Kabouterpad StreekbosTerug naar het overzicht

Wandel in het Streekbos de Kabouterwandeling met natuuropdrachtjes. Leuk voor kindjes van 3-8 jaar.
De Kabouterpadwandeling bestaat uit allerlei spelletjes met afwisselend kleine natuuropdrachtjes, één spelletje per paaltje. Bedoeld voor kinderen van 3 - 8 jaar samen met (groot)ouders.

De wandeling over een schelpenpad van 1,3 km duurt circa 20 minuten (wandeltempo voor volwassenen zonder pauze). Reken op 60 min. of meer met kinderen die aan de spelletjes meedoen.

De Kabouterroute wordt aangegeven d.m.v. 11 paaltjes rondom de grote plas in het Streekbos; deze zijn voorzien van een button met een rood kaboutermutsje.

Start en eindpunt is het Streekbos Paviljoen. De route is goed berijdbaar met een kinder- of invalidenwagen; honden moeten worden aangelijnd. Het Kabouterpad is het hele jaar door begaanbaar, maar de beste tijd hiervoor is lente, zomer en herfst. Kosten folder met wandelroute € 1,00 inclusief wasco en papier. Kosten kaboutermuts € 1,00 per stuk. Verkrijgbaar tijdens opening IVN-bezoekersruimte.

Klik even door via de websitebutton voor meer info.

TIP: ook leuk voor een verjaardag of feestje!

Bekijk hier het overzicht van alle kabouterpaden in de Kop van Noord-Holland!

IVN West-Friesland

Veilingweg 21A
1611 BN Bovenkarspel
Openingstijden Check de openingstijden via de websitebutton Prijs Zie tekst Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Anders kijken in Stedelijk Museum Alkmaar!

Anders kijken in Stedelijk Museum Alkmaar!

Kom in de herfstvakantie naar Stedelijk Museum Alkmaar en maak bijvoorbeeld een #museumselfie of verzin een liedje bij de kunstwerken die je ziet.

Wel vooraf reserveren!