• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Pluk Den HaagTerug naar het overzicht

Pluk is een bijzondere kinderboerderij, fijne lunchroom, groentetuin, natuurspeeltuin... Fijn bij Pluk!
Pluk! Den Haag ligt verscholen in het groen van recreatiegebied Madestein, tussen de Uithof en Kijkduin. Het is even zoeken als je voor het eerst komt, maar dat is juist leuk. Als je het eenmaal gevonden hebt stap je zo uit de stad het platteland op. 

En dan is er een hele wereld te ontdekken. Er is een kleine kinderboerderij waar je lieve dieren kunt aaien (en een partijtje kan geven!). Op woensdagmiddag kun je vaak een klein ritje met de pony maken. Daarnaast ligt een pluktuin waar kinderen in de zomer zelf fruit kunnen plukken. In de gezellige lunchroom worden de lekkerste (biologische/vegetarische) taarten en daghappen (met oogst van eigen land) gemaakt. Zowel buiten als binnen kunnen de kids heerlijk spelen als jij koffie drinkt. Binnen zijn 2 speelhoeken en buiten aan het terras een grote zandbak (met water als het lekker weer is). 

Naast de lunchroom vind je een klein winkeltje waar oogst van het land te koop is en daarnaast veel leuke (duurzame) hebbedingetjes en ingemaakt lekkers.

Als je er nog even op uit wil, maak dan vooral een wandeling in de heemtuin. Ook met kinderen is het hier altijd een fijn avontuur. 

Wat verderop ligt het ‘achterland’, waar we groenten verbouwd worden. Hier wordt mee gekookt in de lunchroom. Je kunt ook een abonnement nemen op de zelfoogsttuin en elke week je eigen groenten komen oogsten!

Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Je kunt bij Pluk terecht voor een feestje, voor klein en groot. Daarnaast ontvangen ze graag groepen voor een teamuitje, vergadering of heidag. Sinds 2020 zijn ze ook een officiële trouwlocatie - wie droomt er niet van trouwen in de heemtuin? En ze staan altijd open voor nieuwe ideeën, dus mocht je een goed plan hebben, laat het vooral weten!

Klik via de roze button door naar de website van Pluk! en lees alles over deze bijzondere plek.
Tip: Vier je feestje in het groen bij Pluk!

Pluk Den Haag

Loosduinse Hoofdstraat 1184a
2252 AV Den Haag
Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 9.00 tot 17.00 uur.

Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs