Peuteruitjes in Utrecht

26 januari 2023
Lekker eropuit met je kleine spruit? In Utrecht is er heel veel leuks te doen voor peuters! Ontdek samen musea, speeltuinen en de natuur. We hebben een aantal tips voor uitjes met je peuter op een rijtje gezet.
Peuteruitjes in Utrecht

Met je peuter naar het museum

Museum Speelklok is leuk voor jong en oud! Stap in de wondere wereld van de zelfspelende muziekinstrumenten en laat je verrassen door de vrolijke muziek! Al doende en al luisterend leren peuters meer over de eeuwenoude instrumenten: van het kleinste speeldoosje tot de grootste dans- en draaiorgels.

Stap samen in de wereld van nijntje en haar vriendjes. Het nijntje museum is de wereld in het klein. In verschillende themaruimtes ontdekken peuters en kleuters stap voor stap de wereld om hen heen. De prentenboeken van Dick Bruna zijn de inspiratie voor deze werelden. Zo is er het huis van nijntje, de dokter, de dierentuin, noem maar op. 

Ontdek samen de wereld van de treinen in het Spoorwegmuseum. De ruimtes staan vol met prachtige oude treinen, waar je zelf doorheen mag dwalen. De grootste aantrekkingskracht zit voor veel kinderen in attracties als De Vuurproef en Stalen Monsters.Peuters op de kinderboerderij

Op de Steedes van Utrecht Natuurlijk lopen allerlei viervoeters langs die de peuters kunnen ontmoeten. Knuffel met geiten, schapen en koeien op Griftsteede, borstel de pony's op Steede Hoge Woerd, en speel gezellig tussen de dieren op Eilandsteede.

Een pareltje in Lombok: elke zaterdagmiddag staan de deuren wagenwijd open van Molen de Ster. Op het erf vind je een leuke kinderboerderij waar lekker gespeeld kan worden. Kom je een kijkje nemen bij de grote wieken en lieve diertjes? Een geweldig peuteruitje!

Geertjes Hoeve is een recreatieve boerderij in het mooie Haarzuilens waar kinderen heel fijn kunnen spelen! Op het boerenerf is van alles te ontdekken en te beleven. Peuters kunnen spelen in het zand, de kleine speeltuin of rondtrappen op de fietsjes. Ook lopen hier volop geitjes en in het voorjaar ook veel lammetjes!Peutervoorstellingen

In een betoverend theater zitten alle kinderen op houten bankjes naast elkaar. Het grote rode doek gaat open… ze gaan beginnen! In theater De Toverknol kun je iedere woensdag, zaterdag en zondag naar een voorstelling komen kijken. Elke maand is er weer een nieuwe!

Kennen jullie het jeugdtheater Podium Sprits al? Eens per maand op woensdagochtend is er een voorstelling voor de allerkleinsten (vanaf 0,5 tot 4 jaar). Bij deze speciale peuterochtenden kan je rondom de voorstellingen lekker spelen, tekenen en knutselen. Theater, dans en muziek voor een jong publiek!

Speeltuinen voor peuters

De mooie speeltuin in het Maximapark heeft tal van houten speeltoestellen. Kinderen vanaf 2 jaar kunnen zich hier de hele dag vermaken. Combineer je bezoek aan de speeltuin met een drankje bij Anafora; binnen in het restaurant of buiten op het mooie terras aan de Vikingrijn. Mét uitzicht op de Bosspeeltuin.

Een volgende gezellige speeltuin is te vinden aan de rand van het Griftpark: de Torteltuin. Voor peuters die wel houden van klimmen zijn hier toffe speeltoestellen! Favoriet is de supergave boomhut. De speeltuin is erg overzichtelijk waardoor ouders hun kids goed in de gaten houden. Een heel fijn peuteruitje!

Peuterwandelingen

Speciaal voor de peuters en kleuters van Houten is er rondom het gebouw van NME Houten een Kaboutertuin gemaakt. Er staan 10 kabouters met daarbij een leuk opdrachtje. Zo ontdekken kinderen wat kabouters zoal doen ‘s nachts en de rest van de natuur.Veel plezier samen!