Het is feest bij Oyfo!

1 juli 2021
Oyfo viert feest en wij mogen met ze meevieren! Waarom? Omdat ze in oktober officieel de deuren openen op hun nieuwe locatie én omdat het bijna herfstvakantie is en er onwijs veel leuke activiteiten worden georganiseerd. Lees snel wat er allemaal te doen is.
Feest bij Oyfo!

Openingsweek bij Oyfo

In de oude fabriekshal van Hazemeijer Hengelo komen vanaf nu techniek, erfgoed, dans, muziek, theater en beeldende kunst samen. Van 8 t/m 14 oktober is het de hele week feest bij Oyfo. Naast de reguliere activiteiten wordt er nog heel veel extra's georganiseerd bij Oyfo Kunstenschool en Oyfo Techniekmuseum.

Oyfo Kunstenschool

In de Kunstenschool zijn open lessen, extra workshops en (open) optredens. Er is voor alle leeftijden wel iets! Kinderen van 2,5 t/m 6 jaar kunnen bijvoorbeeld meedoen aan de prentenboekendans, waar ze op avontuur gaan met Kleine Beer. Dansdocent Stash begint met zijn breakdancelessen en deze zijn op zondag 10 oktober open voor iedereen! Ook kun je een choreografieworkshop volgen, waar je leert hoe het is om je eigen choreograaf te zijn.

Naast dans kan je ook genieten van muziek. Ben je bijvoorbeeld benieuwd hoe het is om muziek te maken in het donker? Onder begeleiding van muziekdocent Wouter Munsterman ga je samen met zijn leerlingen muziek maken in een pikkedonker theaterzaal. De slagwerkgroepen Hengst en Boink houden open drumsessies waarin jij lekker mee kan drummen en ervaren hoe het is om samen muziek te maken.

Oyfo Techniekmuseum

Ook in het Techniekmuseum vinden er verschillende activiteiten plaats. Zo kun je op zaterdag 9 en zondag 10 oktober tinkeren. Tinkeren? Dat is doen en denken tegelijk! Ben jij de haas of de schildpad? Ga de uitdaging aan, werk met verschillende materialen, bundel de krachten en verzin een oplossing voor de challenge.

De vrijwilligers willen jou op zaterdag 9 en zondag 10 oktober kennis laten maken met de machines, een aantal machines gaan draaien!

Herfstvakantie bij Oyfo

Er is in de herfstvakantie genoeg te doen en te beleven bij Oyfo Techniekmuseum. Er worden namelijk verschillende workshops en activiteiten organiseert, waarmee jouw bezoek aan Oyfo nog leuker wordt! 

Maak 't met Oyfo

Deze hele week kan jij ’t maken bij Oyfo. Je kunt kiezen uit meer dan 10 verschillende maak-activiteiten. Kies jij voor de tol, de grijpgraag of de robot? Er zijn diverse maakactiviteiten voor verschillende leeftijden.

Tinker 't met Oyfo

Tinkeren? Dat is doen en denken tegelijk!
Ben jij de haas of de schildpad? Ga de uitdaging aan en verzin een oplossing voor deze challenge. Wat de opdracht precies is verklappen we nog niet, maar dat je kunt winnen door te experimenteren, ontwerpen, maken en spelen is wel duidelijk.

Ontdek het vernieuwde museum

In de oude fabriek van Hazemeijer onderzoek je wat techniek in ons leven betekent. Zie hoe onze wereld verandert door technologie. Kom alles te weten over stoommachines en smartphones, robots en kunst, energiebronnen en onze planeet. Kortom, alles over mens en techniek!

Je gaat op onderzoek uit door de verschillende zones met interactieve spellen. Doe mee aan de workshops en activiteiten. En verken Oyfo als een ware uitvinder. Niet alleen door te kijken, maar vooral door te doen.

Bekijk ook de vlog van onze Kidsproof reporters >>>

Naar de website