icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

De TapuitTerug naar het overzicht

In dit leuke bezoekerscentrum is van alles te zien, lezen en beleven over de natuur in het duin.
De Tapuit is het bezoekerscentrum van Dunea in Meijendel. Het is volledig interactief ingericht met verschillende quizzen over water en over de dieren in het duin. In de verschillende vitrines zijn de dieren die in het duin voorkomen goed te bekijken. En wil je voelen hoe zacht de vacht van een ree is? Ook dat kan.

Er is van alles te zien en te lezen over de natuur en planten in het duin. Of test je kennis van waterzuivering met het zenuwspiraalspel. En krijg je dorst van dit alles, dan kun je je eigen vers en cool drinkwater tappen!

Naast De Tapuit is een waterspeelplaats waar de kinderen lekker kunnen kliederen met water en zand en dan is er nog het Monkeybos, een superleuk speelbos!

Iedere vakantie kun je bij De Tapuit een leuke, gratis speurtocht doen. Natuurlijk is die iedere keer weer anders, dus je ontdekt altijd wat nieuws. Ga op pad door de duinen en beleef onderweg de spannendste avonturen!

Klik voor meer informatie over het bezoekerscentrum De Tapuit door via de roze button!

En wil je nóg meer weten over de natuur, het water en de dieren? Ga dan mee op ontdekkingstocht met de Dunea Duincampus!

Tip: Voor scholen en BSO's is er een speciaal programma. Leuk!

Tip: Werk jij al aan je 50-dingen-lijstje?! Dit zijn 50 coole dingen die je echt gedaan moet hebben voor je 12e! In De Tapuit en daarbuiten kan je veel afstrepen! Bijvoorbeeld nummer 43 in de waterspeelplaats: Een kuil graven tot je water vindt! Veel succes!

De Tapuit Bezoekerscentrum Dunea

Meijendelseweg 42
2243 GN Wassenaar
Openingstijden Dinsdag t/m zaterdag: 10.00 - 16.00 uur
Zondag: 10.00 - 17.00 uur

Kijk voor de laatste informatie altijd even op de site, via de roze button!
Prijs Gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

ZOMERVAKANTIE!

ZOMERVAKANTIE!

Of het nu mooi weer is of wat minder, er is méér dan genoeg te beleven in en om Den Haag. We hebben heel veel superleuke tips voor je op een rijtje gezet. Vervelen is geen optie!

27 X zomerse gezinsuitjes!