• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Alle koningsdag vieringen in Twente op een rijtje!

8 april 2024

Driewerf hoera, het is weer Koningsdag!  Zaterdag 27 april kleurt Twente weer oranje. Vrijmarkten, optredens van grote én kleine artiesten, foodtrucks, spektakel en gezelligheid. Er is echt ontzettend veel te doen, waar gaan jullie naar toe?

Lang leve de koning, hoezee!
Oranje boven in het Oosten. Want een feestje vieren, laat dat maar aan ons over. Natuurlijk allemaal helemaal kidsproof! Struin over de vrijmarkt, doe mee aan de activiteiten en geniet van de muziek. Gaan jullie eerst zelf met een kleedje op de markt staan? Lees dan deze blog met leuke tips voor wat extra centjes. Nu alvast gezellig kletsen over koningsdag? Dowload hier de kletspraat en een leuk bingo spel!

 

Koningsdag Almelo

Tijdens Koningsdag in Almelo is er zoals elk jaar de Oranjemarkt. Iedereen mag spullen verkopen op de kleedjes of in kraampjes. Dit jaar is er iets nieuws bedacht voor de muzikale talenten. Namelijk optreden op Koningsdag! Het moet wel akoestisch zijn. Schrijf je in via info@almeloevents.nl.

Koningsdag Borne

Het Reineplein is vanaf 10.00 het Kinderplein. Voor peuters een zone waar ze rustig kunnen spelen met mega lego blokken. Er staan springkussens voor verschillende leeftijden. Voor de avonturiers is er een reusachtige stormbaan. DJ Jester zorgt voor de muziek. Bij de bar haal je een verfrissend drankje. Natuurlijk ontbreken de rommelmarkt en het concert op het Dorsetplein niet.

Koningsfeest Denekamp

Kom op Koningsdag naar de gezellige Foodyard en geniet van culinaire hoogstandjes van lokale horeca-ondernemers. Entree voor dit dagprogramma is gratis. 

Koningsfestival Enschede

De Oranjemarkt loopt als een vrolijke slinger door de hele binnenstad. De kindermatjesmarkt vindt plaats in het Volkspark. De matjesmarkt wordt aangevuld met leuke kinderattracties en hapjes en drankjes. Op het Willem Wilminkplein wordt je ondergedompeld in een echt familiefestijn. Hier vind je workshops, muziek, theateracts en dans.

 

Koningsdag Hengelo

Spulletjes verkopen op de kleedjesmarkt? Dat kan! Op Koningsdag kun je vanaf 6 uur 's ochtends terecht om je kraampje op te zetten en je spulletjes af te leveren. De binenstad barst van de leuke activiteiten! Kom naar het Marktplein en het Stationsplein. Voor de creatievelingen is er de mogelijkheid om bij de Oyfo trailer een kleurplaat te maken en tattoos te plakken.

Koningsdag Haaksbergen

Koningsdag Haaksbergen betekent volop festiviteiten voor jong en oud in en rondom het dorp. Helaas is voor 2024 nog niet het gehele programa bekend. Hou de website in de gaten voor het volledige programma!

Koningsdag Lattrop-Breklenkamp

Het oranjecomité heeft weer ontzettend haar best gedaan. Ook dit jaar presenteren ze weer een gezellig Koningsdag programma. Kom naar de Oortmanmolen, want daar is het feest!

Koningsdag Lonneker

Op het dorpsplein zijn optredens en kermisattracties. Aangevuld met gezellige muziek, en een nog gezelliger publiek. De ideale plek om die ene bijzondere koop te doen en te flaneren door down-town Lonneker. Uiteraard staat de koffie met krentewegge al klaar. Kom en geniet van de gemoedelijke sfeer, feestelijk en gezellig.

 

Koningsdag Losser

Het feest begint! Er zijn luchtkussens en een heleboel spelletjes. De Ariens scoutinggroep presenteert weer de survivalbaan. Bekijk een echte spuitwagen van de brandweer van heel dichtbij. Ondertussen maakt een clown grapjes op het plein. Ook kunnen de kinderen zich laten schminken. 

Koningsdag Oldenzaal

In het centrum van Oldenzaal is er weer een gezellige vrijmarkt. Vanaf zaterdagochtend 7:00 tot 16:00 kun je rondsnuffelen of natuurlijk zelf wat verkopen. Speciaal voor de kinderen is er in de Stadstuin het "In het hol van de leeuw" mini-festival. Je kunt daar sleutelhangers en vogelhuisjes maken, glittertattoos plakken en nagels lakken. Er is zelfs een koninklijke fotoshoot!

Konings Spelen het Palthe huis

Dé plek om met je gezin naartoe te gaan, want dit jaar doen kinderen voor een klein bedrag mee aan de Konings Spelen! Denk aan allerlei oud Hollandse spelletjes zoals sjoelen, spijkerpoepen en zaklopen. En natuurlijk hoort er ook een glaasje ranja en wat lekkers bij.

Koningsdag Overdinkel

Lekker spelen! Enthousiast springen op de springkussens of oude spulletjes verkopen voor een zakcentje. Het kan allemaal tijdens koningsdag in Overdinkel.

Koningsdag Rijssen

Hier pakken ze echt uit met Koningsdag. Van Oltimers tot Wipe-out parcours. Van fietstochten tot springkussens. En van brandweerwagens tot vuurwerkshow. Rijssen heeft het allemaal!


Mis je nog een feest? Stuur je tip naar twente@kidsproof.nl!