Toffe uitjes tijdens het Pinksterweekend!

26 mei 2023
Lang weekend vrij! Wat heerlijk, deze periode van het jaar, met vrije dagen en mooi weer! We hebben weer fijne toffe festivals, favoriete plekjes en andere uittips met Pinksteren op een rijtje gezet. Bekijk ze snel!

Avontuurlijke Klim!

Durfals opgelet, Je kunt nu de Sint-Janskathedraal vanaf de zijkant beklimmen en over het dak lopen! Durf je nog hoger? klim dan door naar de Vieringtoren en geniet van het adembenemende uitzicht! Reserveer!

Jazz in Duketown!

Den Bosch staat tijdens het pinksterweekend helemaal in teken van muziek en instrumenten. Een heel weekend lang kun je op verschillende plekken in het centrum van Den Bosch luisteren naar een gaaf jazzspektakel! Check het programma

NIEUW bij Kasteel Heeswijk!

Kasteel Heeswijk heeft twee superleuke kinderspeurtochten ontwikkeld! Pieter Poortwachter bewaakt het kasteel. Volg de route, zoek de geheime gangen en trappen maar let op dat je niet wordt …. betrapt! Leuke voor alle leeftijden! Nog meer info! 

Vier Pinksteren bij Geofort

Bij GeoFort kun je speuren, ontdekken, klauteren en met water spelen in de Vleermuisspeurtuin van Staatsbosbeheer. Schuif aan op het terras van het WereldPan restaurant en geniet van heerlijke pannenkoeken! Ontdek alle activiteiten! 

Pinksteren bij Kato!

Zaterdag 27 mei staat Bij Kato Boerderij in het teken van Pinksteren! Er is van alles te doen: Knutsel een varken, ga over het bootcamp parcours, maak een tochtje in de huifkar, bak lekkers op het BBQ-plein en maak een ritje op de pony! Naar de Boerderij!

Feestje op de Elzenhoek!

2e Pinksterdag is het feest op Kinderboerderij De Elzenhoek in Oss! Er zijn allerlei leuke activiteiten: een leuke poppenkastvoorstelling, mooi schminken, loop in een grote aquabal over water en doe mee met de knutselworkshop! Ontdek alle activiteiten

Gratis: Open Boerderijdag!

De Open Boerderijdagen van Campina komen er weer aan! 29 mei zijn 72 boerderijen open voor publiek. Met een melkwegrace, blind proeven en boerderijbingo! Kom je kijken in Vinkel of Veghel? Hier vind je alle boerderijen

Nog meer toffe tips!

Lekker lang weekend betekend dat er veel toffe activiteiten voor kinderen en voor het hele gezin te doen zijn! We hebben een handig overzicht voor je met alle activiteiten tijdens Eerste en Tweede Pinksterdag! Ontdek alle tips!

23 toffe tips!

Met een lekker lang Pinksterweekend voor de deur hebben we weer 23 leuke tips voor uit & thuis verzameld. Van fietstochtjes tot cocktails en van fotoshoots tot uit eten. Allemaal leuk met kinderen! Ontdek ze allemaal 

Kinderveldslag!

Tweede Pinksterdag zijn er heel veel leuke activiteiten te doen bij Kasteel Ammersoyen! Zoals de kinderveldslag, militairen helpen hun harnas te poetsen, een brigandine passen, een tasje maken en doe het geuren- en kleurenspel. Naar de Middeleeuwen 

Eropuit Bingo!

Maak je wandeling of fietsuitje nog leuker met deze toffe bingokaart. Print 'm van te voren uit en zoeken maar. Vind jij de Molen, het lammetje, de ijsjeswinkel? Bingo! Printen versie! 

Naar het Pretpark!

Roetsjen in een achtbaan, oog in oog staan met loslopende apen of wandelen door een blotevoetenpark. Ze zijn er de hele dag zoet mee: een dagje in een attractie-, thema-, speel- of dierenpark! Welke kies jij?

Hmmmm.....!

Het zonnetje schijnt, dus is het ijsjes tijd! Wij eten het liefste elke dag een ijsje….of twee of... Het is ook moeilijk te weerstaan als je in Den Bosch bijna op bij elke hoek van de straat wel een heerlijk ijsje kunt kopen! Ook zin in een ijsje? 

Plons in het water!

Het is heerlijk weer! Superleuk om een fijne waterplas op te zoeken waar de kids lekker kunnen spelen en misschien al wel een plons durven wagen! Ontdek onze top 8 van fijne zwemplekken in de natuur. Gegarandeerd uren speelplezier! Ontdek ze allemaal!

Nog meer leuke tips voor na Pinksteren!

Bosch Beweegt

De stoet van Bosch Beweegt trekt op 3 juni door het Burgemeester van Zwietenpark in Den Bosch! Geniet van muziek, dans, kunst, sport en theater optredens tijdens je wandeling door het "levend kunstwerk"! Aanrader! Lees meer Bloemenwandeling!

Ga mee de natuur in op zoek naar bloemen met Jeugdnatuurgroep Gestel! Tijdens de wandeling langs bloemrijke paden wordt geplukt, geroken en onderzocht. Met de gevonden schatten ga je een bloemenschilderijtje maken. Ga je mee? 

Heel veel plezier samen!

~ Carlijn ~