• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

8x Pluktuinen voor kinderen in Den Bosch en omgeving!

12 juni 2024
Yes, de bloemen staan mooi in bloei dus we kunnen weer plukken! In de omgeving van Den Bosch zijn verschillende bloempluktuinenen waar je prachtige veldbloemboekten kunt plukken. Leuke activiteit met kinderen!

Pluck in het veld in Cromvoirt

Een echte bloemenliefhebber? Kom het hele seizoen een schitterend veldboeket plukken! Ecologisch geteeld met aandacht voor bodem en biodiversiteit. Met dit abonnement betaal je slechts 8 euro i.p.v. 10 euro per veldboeket, uitgaande van 18 weken dat je bloemen kunt plukken. Ben je op vakantie? Je mag in dat geval iemand anders vragen om in plaats van jou te komen plukken. Altijd leuk om cadeau te geven. Het bloemenplukseizoen loopt van eind juni t/m medio oktober.

Gasthoeve de Zijp in Boekel

Gasthoeve de Zijp is kleinschalige zorgboerderij gelegen aan de Zijp, nét iets buiten Boekel. Middenin een natuurlijke omgeving. Ze hebben een mooie pluktuin en leuke workshops. Iedereen kan er terecht!

Bossche Pluktuin Fleurabeille in Den Bosch

Bij Pluktuin en Bijenwerkplaats Fleurabeille aan de Ertveldpolder in Den Bosch staan de bloemen weer mooi in bloei! Maak een afspraak en pluk een mooi veldboeket samen met de kinderen!

Miss Hyacinth in Sint-Oedenrode 

Bij Miss Hyacinth mag alle bloemen die u leuk vindt zelf plukken. De prijs van een boeket wordt bepaald door de omtrek van de bos onderaan de stelen te meten. Er staan emmers die u kunt vullen met water om de bloemen in te zetten. Ben je klaar met plukken en wil je nog even nagenieten van de heerlijke sfeer? Plof dan neer op het fijne terras en geniet van een lekker kopje koffie of thee en met stukje taart! Seizoen 2024 is het laaatste seizoen dat de pluktuin open zal zijn. 

Pluktuin Eric Sleutjes in Sint-Michielgestel 

In de pluktuin vindt u allerlei mooie wilde planten. In de pluktuin plukt u zo’n 80 tot 90 soorten. U plukt onder andere asters, rozen, ridderspoor, phloxen, cosmea, dahlia, zinnia en zonnebloemen. Stel het hele seizoen zelf de mooiste veldboeketten samen in onze pluktuin voor een eerlijke prijs. Wanneer komt u uw eerste eigen veldboeket plukken? Midden in de pluktuin vind je het Theehuis waar je koffie, thee, verse appeltaart, een lekker broodje of verfrissend ijs kunt eten

Natuurspeeltuin en pluktuin Het Schoolbosje in Zeeland

Appels, peren, kersen, pruimen, mispels, bessen en noten, ze groeien allemaal in het schoolbosje. Het schoolbosje is een gaaf plukbosje! Naast dat deze plek een toffe pluktuin is kunnen de kids ook uitgebreid spelen en sporten. Dat maakt het Schoolbosje tot een ideale plek voor kinderen.

Bloemen Pluktuin in Oss

Breng een bezoek en geniet van alle bloemen, vlinders en vogels. Je kunt er ook een prachtig boeket plukken voor thuis in de vaas. Het is een belevingsgerichte bloementuin, waar je fijn op zoek kunt gaan naar de mooiste bloemen. Ook is er voor de kids een blotevoetenpad! Geniet van de grassprietjes tussen de tenen en voel de verschillende ondergronden onder je voeten. Leuk natuuruitje met kinderen. 

Op zoek nnaar nog meer toffe uitjes met kinderen in de omgeving van Den Bosch? Ontdek ze hier!

Veel pluk plezier en lekker nagenieten van je mooie veldbloemboeket! :)

~ Carlijn ~