• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

20x buiten zwemmen in zwembaden en natuurwater in de Kop van Noord-Holland!

21 mei 2024
Zin in een verfrissende duik in het koele water? Of je nu zoekt naar een kindvriendelijk buitenzwembad of liever zwemt in natuurwater, het kan allemaal. Wij hebben de leukste buitenbaden en natuurzwembaden op een rijtje gezet. Lekker buiten zwemmen en plonsen maar!
buiten zwemmen in zwembaden en natuurwater in de Kop van Noord-Holland

Liever binnen zwemmen? Kijk dan hier voor 13 binnenzwembaden voor kinderen in de Kop van Noord-Holland.


 
Zwembad de Hoornse Vaart heeft niet alleen een prachtig binnenbad, maar ook een heerlijk buitenbad met glijbaan. Er is zelfs een heerlijk stukje strand met ligstoelen en parasols waar de allerkleinsten hun zandkastelen kunnen bouwen. Ook is er op de woensdag- en zaterdagmiddag een gratis animatieprogramma!

Buitenbad van Zwembad Hoornse Vaart

Uitgeest | Zwembad de Zien
Op hete zomerdagen is zwembad de Zien een perfect toevluchtsoord. Roetsj van de glijbaan of leef je uit in de speelweide. Er zijn maar liefst drie baden; een diep bad, een speelbad en een kleutervijver met mini speeltuin.

Nieuwe Niedorp | Zwembad de Rijd
Spring een gat in de hemel op één van de duikplanken bij zwembad de Rijd in Nieuwe Niedorp! Je kunt hier lekker plonsen met het hele gezin, vooral met het warme weer.

Obdam | Zwembad Buitenmeere
Buitenmeere in Obdam is een groot gezellig openluchtzwembad met een groot aanbod aan activiteiten. Iedere vrijdagavond is er discozwemmen en er wordt voor leuke muziek gezorgd tijdens het vrijzwemmen. Ook is er een grote glijbaan waar je met het hele gezin vanaf kunt roetsjen.
 
Bij zwembad de Spetter kunnen kids lekker van de glijbanen roetsjen, van de duikplanken duiken en spetteren bij het spuitelement. Het is hier heerlijk toeven op een warme dag!

Heiloo | Zwembad Het Baafje
Zwembad Het Baafje in Heiloo bestaat uit drie aparte baden, twee grasvelden en een speeltuintje. De vele voorzieningen maken het openluchtbad geschikt voor alle leeftijden. Bij Het Baafje kun je naast vrijzwemmen meedoen aan vele zomeractiviteiten zoals bootcamp, de zwem-4-daagse, disco en nog meer!

Wognum | Het Molenbad
Op warme dagen kun je bij Het Molenbad heerlijk luieren op het gras rond het zwembad. Neem een verfrissende duik, haal een lekker ijsje of glijd van de glijbaan. Ook is er een springkussen, een kiosk en een grote speelweide.

Waarland | Zwembad Waarland
Zwembad Waarland is een geweldig familiebad in Waarland. Zwembad Waarland bestaat uit een groot natuurbad van maar liefst 50 meter met twee duikplanken, een verwarmd chloorbad van 25 meter met een glijbaan en een pierenbadje voor de allerkleinsten. Ben je even klaar met zwemmen? Ga dan lekker spelen in de grote speel- en zonneweide.

Hoogwoud | Zwembad ’t Woudmeer
Het buitenbad van zwembad ’t Woudmeer is gezellig voor iedereen. Ga van de supersnelle glijbaan of speel op een van de vele speeltoestellen in de speelweide.

Warmenhuizen | Maarten van der Weijdenbad
Dit bijzondere bad is vernoemd naar Maarten van der Weijden omdat hij hier heeft leren zwemmen. Er zijn twee verwarmde  baden, een glijbaan en een peuterbad voor de kleintjes.

Hem | Zwembad het Hemmerven
Het Hemmerven is een openluchtzwembad in Hem. Er is verwarmd water; je kunt dus ook op de wat minder mooie dagen lekker plonsen. Er is een 25-meterbad en een kleuter- en peuterbad. Naast de baden ligt een fijne ligweide.

Den Helder | Zwembad Aquacentrum
Iedere zondag kun je bij Aquacentrum Den Helder komen zwemmen met het hele gezin. Spring van de duikplank en vermaak je in het water. Ook kun je je hier opgeven voor zwemlessen!

Openluchtbad van Aquacentrum Den Helder

Hoogkarspel | Het Streekbad
Bij het Streekbad in Hoogkarspel kun je veel meer dan alleen zwemmen. Klim en klauter, volleybal of vermaak je met de speelattributen. Voor de kleinsten is er een badje met spuitfiguren en glijbaan, terwijl de wat grote kids kunnen duiken en springen van de glijplank.

Zwaag | Zwembad de Wijzend in Zwaag
Samen ravotten en spelen in het water, hoe leuk is dat! Dit kan tijdens het vrijzwemmen bij zwembad de Wijzend in Zwaag. Maak gebruik van de speelmaterialen in het water of spring van de springplank of startblokken. Je kunt natuurlijk ook het recreatiebad in plonsen.

Sint Pancras | Zwembad de Bever
Bij buitenbad de Bever komen heel veel gezinnen zwemmen. Er zijn speeltoestellen, een klein strandje met boot, een peuterbadje en een heerlijk grasveld om op te luieren. Je kunt hier in de zomermaanden ook terecht voor zwemles!

Midwoud | Het Zwembad
In Midwoud vind je Het Zwembad, een heerlijk buitenbad waar je meer kunt dan alleen vrijzwemmen. Zo worden er veel leuke activiteiten georganiseerd zoals discozwemmen. Er zijn drie baden met verschillende dieptes; zo is er voor iedereen wel een fijn zwemplekje.

Dikshorn | Zwembad de Veersloot
Bij Zwembad de Veersloot in Dirkshorn kun je met het hele gezin terecht. Het buitenbad heeft een gezellig peuterbad en twee verwarmde baden. Geniet van het zonnetje op de speelweide en laat de kids spelen op het springkussen.

Benningbroek | Zwembad ’t Ploetertje
Bij Zwembad ’t Ploetertje in Benningbroek kun je heerlijk plonsen in de buitenlucht. Iedere zondag is er familiezwemmen van 12:00 tot 14:00 en door het seizoen heen worden er leuke activiteiten georganiseerd.

Wieringerwaard | Zwembad Wieringerwaard
In Wieringerwaard ligt een natuurbad dat bestaat uit maar liefst zes baden! Er zijn twee kinderbaden voor de kleinsten en grotere baden voor de grootsten. Er zijn duikplanken en een glijbaan; genoeg om je mee te vermaken dus.

Abbekerk | Zwembad de Spetter
Kom spetteren bij de Spetter in Abbekerk! Het verwarmde bad is 25 meter lang en ook nog eens geschikt voor zwemlessen en banenzwemmen. Ook is er een hoge duikplank en een fijn recreatiebad met twee glijbanen. Hier worden ook schuimparty's en kampeernachten georganiseerd!

TIP: Check de waterkwaliteit van het zwemwater in de natuur! Dit kan op www.zwemwater.nl.

Veel zwemplezier!