• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Tips voor Pinksteren met kinderen

29 april 2024
Met een lekker lang Pinksterweekend voor de deur hebben we weer een heleboel leuke tips voor uit & thuis verzameld. Van fietstochtjes tot cocktails en van fotoshoots tot uit eten. Allemaal leuk met kinderen. Fijne Pinksteren!
Tips voor Pinksteren

Leuke uitjes voor Pinksteren met kinderen


Ontdek de speelnatuur in de regio, bijvoorbeeld De Klimkuil in Wierden. Van spelen in modderpoelen tot pootje baden en van boomstambalanceren tot beestjes zoeken. Oude kleren aan dus!

Zijn de natuurspeelplekken bij jou in de buurt vaak druk in het weekend? Aan het eind van de dag is vaak wat rustiger en kunnen de kinderen alsnog heerlijk spelen. Tijd voor een avondpicknick dus. Wij deden dit een tijdje geleden op Het Hulsbeek. Heerlijk!

Stippel een fietsroute uit langs leuke plekjes. Dat fietstochtje wordt opeens nog véél leuker als je de kinderen onderweg een lekker ijsje belooft. Bij De IJskuip kun je heerlijk ambachtelijk boerenijs halen!Yes! Lekker naar het terras. Snel een plekje reserveren bij jullie favoriete eettentje dus!

Gaan jullie een dagje of weekendje weg met Pinksteren? Kijk dan hier op één van de andere Kidsproof-regio’s voor tips daar in de buurt.Joepie! Hebben jullie het gemist? Veel speelparken zijn open met Pinksteren, zo ook Speelpark Hoge Boekel in Enschede. Welke staat op jullie lijstje?

Wat worden ze snel groot! Tijd voor een fotoshoot dus met het mooie weer. Kies een favoriet plekje natuur, trek de kids matchende outfits aan en zet het gezin op de foto. 

Pak met het mooie weer een tas in met handdoeken en bezoek eens een waterspeelplaats. Lekker voor de kinderen om af te koelen, te spetteren en eens goed vies te worden ;)

Meer leuke tips en kinderactiviteiten voor Pinksteren


Bedenk een grappige Kahoot quiz en speel deze online met familie of vrienden.

Vier een tuinfeestje met het gezin. Natuurlijk moet iedereen er voor de gelegenheid piekfijn uitzien. Haal dus je feestelijke kleding uit de kast!

Is jullie zomervakantieplanning al rond? Gebruik het weekend om samen met de kinderen te brainstormen, googlen en dromen over de zomervakantie. Want er is een heleboel leuks, ook in Nederland. Kijk voor kindvriendelijke accommodaties op Kidsproofvakantie.nl.

Wist je dat er veel vakantiekampen voor kinderen zijn? Bekijk ze hier allemaal en reserveer alvast een plekje voor deze zomer.Doe met het gezin een grappige 24-uurs challenge. Eet bijvoorbeeld de hele dag alleen maar groene of rode dingen… Dat is toch best moeilijk!

Kies jullie favoriete spel en maak deze samen na in een nieuw thema. Uiteraard leuk om aan het einde van de dag samen uit te testen.

Het wordt super mooi weer, dus dan denken wij al snel aan heerlijk barbecueën. Daag elkaar uit om dat eens anders te doen dan anders. Laat de kinderen bijvoorbeeld hun favoriete gerecht kiezen en probeer dat op de barbecue na te maken.

Of doe eens gek en begin al met barbecueën tijdens de lunch! Huh?! Daar zullen de kinderen van opkijken.Krijgen jullie van tapas ook altijd een vakantiegevoel? Verzin allemaal je eigen tapas, maak ze samen én eet ze gezellig in de tuin op of neem ze mee naar een gezellig picknickplekje.

Ontbijt met toetjes! Dat zouden de kinderen wel elke dag willen. Brownies, donuts, cheesecake, vla… wat een gekkigheid.

Veel plezier!