• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

MeijendelTerug naar het overzicht

Meijendel is een groot duingebied in Wassenaar. Er is genoeg te doen, ontdekken en beleven!
Uitwaaien in de duinen, spelen in de natuurspeeltuin, speuren of wandelen naar het strand of door de bossen. En dat allemaal in één natuurgebied!

Meijendel is het grootste natuurgebied binnen het Nationaal Park Hollandse Duinen en leuk in elk seizoen. Je kunt hier fijn wandelen met het gezin. Er zijn drie prachtige gemarkeerde wandelroutes in Meijendel. Ze variëren van drie tot viereneenhalve kilometer en starten bij Bezoekerscentrum De Tapuit van Dunea.

De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea, is hét vertrekpunt voor je bezoek aan Meijendel. In het interactieve bezoekerscentrum is van alles te beleven. Je kunt hier terecht voor wandel- en fietsroutes. Ook kom je meer te weten over de verschillende dieren die hier wonen, test je jouw kennis over waterwinning en zoek je leuke waterdieren in het aquarium. In de winkel kun je leuke souvenirs kopen.

Uitkijkpunten
Dunea heeft twaalf uitkijkpunten in Meijendel heringericht. Vijf van de twaalf locaties hebben informatiepanelen en een observatiekijker gekregen. Met de nieuwe observatiekijkers worden ook de plekken waar je niet bij kunt komen meer toegankelijk. Op de informatiepanelen wordt uitleg gegeven over planten en dieren, maar ook over de waterwinning in de duinen.

Speurroutes en speeltuin voor kinderen
Met kinderen zijn de speurroutes van de Duincampus een aanrader! Er zijn speurboekjes voor kinderen van 6-12 jaar met drie thema's. Voor de allerkleinste is er de Vossentocht. Het duingebied staat daarnaast bekend om het ‘Monkeybos' een grote natuurspeeltuin midden in het bos. Regelmatig zijn er excursies met de duinwachters van Dunea.

De dag afsluiten kan met een pannenkoek bij boerderij Meijendel!
Klik door voor alle informatie.

De Tapuit Bezoekerscentrum Dunea

parkeerplaats Meijendelseweg 40-42
2243 GN Wassenaar
Openingstijden klik door voor openingstijden bezoekrscentrum de Tapuit Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Varend Corso Westland

Varend Corso Westland

Op 21, 22 en 23 juni kun je het Varend Corso Westland weer GRATIS bewonderen. Leuk uitje met je kinderen! Het bloemencorso trekt vanuit het Westland over het water door Midden-Delfland, Maassluis, Delft en Rijswijk.

Bekijk de route en kom ook!