12x fijne tips en kidsproof pareltjes in Ommen

9 juli 2023
Op een steenworp van Zwolle ligt het mooi gelegen, in de Vechtdalstreek, Hanzestad Ommen. Verscholen in de bossen en aan de Vecht. Met prachtige natuur pareltjes en lekkere ijsjes. Ontdek Ommen mee! Dit zijn onze 12x favoriete hotspots met de kids!
Zandverstuiving Sahara in Ommen

Uitjes in de natuur

Piratenpad en kabouterpad in Ommen
Camping De Koeksebelt en Kinderboerderij Ommenhebben samen in het Laarbos in Ommen een leuke route voor kinderen uitgezet met als thema piraten en kabouters. Durven jullie deze samen te lopen? Aanrader!

Roke's Erf
Maak een leuk boerenuitje op boerderij Roke's Erf in Ommen! Van klompenpad tot boerenbos!

Het Wolvenspoor
Een beestachtig leuke wandelroute voor kinderen in Ommen. Verander in een wolf en voer leuke opdrachten uit. Wandelen met kinderen was nog nooit zo leuk!

De Saharah in Ommen
Een parel van een plek! Zandverstuiving De Sahara. Kinderen kunnen zich hier eindeloos vermaken, maar je kunt hier ook heerlijk wandelen of picknicken.

Roke's erf

Restaurant & lekkers in Ommen


IJssalon en restaurant Ekkelenkamp
Op drukke zomerse dagen trekt heel (toeristisch) Ommen en omgeving uit voor een heerlijk soft- of schepijsje van Ekkelenkamp. Niet zo gek want de ijsjes van ijssalon Ekkelenkamp zijn een van de lekkerste ijsjes uit de hele regio. Uniek is dat alle ijsjes in de ijssalon worden bereid naar eigen recept. Maar niet alleen voor de ijsjes kan je hier terecht. Op de mooie dagen is het op hun terras genieten van een goede kop koffie en hun vele huisgemaakte gebakjes. In de middag hebben ze uitgebreide lunchkaart en in hun sfeervolle restaurant kan je tegen de avond terecht met het gezin voor een diner.

Pannenkoekrestaurant De Nieuwe Brug
De Nieuwe Brug is een sfeervol familie restaurant aan de voet van de lemelerberg in het toeristische Ommen. Bij het restaurant hebben zij een mooie speeltuin voor de kinderen waar ze zich kunnen uitleven. De speeltuin is direct naast het grote zonnige terras gelegen zodat je lekker kunt ontspannen terwijl de kinderen spelen!

IJsboerderij de Meulenhorst
Deze IJsboerderij maakt op ambachtelijke manier ijs. Voor het ijs gebruiken zij zoveel mogelijk biologische grondstoffen.
Naast roomijs is er ook veel vraag naar het lekkere frisse yoghurtijs met vers fruit en sorbetijs, met vers fruit en zonder melkbestanddelen.

Zwemmen in Ommen

Openluchtbad Olde Vechte is gelegen aan de Vecht in Ommen, een heerlijke zwemplek met de kids! Het openluchtbad heeft twee grote zwembaden met een grote glijbaan en duikplank. Daarbij een fijne ligweide met springkussen.


Indoor spelen in Ommen

Speelparadijs Octo4Kids
In speelparadijs Octo4Kids kunnen kinderen van 0 tot 12 jaar naar hartenlust klimmen, klauteren, glijden en spelen. Octo en zijn oceaanvriendjes zorgen er voor dat kinderen zich tijdens het spelen wanen in een onderzee-wereld. Er is voor ieder wat wils.

De Wolventuin
De Wolventuin spelen is het nieuwe indoor speeltuin op camping De Kleine Wolf. Het is de perfecte locatie voor het hele gezin om zich uren te vermaken! Terwijl de kinderen aan het spelen zijn in de indoor speeltuin kunnen ouders en grootouders in de direct naastgelegen horeca van een kop koffie genieten, relaxen, of gebruikmaken van een lunch of diner!

De Wolventuin


Theater

Openlucht theater in Ommen.
Ontdek de beleving van een voorstelling in het prachtige openlucht theater. Pareltje dit!


Museum Tip

Het tinnen figuren museum
Een bezoek aan het Tinnen Figuren Museum in Ommen aan de Vecht is een beleving voor jong en oud. In het museum maak je kennis met de wereld van de tinnen figuren. Zij vertellen ons een verhaal. Er valt niet alleen veel te bewonderen in het museum, er zijn ook leuke activiteiten.

Het Vechtdal Overijssel is een prachtig gebied om te ontdekken met het hele gezin. Vind nog meer uitjes in onze eropuit categorie. Klik op de roze button hieronder. Naar de website