Het StreekbosTerug naar het overzicht

Wandelen, fietsen, spelen aan het water... in het Streekbos kan het allemaal!
Het Streekbos is 73 hectare groot. Het terrein bestaat uit bos, weiden en water. Er zijn (half)verharde fiets- en wandelpaden, een zandstrand en een grote zwemplas. Dit betekent een zee aan recreatiemogelijkheden, zowel op het land als op het water!

Heerlijk wandelen of fietsen door het bosgebied, zonnebaden op het strand, roeien op het water of spelen in de speeltuin. Vanuit het Streekbos Paviljoen, waar ook Volkssterrenwacht Orion, restaurant IJgenweis en IVN West-Friesland zijn gevestigd, wordt van alles georganiseerd. Of breng een bezoek aan Klimpark Streekbos!

Archeologisch Voetspoor
Ga eens terug in de tijd; bij het Archeologisch Voetspoor is met boomstammen de vorm van een bronstijdboerderij nagemaakt. Vanaf de model-plagger aan het eind van het Voetspoor is er een mooi uitzicht op de bronstijdboerderij.

Kijk voor alle informatie op de website via de roze button.

Lekker wandelen met de kinderen in een ander leuk bos? Lees ook onze blog met de leukste boswandelingen met kinderen in de Kop van Noord-Holland! Meer natuurspeelbossen en leuke pannenkoekenrestaurants in de Kop van Noord-Holland vind je ook op de blog.

Tip: Meer leuke uitjes in de natuur rondom Alkmaar vind je terug in de categorie Eropuit!

Het Streekbos

Veilingweg 21
1611 BN Bovenkarspel
Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs