Wandelen op De PosbankTerug naar het overzicht

Heerlijk uitje voor een mooie dag! Lekker een stuk lopen over de Posbank...
Ideaal uitje om de kids hun energie kwijt te laten raken en als je ook nog een picknick mee neemt is het feest helemaal compleet!

Je kunt deze wandeling van 5,4 km vanaf bezoekerscentrum of de Posbank Paviljoen lopen. Ik zelf kies altijd voor het bezoekerscentrum zodat we de leuke speeltuin, (en de koffie voor mama) tot het eind bewaren...

Deze wandeling is prima zonder kaart te lopen; je volgt de zwarte pijltjes vanaf het bezoekerscentrum.
Onderweg kom je van alles tegen, de sporen van alle dieren die er rondlopen, een schaapskooi. Het grootste deel van het jaar graast de kudde overdag op de hei maar op woensdag en zondag kun je de schapen vaak ‘thuis’ bij de kooi aantreffen!

Tip: deze route is helemaal prachtig in augustus en september, dan staat de heide in bloei!

De hellingen en het rulle zand onderweg maken deze route niet geschikt voor kinderwagens. Wil je graag op pad met kinderwagen? Kies dan voor het halfverharde rolstoelpad dat je vanaf het bezoekerscentrum naar uitzichtpunt Herikhuizen voert, de Buggyroute van OERRR Veluwezoom. Deze route is heen en terug 3,5 km lang. Onderweg zijn er leuke OERRR-opdrachten voor de kinderen. Omdat de route het rolstoelpad volgt, kunnen jongere broertjes en zusjes zoals de naam van de route al aangeeft gerust mee in hun buggy!

Wij verzamelen de leukste kindvriendelijke uitjes en activiteiten in en rond Arnhem. Kijk snel eens verder op onze site!

Bezoekerscentrum Veluwezoom

Heuvenseweg 5 A
6991 JE Rheden
Openingstijden dagelijks Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

12x te gekke zomertips op de Veluwe

12x te gekke zomertips op de Veluwe

De Veluwe heeft zoveel toffe uitjes voor gezinnen deze zomer. In deze mooie regio is zoveel te beleven. Geniet van de prachtige natuur, bezoek een tof museum of laat de kids lekker uitrazen bij een van de leuke speelplekken.

Veluwe eropuit tips