Theaterfestival Boulevard 2023, toffe familievoorstellingen!

11 juli 2023
Vanaf 3 t/m 13 augustus staat Den Bosch weer bol van de toffe familie- en jeugdvoorstellingen tijdens Theaterfestival Boulevard 2023! Wij hebben alle kindervoorstellingen van poppentheater tot mooie dansvoorstelling voor je op een rijtje gezet. En geloof mij, het is écht een gaaf programma! :)

Workshop Stadshofje | 3 t/m 13 augustus 2023

Dagelijk kunnen de kids op verschillende tijdstippen met hout aan de slag in het Zuiderpark. Onder begeleiding van professionele timmermannen wordt er gewerkt aan een speel-dorp met verschillende houten huisjes met deuren, ramen, stoeltjes en krukjes. Leuk om te weten; het hout wat gebrikt wordt is het populierenhout van omgewaaide bomen tijdens de storm van 2021 uit de gemeente Den Bosch. Gaaf, meer info!

ARTEMISIA ALL INCLUSIVE (8+)| 8 t/m 13 augustus 2023

Met Artemisia All Inclusive treed je aan boord van een waar cruiseschip. Inclusief kapitein en crew voor een familiecruise op het droge voor jong en oud. Het motto van Artemisia All Inclusive: “Wil je eruit? Spring er dan in.” Ga mee op reis!

Kinderen van het Verdwenen Woud (6+) | 3 augustus 2023

Dit is een magische en visuele poppenvoorstelling met dans en oude inheemse muziek uit Brazilië over verdwenen dieren uit het regenwoud, waarin de de poppenspeler deze dieren weer tot leven brengt. Ontdek het verhaal!

LUCHT (4+) | 4 & 5 augustus

Wat is lucht? In de voorstelling LUCHT zoeken twee wezentjes het uit. Van ademen, fluiten tot een scheetje. Maar van wie is de lucht eigenlijk? En is die te vangen? Dan komt de eerder onzichtbare lucht plots heel tastbaar tussen hen in te staan en is het ieder voor zich. Ja leuk, wanneer?

Unnecessary Violence (4+) | 5 & 6 augustus

Unnecessary Violence is een absurde, speelse familievoorstelling gebaseerd op de relatie tussen twee artiesten en de overtuiging dat de mens diens innerlijke kind niet kwijtraakt tijdens het ouder worden. JongLeren!

Structure #1

Supergaaf, het podium is een soort bouwwerk van touwen dat tussen palen is gespannen en die palen lijken te zweven. Daartussen beweegt acrobaat Berkey – specialist in het werken met de Chinese pole – met kunst- en vliegwerk. De balans voelt fragiel, zowel van de structuur als van de acrobaat. En dat maakt het extra spannend! Vertel me meer!

TATTARRATTAT! (3+) | 6 augustus 2023

is een bewegend beeldend werk dat categoriseert, classificeert, ordent maar ook danst, zingt en droomt. Het is een feestelijke ontdekking van verschil en overeenkomst die door zowel ouder als kind beleefd en geïnterpreteerd mag worden. Weetje: tijdens de voorstelling wordt gebruik gemaakt van resthout. De gebruikte stukken hout zijn niet ontworpen of bedacht. Ze zijn gebruikt zoals ze zijn. Ja! Ik wil naar de feestelijke ontdekking!

Anansi de spin - sterker dan Olifant (4+)  7 & 8 augustus 2023

Anansi de spin – Sterker dan Olifant is een wonderlijke, muzikale en fantasierijke poppentheatervoorstelling over de slimme en ondeugende spin uit het gelijknamige prentenboek van Iven Cudogham en Moldybyrd Studio. Het prachtige steeds veranderde decor en de sprankelende muziek van percussionist en componist Vernon Chatlein, zorgen dat je het verhaal wordt ingezogen. Naar de voorstelling!

Bolistas (8+) | 7 augustus 2023

In Bolistas is het alsof het viertal samen een spel speelt waarin het de bedoeling is om elkaar steeds opnieuw weer te vinden. Er ontstaat een levendig spel van nieuwsgierigheid, kameraadschap en vertrouwen. Hun nauwkeurigheid van bewegen nodigt uit om heel precies te kijken. Maar in alles wat ze proberen, is vrijheid hun houvast en maken ze ruimte voor elkaar. Bestel de kaartjes!

Doe de groeten aan de ganzen (7+)

Poëtische en intense voorstelling die jong en oud laat lachen, ontroert, laat nadenken en aanpakt! De spelers maken een wonderlijke en wonderschone wereld waarin zij samen met het publiek het leven én de dood vieren. Bijzonder, hier wil ik bij zijn!

ON- (6+) | 11 augustus 2023

ON- is een beeldende dansvoorstelling waarin twee lichamen de meest absurde, gefantaseerde vormen creëren. Laat je prikkelen door een visuele en muzikale trip waar iedereen vanaf 6 jaar bij wegdroomt. Dit wil ik niet missen!

DE VROUW DIE ZICH VERSLIKTE IN HAAR ONDERGOED (5+) | 12 & 13 augustus 2023

In DE VROUW DIE ZICH VERSLIKTE IN HAAR ONDERGOED (en andere onwaarschijnlijkheden) word je tijdens de ontdekkingsreis begeleid door kinderstemmen die hun verhalen en twijfels vertellen. Niets is wat het lijkt. Durf je verbeelding te laten spreken. Niks is goed of fout. Leuk uitje met m'n kids!

What Remains (12+)| 12 & 13 augustus 2023

Drie ouderen, één jongvolwassene en zes kinderen delen in 𝘞𝘩𝘢𝘵 𝘙𝘦𝘮𝘢𝘪𝘯𝘴 het toneel. Deze gemengde groep brengt verschillende belevenissen van het lichaam bij elkaar; jonge lichamen nog onbeschreven door ervaringen en ouder wordende lichamen gevuld met herinneringen. Er ontstaat een verhouding tussen het maken van herinneringen en de angst om deze langzaam te verliezen. Hoe verloopt dat proces van verwerven en verliezen van herinneringen? Rerveer een plekje!

Deze 10 dagen vol theater, muziek en dans tijdens Theaterfestvial Boulevard, biedt voor elke leeftijdscategorie een tof aanbod! Tijdens het festival kun je niet alleen genieten van toffe familievoorstellingen ook kun je er heerlijk een hapje eten, een gezellig drankje doen en genieten van de fijne sfeer. Kortom, een heerlijk dagje uit voor het hele gezin tijdens de zomervakantie!

Veel plezier!

~ Carlijn ~

Naar de website