Fantasiedieren schilderen! Voor kids van 5-12 jaar!Met je kabouter op stap
Hopelijk wordt het best aardig weer deze voorjaarsvakantie. We hebben in onze regio gezocht naar Kabouterpaden om samen met je kaboutertje te lopen en we hebben 4 hele leuke gevonden! Dus winterjas aan, sjaal om, muts op, laarsjes aan en gáán!
4x Kabouterpad

Of blijf je liever thuis?
Heb je helemaal geen zin om eropuit te trekken en wil je lekker thuis blijven? Neem dan eens een kijkje in onze DIY vol met leuke knutseltips, baktips, schminktips (alvast oefenen voor carnaval) en kinderrecepten! Tips voor thuis

En dit is uiteraard nog láng niet alles! In onze Kidsproof-Uitagenda verzamelen we alle voorjaarsvakantie-uitjes in de Kop van Noord-Holland op datum.

Wil je tips met ons delen? Mail ons dan via kopvannoordholland@kidsproof.nl 

Fijne vakantie!

Claudine - Kidsproof

TIP: volg ons op Facebook voor de dagelijkse eropuit tips! Krijg jij onze gratis, maandelijkse nieuwsbrief nog niet in je mailbox? Meld je direct even aan! Ben jij ook altijd als eerste op de hoogte van leuke tips en acties!
Naar de website