De leukste boerderijen om te bezoeken met kids in de omgeving van Den Bosch!

10 maart 2023
Leuk uitje met kinderen: naar de boerderij! Melktappen, dieren aaien en knuffelen, de boer een handje helpen, lekker ijsje eten, je beleeft het allemaal op de boerderij. Ontdek het boerenleven op de boerderijen rondom Den Bosch. Zeker een bezoekje waard!

IJsBoerderij De Schoonheuvel - Hedel

Bij IJsboerderij De Schoonheuvel hebben ze een heleboel koeien en die koeien produceren heel veel melk. En van die melk maken ze heerlijk ijs! Er is een gezelig terras en een leuke speeltuin met springkussen. Ook tof, je kunt een kano huren en leuk stukje varen tussen de weilanden en koeien. Een bezoekje aan IJsboerderij De Schoonheuvel is genieten! 

Melktap Heeswijk-Dinter

Koeien knuffelen, dat kan bij Melktap Heeswijk-Dinther! Je wordt ontvangen met een glaasje verse melk en daarna krijg je een rondleiding over de boerderij daarna knuffel je er op los met de koeien en kalfjes. En voordat je weer naar huis gaat tap je eerst nog wat verse melk uit de melktap. Hmmmmm Lekker!

Boerderij Wammes - Tricht

Wil jij weten waar melk vandaan komt? En wil je weten hoe het er aan toe gaan bij een melkveebedrijf? Een kleine 25 minuten van Den Bosch vind je Boerderij Wammes van Gerrit en Wilma. Ieder weekend laten zijn graag zien hoe het er in hun bedrijf aan toe gaat. Zo kun je ontdekken waar melk vandaan komt, leiden ze je rond door hun mooie bedrijf, kun je (pasgeboren) kalfjes voeren of knuffelen, genieten van een heerlijke boerenlunch en nog veel meer. Er is namelijk zoveel te doen!  


Varkensboerderij Berkshire

De Berkshire varkens hebben een heerlijk leven met Varkensboerderij PuurBerkshire want de varkens lopen daar vrij rond in het bos en in de wei. Hennie en Lianda zijn altijd aanwezig en weten alles te vertellen over de bijzonderheden van het Berkshire-ras. Wil je de sfeer proeven op de prachtige locatie in het bos bij Heeswijk Dinther? Ga gerust langs want alles is vrij toegankelijk.

Hof Eyghentijds - Rosmalen

Wil jij van dichtbij het boerenleven beleven en ervaren? Dat kan bij Hof Eyghentijds in Rosmalen! Midden in het kanaalpark tussen Den Bosch, Empel en Rosmalen staat een unieke stadsboerderij. Je kunt er terecht in het boederijwinkeltje en geniet op het boerderijterras terwijl de kids naar de biggetjes kijken en spelen in de speeltuin.


Stadsboerderij Dungense Polder

De stadsboerderij heeft een uitgebreid terras, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht, onder het genot van een hapje en drankje, kunnen de kinderen knuffelen met de kalfjes, spelen in het hooi of met de fietsjes en tractor.

Boerderijterras het Venster

Geniet op het gezellig terras van Boederijterras Het Venster terwijl de kinderen zich vermaken in een speelhoekje binnen of zich uitleven in de speel- of dierenweide buiten. Voor de oudere kids is het leuk om een bezoek te combineren met "Boerensteppen". Ga op verkenningstocht met een boerenstep in de mooie omgeving!


De Jofrahoeve in Esch

De Jofrahoeve is een biologische varkenshouderij. Frank en Jolande houden en verzorgen met veel passie varkens en willen dit graag met jou delen. Op vrijdag en zaterdag kun je langskomen in hun boerderijwinkel en leer alles over varkens en kun je ze ook komen aaien en knuffelen.


We hebben nog veel meer leuke tip in de catogorie Dier & Boerderij, ontdek ze allemaal!

Veel plezier in de natuur!

~ Carlijn ~

Wil je ook leuke tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je hier in!