Jaaahaaa Carnaval! Waar vier jij Carnaval met je kinderen?

25 januari 2024
Met de paplepel erin! Het is bijna zover, lekker carnavallen! De kids vinden het heerlijk om verkleed te zijn, mooi geschminkt te worden en lekker te dansen op de muziek. En daar genieten wij natuurlijk ook enorm van. Maar wat is nu een leuke plek waar je met kinderen ontspannen kunt carnavallen? Hieronder een aantal fijne locaties die echt kidsproof zijn!
Oeteldonk! Kindercarnaval in Den Bosch!

Carnavalsvrijdag 9 februari 2024

Ja ja, in Den Bosch beginnen we gewoon al op vrijdag! We halen onze kids uit school en fietsen zo de stad in! hup, Op Sjouw meej oe Jong in Café de Graven van Leuven. Vanaf 13:11 uur tot 16:11 uur zijn alle Oeteldonkertjes en hun ouders welkom om Carnaval in te luiden bij De Graven van Leuven. Dit jaar met o.a. grabbelton, carnavalsdisco en Oeteldonks schminken. Per kind €7.77 inclusief goodie bag met lekkere lunch, pakje drinken en natuurlijk snoepjes en limited edition boerenzakdoek. Wel eerst een kaartje kopen!Ook kun je op vrijdagmiddag 9 februari 2024 vanaf 12.33 uur meej oe keinder d’n Uilenburg in bij Bakkerij & Lunchroom Royal voor een super leuke kindercarnaval! De kids

Carnavalszaterdag 10 februari 2024

Ook dit jaar zal Zijne Koninklijke Hoogheid Jeugdprins Thijm I en Zijn Gevolg om 10:11 uur aankomen op het Sint Jansbolwerk. Na het volkslied en welkomstwoord van Peerke zullen zij in de koetsen de intocht voortzetten richting het Stadhuis. Loop je gezellig mee? Op het bordes van het Stadhuis zal onze Bossche kinderburgermeester en burgermeester Mikkers Zijne Koninklijke Hoogheid begroeten. De Hoogheid zal alle Oeteldonkertjes van harte welkom heten en het startschot geven voor de spelletjestocht: Olliebollenfantengeloop, een leuke route door de stad voor kinderen met gave spelletjes.

Bij Hoftheater der Amadeiro’s is zaterdag vanaf 13:11 uur het Keinderkupkesfeest! Een fijne en gezellige plek om met de kids naar toe te gaan en ideaal voor de allerkleinsten onder ons. Er komen clubs spelen en er is muziek van KidzDJ! Er zijn spellen, je kunt je laten schminken, knutselen en er is een mega poppenkast. Voor de allerkleinsten is er tevens een heus peuterparadijs! Let op: Je hebt hier kaarten voor nodig!

Ook bij Huis73 is er keindervertier! Vanaf 13.11 uur gaat het vertier van start. Om het klein grut gezellig en toch een bietje leerzaam bezig te houden zijn er heuse Hollandse spelletjes in huis. Met een spelletjeskaart een rondje maken en als beloning een mooi prijsje meenemen is altijd fijn! Nu komt het echte goede nieuws; de papa’s en de mama’s kunnen onbezorgd een drankje drinken.

Bij Windkracht 5 in Rosmalen kun je vanaf 13:00 uur nog een feestje vieren. Er is een speciale ruimte voor de kids waar ze lekker los kunnen gaan! Hossen, dansen en springen op de spingkussens. Leuke afsluiter van de zaterdag!

Zaterdag 10 februari 2024 is het Femmelie carnaval bij Station Zuid in Den Bosch, met -veur en deur, alle keinder, grôôt en klein een heuse karaoke sjoow! Gé mag zingen, hossen & dansen of gewôôn un pintje vatte. Veur de keinder is er gratis ranja. 

Carnavalszondag 11 februari 2024

Voor de echte fanatiekelingen start deze dag om 9.00 uur in de Sint Janskathedraal met de Carnavalsmis.

Daarna zal op het fraai versierde Oeteldonk Centraol zal het Koninklijk Rijtuig, bestuurd door de Hofmachinist, exact om 11:11 uur stoppen op Perron I. Daar stap Prins Amadeiro XXVI uit op de stapsteen. De Hofstationschef van Oeteldonk Centraol begeleidt het gezelschap daarna door het station naar het Stationsplein.

Maar natuurlijk wordt ook Knillis onthuld op de Bossche markt om 15:11 uur en vanwege het schrikkeljaar ook moeder Hendrien. De onthulling is hét hoogtepunt tijdens de opening van het Carnaval, waar vele Oeteldonkers al jarenlang massaal bij aanwezig zijn. Boer Knillis en moeder Hendrien zijn tijdens Carnaval 2024 hét middelpunt voor alle Oeteldonkers. Iedereen is daarom dan ook van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze officiële start van Carnaval 2024.

Elzenburg Vught


Carnavalsmaandag 12 februari 2024

Vandaag is er vanaf 09:44 uur in De Orangerie een geweldig feest voor Oeteldonkertjes tot
12 jaar: T OliebollenfantenFeest (’T OF). Dit is een gratis feest voor alle Oeteldonkertjes (en hun ouders). Je kunt er de hele morgen allerlei spelletjes doen en knutselen. Je krijgt als je binnenkomt een spelletjeskaart en bonnen voor drinken en wat lekkers.

Ook trekt op maandag 12 februari 2024 de Grote Optocht door de Oeteldonkse straten. De Grote Optocht begint om 12.33 uur. De stoet ontbindt naar verwachting rond 16.11 uur in de Markstraat. Volgens vele Oeteldonkers is dit het hoogtepunt van Carnaval. Het is het oudste evenement van het Oeteldonkse Carnaval en bestaat al zolang als Oeteldonk leeft.

Ben je benieuwd naar alle kinderoptochten en kun jij ook geen genoeg krijgen van al dat pracht en praal, klik dan hier voor alle kinderoptochten in de omgeving!

Carnavalsdinsdag 25 februari

De laatste dag, maar niet getreurd er staan nog hele leuke dingen op het programma. Zo is er in Toonzaol het Keindercafé vanaf 11.11 uur. Een fijne plek voor kinderen maar zeer zeker ook voor ouders! Ook op zondag en maandag kun je er vanaf 11:11 uur terecht met de keinder.

Dynamisch DJ Duo Betty & Letty voorzien de kinderen drie dagen lang van de nieuwste en oudste carnavalskrakers, speciaal voor kinderen! De keinder worden flink bezig gehouden met danspasjes, meezingers en een heuze, verantwoorde, snoepkraam. 

En dan hét hoogtepunt voor jeugdig Oeteldonk: elk jaar weer de Keinderoptocht op Carnavalsdinsdag. Kom kijken naar de Keinderoptocht en wie weet zie je je buurmeisje, neefje, broertje of misschien Z.K.H. Jeugdprins Thijm I wel! Wil je meedoen met Keinderoptocht? Schrijf je dan op de dag zelf in bij het inschrijfpunt in de Karrenstraat.

De prijsuitreiking van de Keinderoptocht wordt gehouden in het Theatertent aan de Parade. Zijne Koninklijke Hoogheid Thijm I reikt de prijzen vanaf ongeveer 15:33 uur uit. Hofkapel ‘de Koekerellen’ zorgt voor gezellige muziek. Vervolgens zal Zijne Koninklijke Hoogheid Thijm I zijn afscheidsspeech geven. Lees meer!

Dan zit het er weer op en is Carnaval 2024 voorbij! Voor de kids in ieder geval! Papa en Mama kunnen nog even doorgaan!

Heel veel plezier tijdens komende Carnaval! 

Ps. Check onze uitagenda ook na de Carnaval! Deze staat vol leuke tips voor eropuit met de kids!