• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Restaurant Oase aan het IJsselmeer met terras en speeltuin

28 mei 2024
Marjolein en haar dochtertje Roxy hebben Restaurant Oase in Schellinkhout ontdekt en ohhh wat is dit een páreltje aan het IJsselmeer, echt! Meteen de nieuwe zomer lunchkaart getest!
Review Restaurant Oase met kinderen
Op fietsafstand van Hoorn, vind je op het oude terrein van de midgetgolf in Schellinkhout, sinds twee jaar ‘De Oase’. En oeh lala wat een oase is dit! Op een zondag in mei ging ik samen met mijn dochtertje Roxy op de fiets naar deze toffe hotspot. Speciaal voor Kidsproof mochten wij de nieuwe lunchkaart van de zomer komen proeven. 

Oase Schellinkhout

We ploften neer op het heerlijke terras met aangrensende speeltuin; ideaal want als ouder kan je gewoon lekker blijven zitten en bijkletsen terwijl je met een schuin oog de kinderen in de gaten kun houden. Voor de kleintjes is er een glijbaantje waar ze zelf op kunnen klauteren, omring door zand. Voor de oudere kinderen staat er een klimrek en zijn er schommels.

Oase Schellinkhout speeltuin

Het restaurant heeft een apart kindermenu, of je kids nou weinig eten of grote eters zijn. Er is voldoende variatie en bovendien gezonde opties. Wij kozen voor een feestlunch met pancakes, een stapeltje van drie flensjes, overgoten met agave stroop die versierd konden worden met mini smarties en marshmallows. Wil je liever dat je kind iets gezonds eet? Dan staan er voor kinderen ook tosti’s op bruin brood op het menu of een boterham met appelstroop of met jam en pindakaas. Vergeet ook niet de huisgemaakte limonade of ijsthee te proberen.

Eten Oase Schellinkhout

Je kind kun je lekker door de tuin laten rennen zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze andere mensen lastigvallen of de bediening omverlopen. Het is overzichtelijk dus je hoeft ook niet zo snel bang te zijn dat je dreumes wegloopt.

Zelf kies ik voor een broodje kip tempura op brioche brood met een licht pittige saus, cheddar kaas, little gem sla en uitjes. Dit blijkt een hele goede keuze, echt heerlijk! Ik kan moeilijk kiezen van de kaart, de krosti met kaas en vega bitterballen klinkt ook aantrekkelijk en ik ga ook zeker nog een keer terug voor het pizzabroodje meatballs dat ik voorbij zie komen… Voor wie geen brood wil eten is er ook keuze voor een rode biet salade of een noodle salade. Aan de presentatie van de gerechten zie je de liefde en de passie voor lekker eten.

Oase Speeltuin

Voor het eten alleen al gaan we zeker nog een keer terug. Omdat het lunchtijd is heb ik de dinerkaart niet bekeken maar het maakt me zeer nieuwsgierig naar de gerechten die hier ’s avonds geserveerd worden.

Oase Schellinkhout eten en spelen

Nog wat leuke weetjes:
- Aan alles is gedacht, in de toiletten vind je ook een verschoontafel. Uit de kleine details blijkt dat de eigenaren weten waar je als ouder met een kind behoefte aan hebt en dit maakt de locatie kidsproof maar ook relaxt voor ouders.
- Een bezoekje aan OASE is super te combineren met een dagje zwemmen bij het strandje van Schellinkhout. Het grote grasveld biedt voldoende plek en maakt het een goed alternatief voor het Noordzeestrand op drukke warme dagen als je geen zin hebt in files richting de kust. Zeker met kleine kinderen, het blijft lang ondiep en het zwemgedeelte is afgeschermd voor surfers en bootjes met gele boeien.

Oase IJsselmeer

- Het restaurant binnen is ‘s winters uitgebreid met een grote speelruimte. Computerspelletjes en ballenbak zorgen ervoor dat de kids zich binnen vermaken als het buiten koud en nat is.
- Oase heeft een aparte tuin die afgehuurd kan worden voor bruiloften en partijen, dus deze locatie is ook uitermate geschikt voor familiefeesten en verjaardagen.

Oase voor familiefeest verjaardag

Tip voor ouders van vroege vogeltjes: als ouder van jonge peuters begint de dag natuurlijk supervroeg en heb je niet altijd zin om tot 11.00 uur te wachten totdat de horeca eindelijk opengaat, dat hebben ze bij Oase begrepen! In het weekend kun je sinds kort al vanaf 10.00 uur terecht voor heerlijk verse croissants.

Oase met peuters

Onze conclusie:
Oase is echt een kindvriendelijke lunchplek waar we zeker vaker te vinden zijn deze zomer! Of het nou is voor een glas wijn en een ijsje na een lange dag op het strandje, een croissant met koffie om de dag te starten of een uitgebreide lunch of diner met vrienden, de hele dag is het heerlijk toeven op deze plek!

Restaurant Oase


Een stukje achtergrond info:
De oude midget heeft twee jaar geleden een flinke restyling gehad met haar nieuwe eigenaren. Daarmee is het oprecht een Oase geworden, de naam is goed gekozen. De eigenaren zijn zelf allebei vader van jonge kinderen en dat merk je in alles. Het is een relaxte plek geworden waar je als ouder onbezorgd van een goed glas drinken en goed eten geniet terwijl je kids zich vermaken in een veilige speeltuin die grenst aan het terras.

De weg ernaartoe is al een beleving
Alleen de weg er naar toe is al de moeite voor een dagje Schellinkhout. Of je nou over de dijk komt of over de slingerende dorpsweg met alle prachtige boerderijen, je bent meteen in vakantiestemming. De oase ligt meteen achter de dijk aan het strandje van Schellinkhout en is via beide bereikbaar. Er zijn een aantal parkeerplaatsen waar je gratis kunt parkeren, mochten deze vol zijn dan kun je altijd makkelijk en gratis parkeren op de grote parkeerplaats bij het Schellinkhouter strandje en is Oase vanaf het strandje ook bereikbaar. De perfecte uitvalsbasis na een middagje zwemmen of een stukje suppen dus. Naar de website