De leukste boerderijwinkels in Twente

11 maart 2024
Bij Kidsproof zijn we dol op boerderijwinkels. Met de kinderen naar de boer voor heerlijke, verse producten. Dat is niet alleen lekker, maar ook nog eens onwijs leerzaam! Wij hebben de leukste boerderijwinkels van Twente voor je op een rijtje gezet.
Verser dan dit, wordt het niet!

Bij deze boerderijwinkels kun je zelf fruit plukken, dieren knuffelen, een kijkje nemen bij de koeien, in de speeltuin spelen en natuurlijk lekkere verse streekproducten halen. Wat dacht je van zelf gemaakte kazen, vers ingemaakte jam, groenten en fruit van het land en heerlijk boerenijs...

Fruitboerderij Oold Bleank

Van aardbeien tot kersen en nieuwe aardappelen, alles is te koop in boerderijwinkel van Fruitboerderij Oold Bleank in Rossum! Naast eigen geteelde producten hebben ze nog meer vers fruit, groentes, salades en zuivel. Genoeg voor een hele dag lekker eten. Gezonder en beter van smaak kan haast niet! 

Buffalo Farm Twente

Dit is wel een hele bijzondere. Hier hebben ze namelijk geen 'gewone' melkkoeien, maar echte buffels! Van de melk maken ze o.a. heerlijke buffelmozzarella. Aan de straatzijde is een klein speeltuintje met een rustpunt. Hier kan je een heerlijk kopje koffie/thee/ranja nemen of een ijsje eten. Er is ook een mini-bieb. Achter de beukenhaag kun je een pad inlopen om de buffels van dichtbij te bekijken. 
Adres: Ahuisweg 1, Denekamp

Vrielink's Zuivel & Vlees

Bij deze boerderij in Deurningen kun je scharreleieren en rundvlees kopen of je eigen verse melk tappen. De kinderen mogen ook helpen op de boerderij. Ze kunnen dan koeien melken en de pony aaien.

Fruitboerderij 't Duvelshofke

Fruitboerderij 't Duvelshofke heeft een Landwinkel met veel lekkere producten van het land, en verschillende activiteiten, een kwekerij met veel soorten zomerfruit, waar je van 1 juni tot en met eind september elke middag zelf fruit kunt plukken. Er zijn ook tulpen om te plukken in het voorjaar.

De Melktapperij

Op Erve Lansink worden dagelijks wel 90 koeien gemolken. Op het erf staat een echte melktap, waar je zelf de verse melk kunt tappen. Als het stoplicht op groen staat, hebben de boer en boerin tijd voor een rondleiding. Echt een aanrader! Op het rustpunt kun je tijdens je bezoek zelfs je elektrische auto opladen. 
Adres: Stegenhoeksweg 21, Haaksbergen

Landgoed Kaamps

Deze boerderij maakt van de melk van hun koeien zelf kaas. Zoveel zelfs, dat ze er een prachtige winkel bij hebben. Je vind hier vanalles, en het is eigenlijk ook allemaal lekker. Op het erf staat ook een gezellige brasserie, waar je binnen en buiten kunt zitten. Het terras kijkt uit op de speeltuin. Er is genoeg te doen. Met het detectivespel ben je wel even zoet, of ga mee met de rondleiding kaasmaken.

Koeien van Jelle

Iedere zaterdag is boerderijwinkel Winkel op de Delle geopend. Wij zijn gek op de homemade saucijzenbroodjes van Evelien. De ambachtelijke Lakenvelderkroketten zijn ook heerlijk. Daarnaast kun je er eieren, jam, honing , rauwmelkse kaas en wisselende biologische groenten van de Viermarken krijgen. Langs de boerderij loopt een gezellig wandelpad, een Stiefelpad, oftewel: laarzen aan!

Earpel en zoo

De naam zegt het al, hier hebben ze onder andere heerlijke aardappels. In de pittoreske winkel vind je ook bloemkool, courgettes, rabarber, honing, boontjes, eitjes - allemaal verse vitaminebommetjes! Een perfect rustpunt voor een fietstochtje door de prachtige omgeving.
Adres: Laarveldsweg 7, Haaksbergen

De Büter

In deze boerderijwinkel vind je een ruim aanbod aan vlees. En ook allerlei andere lekkere streekproducten. Daarnaast kun je tijdens je bezoek ook genieten van een heerlijk bakje koffie met gebak. Of wat dacht je van een lekker ijsje van Boerderijs en even een kijkje nemen bij de konijntjes of de schaapjes. Echt genieten op z'n Twents! 
Adres: Lemseloseveldweg 2A, Weerselo


Meer tips
Ken jij nog een leuke boerderijwinkel in Twente die hier niet bij staat? Stuur dan gerust een mail naar twente@kidsproof.nl, dan vullen wij de blog aan!