KERSTVAKANTIE IN LOCK-DOWN

22 december 2020
Nu we deze kerstvakantie vooral thuis zijn, hebben we een nieuwe kerstspecial gemaakt vol met leuke thuistips en uitjes die nog wel kunnen. Zo maken we er toch een fijne vakantie van!
Kerstvakantie uittips voor het hele gezin
Thuis tekenen
Stedelijk Museum Alkmaar brengt het museum ook bij jullie thuis. Breng een online bezoek in de kerstvakantie en kies een paar opdrachten uit. Of ga lekker kleuren en download de kleurplaten die zij van hun schilderijen hebben gemaakt.
Naar de opdrachten Haal je kerst-brigade diploma
We hadden de Berenjacht, wij hadden de Gluurpietjes en ook nu is er een sympathiek idee ontstaan; ga met een afstreepkaart op zoek naar Kerstbrigade-tekeningen in je wijk en verdien hiermee een diploma!
Doe mee!

Museum in huis
Kom je vandaag mee op rondleiding in het Rijksmuseum? En morgen met Freek Vonk op avontuur in Naturalis? Ontdek het thuis, vanaf je eigen bank met Museumkids. Oók voor een leuke game kun je daar trouwens terecht!
Online activiteiten 9x online uitjes
De kerstvakantie is dit jaar een beetje anders dan anders. Gelukkig zijn er een heleboel coronaproof uitjes die je gewoon online kunt doen met kinderen. En dan kun je ze ook onthouden voor als we er weer écht op uit mogen...
Bekijk onze tipsGratis natuurwerkbladen
Met de natuurbladen van de Helderse Vallei kun je lekker zelf aan de slag. Beleef de reis van de grutto, maak je eigen zonneoven, doe de knopenspeurtocht of ga op zoek naar pissebedden.
Download ze gratis 

GRATIS mini gids
Speciaal voor onze nieuwsbrieflezers hebben we een GRATIS digitaal mini magazine gemaakt met 25 kidsproof-plekken in de Nederlandse natuur. Met kidsroutes, leuke speelplekken én natuurlijk gezellige (take-away) horeca.
Download 'm hier Ga samen schaatsen!
Dit heerlijke winteruitje mag gelukkig nog wel! Kom samen met je kinderen gezellig schaatsen op de 400 meter baan van IJsbaan De Meent! Uiteraard vooraf online reserveren. Ze werken met een tijdslot van 75 minuten.
Naar de ijsbaan 

Schaatsclinc
Een schaatsclinic van In Balans is de ideale manier om in korte tijd je schaatsplezier te vergroten. Je kunt kiezen tussen een twee- of vierdaagse schaatsclinic. De clinics worden gegeven op IJsbaan de Meent in Alkmaar.
Het ijs op 

Lekker bakken in de vakantie
Zin om tijdens de kerstvakantie lekker samen met de kinderen te bakken? Met deze 4 overheerlijke recepten maak je jezelf en de rest van de familie vast heel blij. Lekker smullen van lava cake, kaneelbrood, smores en kokosbollen!
Naar de recepten8x winterse omdenk uitjes
Met een nieuwe lockdown zijn een heleboel van onze favoriete winteruitjes helaas niet meer mogelijk. Of toch wel? We hebben weer even flink omgedacht. Deze 8 winterse gezinsuitjes doe je gewoon lekker thuis.
Ontdek ze alle 8 24x kerstactiviteiten
In de kerstvakantie zitten we dit jaar meer thuis dan normaal. Toch mag dat de kerstpret niet drukken. We maken er gewoon thuis een groot kerstfeest van! Met deze 24 leuke kerstactiviteiten vervelen ze zich niet.
Meer ho-ho-ho 

Tips voor kleuters & peuters
Onze kleintjes, wat worden ze snel groot. Laten we ervan genieten nu ze thuis zijn. Maar hoe houden wij de creativiteit erin de aankomende weken? Met deze 26 tips hebben ze vast enorm veel plezier en jij natuurlijk ook! Genieten maar! :)
Bekijk de tips 

Pimp een kerstbal
Nu we Kerst thuis vieren, willen we het huis extra in kerstsfeer brengen. Zó leuk om samen met de kinderen een eigen kerstbal of kersthanger te maken. Een kerstbal met pompons, glitters, strijkkralen of krijtstift. Het kan allemaal!
Welke ga jij maken? Een knallend Oud & Nieuw
Ook Oud & Nieuw zal dit jaar anders zijn dan normaal. Maar met o.a. eetbare vuurpijlen, kletspraat, kindercocktails en nog 20 leuke tips, maak je er dit jaar met Oud en Nieuw thuis zeker een topfeestje van!
Op naar 2021 


Zelfgemaakte kaarten
De leukste kerstkaarten zijn zelfgemaakt! Hoe leuk om samen kaarten te gaan knutselen en deze te versturen naar dierbaren die je niet kunt zien met de feestdagen. Bekijk deze 14 creatieve en makkelijke tips en ga aan de slag.
14 DIY tips 

Kerstliefde delen
Kerstmis: het feest van het jaar vol gezelligheid, lampjes, lekker eten en familie. Dit jaar is het allemaal even heel anders. Bekijk hier onze mooie tips om de kerstliefde in de donkere dagen te delen zonder bezoek.
Hoe doen jullie dat? 

Feestelijke haren - Handige tips van Angela's Haarstudio waarmee je stap voor de stap de meest fantastische feestkapsels maakt. Wij gaan ermee aan de slag! Check ze hier

Kerstknutsels - In de kerstvakantie is het ook heerlijk om lekker een dagje thuis te chillen! Wij hebben wat leuke knutsel-, bak- en andere tips voor je verzameld voor thuis! Thuis tips Kerstdiner op school tips -De intekenlijsten hangen alweer op de deur van school. Collega Annemarie heeft mooie, makkelijke én gezonde ideetjes voor het kerstdiner verzameld! Aan de slagWe werken nog steeds aan deze blog en updaten 'm iedere keer met nieuwe leuke uitjes!

Fijne kerstvakantie en tot volgend jaar!