Bezoek aan de Kinderkaasmarkt in Alkmaar

10 maart 2020
Wij zijn op een vrijdag in de zomer naar de Kinderkaasmarkt geweest. Het was zo leuk, we hebben er een blogje over geschreven!
We werden uitgenodigd door VVV Alkmaar om deel te nemen aan de kinderrondleiding van de Kinderkaasmarkt tijdens de Alkmaarse Kaasmarkt op vrijdag. Nou dat wilden we wel natuurlijk!

Phoe wat een drukte toen we aankwamen op het Waagplein. Een tip van ons: ga op tijd heen! We moesten ons door de toeristen heen worstelen, maar kwamen uiteindelijk op tijd bij de Waagtoren, waar we ons moesten melden.

We werden welkom geheten door een dame die vertelde dat wij straks binnen de hekken (!) mochten kijken. Dus waar ál die toeristen buiten de hekken staan, mogen de kinderen gewoon van heel dichtbij kijken! Alleen de kinderen dan hè. De ouders mogen dat niet. Dat is gaaf! 

We kregen eerst een rondleiding door de Waagtoren en hoorden het verhaal achter de Kaasdragers.We gingen via een smalle trap naar boven waar we uitkeken op de Kaasdragers en het wegen.Het weegmoment! Alle kinderen mochten op de weegschaal staan en kregen een weegcertificaat.Toen kwam het gedeelte waar we op hadden gewacht. De kinderen mochten binnen de drangehekken! Ze mochten kijken en natuurlijk kaas proeven! Hoe cool is dat!Natuurlijk ook even op de foto met een Alkmaars kaasmeisje! Na deze leuke rondleiding zijn we naar de Mient gelopen en hebben daar een heerlijk ijsje gekocht! Een mooie afsluiting.Kortom een aanrader, echt heel leuk om te doen! 

TIP: kijk nog even bij onze tips voor een dagje Alkmaar met het gezin of, als je iets verder weg wilt, een dagje in de Kop van Noord-Holland met uittips voor ouders en kids!